Dodaj do ulubionych

donek pętak

IP: *.tktelekom.pl 30.03.12, 19:14
wiadomosci.onet.pl/emerytury,5077383,temat.html
Donek dopiął swego czyli masz długo pracowac i krótko po przejściu na emeryture żyć jak twierdzi z kolei Vincent Rostowski.Jaka będzie nasza emerytura nie wie nikt pomimo zapewnien magików rządowych że to będzie fura kasy a tak naprawdę to nasze dzieci i wnuki będa decydować ile ona będzie wyność.Fani PO cudaków popierajcie ten rząd czynem umierajac przed terminem zabraliście babci dowód babcie zabiora Wam etaty zamiast bawic wasze wnuki.Powodzenia. Widziały gały na co głosowały.Może ktos wie jak głosował nasz rodzynek czyli poseł Pluta.
Obserwuj wątek
    • lechowski53 Re: donek pętak 30.03.12, 19:22
      Masz rację Kaziuk ! Wszak Pismo mówi : Sześć dni będziesz wykonywał pracę, ale dzień siódmy będzie dla was świętym szabatem odpoczynku dla Pana; ktokolwiek zaś pracowałby w tym dniu, ma być ukarany śmiercią. 3 Nie będziecie rozpalać ognia w dniu szabatu w waszych mieszkaniach. "

Nawet papierosa nie możesz przypalić w sobotę i na emeryturze . Tylko co to Pismo tak uparcie o szabasie ? Co z niedzielą ? Zapytam proboszcza.
      • Gość: kaziu666 Re: donek pętak IP: *.tktelekom.pl 30.03.12, 19:41
        Lechosiu51 ciebie to nie dotyczy, jesteś starym zgredem, ty z parafialnych będziesz miał emeryturę jak się patrzy, a teraz idziesz przez osiedle i drzesz mordę .....
        • lechowski53 Re: donek pętak 30.03.12, 20:00
          Gość portalu: kaziu666 napisał(a):

> Lechosiu51 ciebie to nie dotyczy, jesteś starym zgredem, ty z parafialnych będ
          > ziesz miał emeryturę jak się patrzy, a teraz idziesz przez osiedle i drzesz mo
          > rdę .....
          Czemuż zdrabniasz moje nazwisko ? Poza tym chyba mylisz mnie z moim starszym o 2 lata bratem -Kainem Lechowskim51. Rocznik 51 w rodzie Lechowskich był felerny. Ja jestem rocznik 53. Pełny bukiet zalet i smaków.
    • Gość: olo referendum w sprawie podwojenia zarobków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 19:34
      @kaziuk doprawdy nie rozumiem twojej irytacji, przecież Kaczyński obiecał, że jak tylko wygra wybory, to natychmiast odwoła tą reformę. Wyborcy zagłosują, będziesz miał i Kaczyńskiego i będziesz pracował krótko i dostawał wysoka emeryturę. Proste!

• Gość: kaziuk66 Re: referendum w sprawie podwojenia zarobków IP: *.tktelekom.pl 30.03.12, 19:51
        Nie jesteś z mojej bajki olo ale dziwie się.Ciebie nie irytuje to,ze PO nie zamierzało podnosić wieku emerytalnego przed wyborami a teraz go podniosło.Zrobili Cie w wała i tyle a Ty sie moim stanem martwisz. Mnie nie zrobił bo jak czytasz moje wpisy Donka nigdy miłością nie darzyłem i w cuda jego nie wierzyłem,nie wierzę i co jest oczywiste nigdy nie będe wierzył.Nie czekam emerytury tylko juz teraz sobie zapewniłem wmiare spokojny byt. Pozdro
        • Gość: olo Re: referendum w sprawie podwojenia zarobków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 21:33
          To ja raczej jestem zdziwiony tym co piszesz, mam cię w sumie za rozsądnego gościa
          Liczę jeszcze, że Tusk pójdzie na całość i zlikwiduje emerytury specjalne i mundurowe. To jest skandal, że 40-letni agent Tomek bierze 10 000 "emerytury", czy ten pożal się Boże prokurator co strzelił do siebie ślepakiem a teraz dostanie 15 000 emeryturki. Z moich podatków!!!
          Cieszę się, że skończy się przechodzenie na emeryturę w sile wieku. Co to, sześćdziesięcioletnia kobieta to niedołężna staruszka? Niewiele osób znam które chętnie przechodzą na emeryturę, jakby mogły, to by pracowały dalej.
          Zdecydowana większość ludzi zaakceptuje ten wiek emerytalny, jeżeli będzie praca. Czy będzie praca? Co będzie za kilkanaście lat, tego ani ja ani ty czy Tusk, nie wiemy... Natomiast, jeżeli będzie zajęcie, co w pracy złego. Może ty jesteś z tych, co to wolą siedzieć w domu przed telewizorem? No, to już cię nie przekonam...

