Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      emerytury

emerytury

(11 wyników)
    • jak sie maja przepisy rozporzadzenia z 1983 r w sprawie wieku emerytalnego pracownikow zatrudnionych w szczegolnych warunkach do przepisow ustawy o emeryturach pomostowych? z rozporzadzenia wynika, ze np pielegniarki oiom maja prawo do wczesniejszej emerytury, a z ustawy o emeryturach pomostowych wynika, ze nie maja? czy to jest nadal praca o szczegolnym charakterze? co z emerytura takich pielegniarek?
    • Trzeba zabrać emerytury i renty lekarzom. Pozbawieni jedynego źródła dochodu będą musieli wrócić do pracy, co spowoduje spadek pensji, może nawet do minimalnej krajowej.
    • czy ktos słyszał o ustawie, ze po 30-stu latach pracy pielęgniarka moze iśc na emeryturę?
    • czy ten Bukiel zwariował? Chce emerytur pomostowych dla lekarzy? Panie Premierze, niech Pan weźmie ich natychmiast do wojska!
    • Jestem pielęgniarką z 28 letnim stażem pracy. Czytając różne wypowiedzi na temat płac tak się zastanawiam .Gdy podejmowalam pracę w tym samym czasie podejmowało ją wielu lekarzy.Dziś po tylu latach wszyscy mają wysoki status materialny, a ja jestem biedna jak mysz kościelna.Całe życie pracowalam uczciwie, nigdy nie byłam za granicą, na wczasach.Jedno dziecko skończyło studia drugie studiuje a ja ledwo wiąże koniec z końcem aby je utrzymać.Ktoś powie że lekarze biorą dodatkowe...
    • Za HotMoney "Zdziwisz się ile musisz z własnego portfela wydać na kogoś kto szybko kończy pracę. - Młodzi emeryci "przejadają" rocznie aż 28 mld zł - tyle kosztują nas wczesne emerytury i zasiłki przedemerytalne - wynika z wyliczeń Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych Lewiatan. Zdaniem ekspertów Lewiatana, pozostawienie na rynku pracy ok. 600 tys. osób (czyli tych, którzy według rządowego projektu reformy stracą prawo do emerytur pomostowych), zwiększyłoby nasz PKB o 4 p...
    • Za Eskulapem "Od momentu przystąpienia Polski do UE do pracy za granicę wyjechało już prawie 20% anestezjologów. W części placówek ochrony zdrowia deficyt anestezjologów jest tak duży, że muszą one przekładać terminy wykonywania planowych zabiegów i operacji - alarmuje "Gazeta Prawna". Z najnowszych danych Naczelnej Izby Lekarskiej wynika, że do końca pierwszego kwartału tego roku 788 anestezjologów pobrało zaświadczenia potwierdzające ich prawo do pracy w zagranicznych placówkach. Z...
    • Okazuje sie, ze sluzba zdrowia w Polsce lepsz niz w USA - wg ostatnio opublikowanego rankingu, w ktorych krajach zyje sie najlepiej: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7425769,Ranking__najlepiej_zyje_sie_we_Francji__W_Polsce_tak.html Francja jest na 1-ym miejscu, USA tez w sumie w pierwszej dziesiatce ale za sluzbe zdrowia USA dostaly mniej punktow niz Polska. Pewnie wiaze sie to z tym, ze tam tak trudno o ubezpieczenie i sporo ludzi po prostu nie stac na lekarza czy leki. A...
    • Postuluję, aby biały personel [ tylko oczywiście ], tak jak inni pracownicy branżowi [Policja, Straż Pożarna, Wojsko itp ] mogli przechodzić na emerytury po 15-20 latach pracy. Szlag mnie trafia, kiedy moi znajomi po 40-tce zostają emerytami z niezłą emeryturką. Do licha przecież my też jesteśmy SŁUŻBĄ.
    • Z dużym zaciekawieniem przeczytałem odpowiedzi na pytanie "młodego lekarza".Sam mam już za sobą 24 lata pracy.Sami wiecie jakiej.Pracuję w POZ. Do emerytury jeszcze ze 16 lat. Znam niemiecki.Sprawy rodzinne uregulowane, Rodzice nie żyją, a jak dalej będzie - jak jest- to nie bedzie za co wykształcić dzieci. Wyjeżdżać?? Czy jeszcze zechcą starego? I dokąd? Pozdrawiam
    • Bo LÓD ma zawsze racje a wykształcióhy (a zwłaszcza lekaże) - NIGDY!!! Nieh rzyje sojósz gurniczo-kolejarsko-rolniczo-pseudobezrobotno-polityczny! Na pochybel yntelygentom! CBA - churra! Aeroport Włoszczowa - churra! IPN - churra!... Emigruję - yes, yes, yes!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się