L
          • Gość: kaziuk66 Re: referendum w sprawie podwojenia zarobków IP: *.tktelekom.pl 30.03.12, 22:05
            Olo w pracy nie ma nic złego .Jeżeli ktoś chce pracowac bo praca która wykonuje sprawia mu przyjemnosc jak np. mnie, jest zdolny fizycznie i intelektualnie to niech i pracuje do 75 lat. Mój głęboki sprzeciw budzi pozbawienia mnie prawa decyzji kiedy mam przestać pracować. Jeżeli na moim wirtualnym koncie w ZUS jest wystarczajaca ilośc srodków by uzyskac minimalne świadczenie to dlaczego rządzacy mnie chca na siłe uszczęsliwic i zmuszaja mnie do pracy jeszcze iles tam lat. To że chcę zyc po swojemu za 1000 zł to mój wybór po np 40 latach pracy.Wbrew temu co piszesz wiekszość ludzi w - w mojej ocenie - zakceptowała by właśnie wolny wybór daty przejscia na emeryture a nie przymus administracyjny. Co do 60 -niej staruszki to zapewniam Cie ,że kobieta która urodziła i wychowała 3 dzieci pracujac na kuchni jeszcze dzwigajac gary czy stojac przy tasmie produkcyjnej jest styranym człowiekiem wymagajacym ulgowego traktowania. Co do emerytur specjalnych generalnie podzielam Twoje zdanie. Co do mojej rozsądności to dziekuje za miłe słowo bo uchodze tu za oszołoma prawicowego itd.itp.
    • Gość: prl Re: donek pętak IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.12, 21:04
      Oglądałem przez chwilę debatę sejmową w sprawie referendum dotyczącego przedłużenia wieku emerytalnego i nie zawaham się tym razem użyć słów, które należy zastosować w odniesieniu do grupy pachołków trzymających władzę…

Kim są te niedorobione debile z PO, które mają czelność pouczać społeczeństwo, co jest dla niego dobre !!!?

To moja sprawa, czy będę pracował i do jakiego wieku, a żaden chłystek z mównicy sejmowej nie będzie mnie pouczał… Mam w dalekim poważaniu tych niedouczonych pajaców, którzy mają czelność mówić o manipulacji… Czy te gnidy w końcu nie pojmą, że kończy się czas takich pajaców i za chwilę panowie posłowie od siedmiu boleści wrócą do swoich zawodów… przynajmniej większość z nich… Wrócą więc do środowiska „pętaków” i tam mogą liczyć na gorące przyjęcie…

Bardzo dobrze, że debata się odbyła i była transmitowana na żywo… Przynajmniej ludzie mieli okazję poznać tych półgłówków i ocenić wystąpienia tych baranich łbów…

Słowo daję, że jak ktoś w mojej obecności przyzna się , że jest zwolennikiem PO, to chyba dam mu w mordę… A dzisiaj dowiedziałem się od mojego… znacznie większego kolegi z pracy, że ma podobne odczucia… policzek będzie więc bardziej siarczysty, jak jemu się napatoczy pod ręce taka gnida…

Zwracam się do wszystkich, liczących na polubowne załatwienie tej sprawy… tu już nie ma na co liczyć... Tu trzeba wziąć sprawy w swoje ręce i rozgonić tą platformianą hołotę…

Pozdrawiam myślących!
      • Gość: rezun Re: donek pętak IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.03.12, 22:03
        Ja jestem zwolennikiem PO i się tego nie wstydzę.

Wreszcie, ktoś normalny rządzi.

Powiem więcej, uważam PiS-owców za raka na zdrowej tkance społeczeństwa. A Lech Kaczyński był w moim przekonaniu - najgorszym z prezydentów III RP, pośmiewiskiem świata i nieudacznikiem, wzorcowym przykładem najgorszych cech Polaków - kłótliwości i warcholstwa.

I chętnie się z tobą spotkam i ci to powtórzę, ale bił cię nie będę, bo bicie ludzi niepełnosprawnych (w twoim przypadku umysłowo) jest niemoralne.
        • Gość: kaziuk66 Re: donek pętak IP: *.tktelekom.pl 30.03.12, 22:24
          Rezunie drogi .Mój doprawdy głęboki podziw budzi u zwolennika PO fakt,że Twoi idole robia Cie w wała,pluja w twarza a Ty twierdzisz,że deszcz pada a zaraz wyjrzy słonce. Co do Prezydenta Kaczyńskiego krótko bo to nie na temat.Był wybitnym Prezydentem a co na temat jego działań mówia , jak go szanuja i za kogo go uważaja np w Batumi jeżeli wiesz gdzie to jest, to wszyscy pozostali Prezydenci III RP moga tylko pomarzyć.
          • Gość: rezun Re: donek pętak IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.03.12, 23:16
            Batumi? Świetny przykład. Tam go kochali, a reszta świata sie z niego śmiała i kompletnie nie poważała. Włącznie z Polską, gdzie gdyby nie katastrofa dostałby 6 procent poparcia.

To był facet, który nie nadawał się na prezydenta Skarżyska Kamiennej, a nie Warszawy i RP.

To nie był Prezydent RP, tylko namiestnik PiS-u w Belwederze. Mały, złośliwy, nieskuteczny człowieczek...
      • Gość: Darko Re: donek pętak IP: *.pppoe.sistbg.net 30.03.12, 22:05
        Każdy głos na kitkę Pluty był głosem za pracą do 67 roku życia.

MANIFESTACJA I OBLĘŻENIE SIEDZIBY PLUTY W TARNOBRZEGU POWINNO BYĆ ODPOWIEDZIĄ.

Wieśniaki dostały się na warszawskie salony i pouczają NARÓD co dla NIEGO jest dobre.

Przepraszam, nazwanie ich wiesniakami to obraza dla mieszkańców wsi.

BANDA NIEDOUCZONYCH KRETYNÓW !!!!

Lub jakby powiedział omc mgr Bartoszewski - bydło.

Z całym szacunkiem dla bydła z którego jakiś pożytek jest.

Z tych kreatur same straty.
    • Gość: ... Re: donek pętak IP: *.free.aero2.net.pl 30.03.12, 23:08
      Głosowałem na PO i teraz się tego wstydzę. Chodź nigdy też nie zagłosuję na PIS a to przez Kaczyńskich, ich narcyzm i uwielbienie do TV Trwam i Rydzyka. Poza tym jakim prawem stawia się pomniki śp L Kaczyńskiemu. Co on takiego dokonał? Może stawiajmy pomniki wszystkim którzy zginęli w wypadkach komunikacyjnych. Inna sprawa to pieniądze które dostały rodziny ofiar. Fakt bardzo biedni ludzie-tylko że jak twojego ojca, matkę, dziecko zabije pijany kierowca dostaniesz 4 tysiące zasiłku i radź sobie. KONSTYTUCJA NASZEGO PIĘKNEGO KRAJU ZAPEWNIA RÓWNOUPRAWNIENIE. PYTAM GDZIE TO RÓWNOUPRAWNIENIE. Co do wieku emerytalnego. Dlaczego ludzie którzy zarabiają kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie decydują o mojej przyszłości? Niech idą do ludzi, niech zobaczą jak się żyje za 600 zł renty. Donek daj mi twoje zarobki a nie będę chciał wcale emerytury sam sobie odłożę, ewentualnie oddaj mi składki które państwo zabrało mi przez 43 lata pracy. DONEK PRZYSIĘGAM NIGDY WIĘCEJ NIE POSTAWIĘ X NA KARCIE DO GŁOSOWANIACH PRZY KIMKOLWIEK Z PLATFORMY OBYWATELSKIEJ, a tobie życzę pracy w kamieniołomach w wieku 67 lat. POZDRO
      • mar1mar1 Re: donek pętak 31.03.12, 01:16
        Za późno na walenie piąchą w pierś! Trzeba było wcześniej MYŚLEĆ a nie wierzyć w brednie złotoustych! Ale tak to jest kiedy jedynym autorytetem jest TV i gnojówka którą tam serwują...
    • Gość: ... Charatnąć w gałe IP: *.free.aero2.net.pl 30.03.12, 23:13

a może tak by się umówić z donaldem kwa kwa na charatanie w gałe?? Jak przegra podaje się do dymisji jak wygra zgadzamy się na prace 67
      • lechowski51 Re: Charatnąć w gałe 31.03.12, 10:21
        olo pisze;
        Zdecydowana większość ludzi zaakceptuje ten wiek emerytalny, jeżeli będzie praca. Czy będzie praca? Co będzie za kilkanaście lat, tego ani ja ani ty czy Tusk, nie wiemy... Natomiast, jeżeli będzie zajęcie, co w pracy złego. Może ty jesteś z tych, co to wolą siedzieć w domu przed telewizorem? No, to już cię nie przekonam...

Olo wraz z petakiem Tuskiem wiedza ze za 30 lat przecietna Polka bedzie zyla 90 lat a trudno mu przewidziec czy za kilkanascie lat bez pracy bedzie 25% Polakow jak jest obecnie/z uwzglednieniem tych co byli zmuszeni do wyjazdu z kraju za praca/.Jak we Francji podnoszono wiek emerytalny z 60 na 62 lata to plonelly na ulicach samochody,sparalizowana byla cala Francja w strajkach generalnych a u nas baron peowski Halicki w Trojce jest zgorszony spaleniem przed Sejmem opony.
    • Gość: prl oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.12, 11:37
      Na pewno wszyscy słyszeli o gangu oszustów okradającym staruszków, działającym w kraju na tzw. metodę „na wnuczka”. Ta grupa przestępcza tak się rozmnożyła, że nie ma w kraju miejsca, gdzie by jej nie było… Sądzę, że i u Was w mieście też tego żeście doświadczyli lub ewentualnie słyszeli o takiej grupie przestępczej obywateli – PO, szczególnie starszego pokolenia…

Od czasu do czasu można również o tym przeczytać także w prasie centralnej, czy też lokalnej… Można również przeczytać o tym , iż tu i ówdzie policja rozbiła taką grupę bądź zatrzymała kogoś podejrzanego działającego „na wnuczka”… Jak podaje prasa oszustom tym przeważnie grozi kara w wysokości do 8 lat więzienia…

Wychodzi na to, że jeszcze bardziej perfidną metodę stosuje PO-Partia Oszustów … otóż gang ten szykując się do jesiennych wyborów zastosował metodę „na dobrego wuja”, co pozwoliło im zdobyć zaufanie znacznej części przyszłych staruszków, a innych tzw. lemingów utrzymać w nieświadomości, że także zostaną okradzeni… Częścią tej metody były wywiady oszustów, które ukazały się w prasie, w telewizji oraz w radio przed wyborami:

1. „Nie wierzę, żeby wszyscy ludzie zbliżający się do siedemdziesięciu lat mogli pracować w swoich zawodach z równą wydajnością, jak robili to wcześniej. Trzeba znaleźć rozwiązanie elastyczne, miękkie, przede wszystkim dobre dla ludzi, zachęcające ich do dłuższej aktywności zawodowej, a w konsekwencji dobre dla równowagi demograficznej na rynku pracy.” Donald Tusk, Gazeta Wyborcza, 19.03.2011.

2. „W Polsce nie ma potrzeby podnoszenia wieku emerytalnego. Można stworzyć możliwość wyboru, na przykład łącznie z wyższą emeryturą. Nic na siłę.” Bronisław Komorowski, debata przed wyborami prezydenckimi, 28.06.2010.

3. „Proste podwyższenie wieku emerytalnego jest w pewnym sensie pójściem na skróty i załatwianiem sprawy przy użyciu topora, a nie skalpela.” Jacek Rostowski, Polska - Głos Wielkopolski, 9.06.2011.

4. „Nie chciałbym angażować się w reformy bolesne i niepotrzebne, jak np. podwyższanie wieku emerytalnego. Wprowadziliśmy system, który już zachęca do dłuższego pozostawania na rynku pracy i nie ma potrzeby podwyższania wieku emerytalnego.” Jacek Rostowski w radiu TOK FM.

Po zdobyciu władzy, oszuści przystąpili do drugiej części planu okradzenia wszystkich staruszków...W lutym 2012 roku, „dobry wuj Donald” zapowiedział „reformę” emerytalną, czyli podniesienie wieku emerytalnego do 67 lat dla kobiet i mężczyzn, strasząc równocześnie wszystkich przyszłych staruszków, że alternatywą dla podwyższania wieku emerytalnego jest podwyżka podatku VAT o 8%, podwyżka składki emerytalnej z 19,5 do 30% albo obniżka emerytur mniej więcej o połowę...

Inny członek gangu złodziei staruszków – Vincent - powiedział w dniu 16.02.2012r.: „Żeby emerytura była godziwa, no to niestety przejście na emeryturę musi być na tyle późne, żeby oczekiwana przeciętna długość życia, nie była bardzo długa" ..

Z kolei pan Waldek … udający w czasie głosowania nad referendum, że nie jest członkiem tego samego gangu.. zapytany także w dniu 16 lutego 2012 r. przez dziennikarkę TVN o „reformę” emerytur odpowiedział: "Ja nie za bardzo wierzę w państwowe emerytury, staram się zabezpieczyć tę przyszłość właśnie i przez oszczędności, i przez dobre relacje z moimi dziećmi, bo liczę, że to będzie pewniejsze niż te liczne, chimeryczne państwowe rozwiązania".

W dniu 30 marca 2012 r. oszuści przystąpili do głosowania nad referendum w sprawie „godziwych” emerytur po osiągnięciu 67 roku życia… Gdy oszustom udało się obalić przeprowadzenie referendum w sprawie emerytur… Donald- szef gangu ujawnił, że zapowiedziana „reforma” wcale nie zapewni „godziwych” emerytur… Przeciwnie… polegać będzie na okradzeniu wszystkich przyszłych staruszków! : "Ta reforma nie da gwarancji bajecznie wysokich emerytur. Ona jest zaledwie wstępem do zagwarantowania emerytur w ogóle".

Tak więc gangowi złodziei staruszków, działającemu metodą „na dobrego wuja”, udało się przygotować fundament do wprowadzenia kolonii karnej na terenie III RP, gdzie jedno jest tylko pewne: wszyscy będą pracować tutaj za marne grosze aż do śmierci, ale w poczuciu dumy z niewątpliwych osiągnięć w budowaniu dobrobytu Ojczyzny...

P.S. Niezależna prasa alarmuje, że gang złodziei staruszków, działający metodą „na dobrego wuja” jest nadal na wolności !

P.P.S....do <Lechowski51>! uważaj!... masz agenta sobowtóra!!!

Pozdrawiam myślących!
      • lechowski53 Re: oszustwo "Na dobrego wuja" 31.03.12, 12:07
        Gość portalu: prl napisał(a):

> P.P.S....do <Lechowski51>! uważaj!... masz agenta sobowtóra!!!
        >
        > Pozdrawiam myślących!

Nie sobowtóra ! Młodszego brata ! W całej reszcie masz rację ! Staruszki są bardzo groźne i niebezpieczne ! Chyba że czegoś ni zrozumiałem. Zapytam proboszcza.
        • lechowski51 Re: oszustwo "Na dobrego wuja" 31.03.12, 12:18
          Idiota jak czegos nie rozumie to wlacza WSI-24.Mozesz rowniez poczytac Nie lub Fakty i Mity.
          • Gość: benek Re: oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.tktelekom.pl 31.03.12, 13:36
            a światły lechowski nr 51 ogląda trwam i czyta GP gdzie w ciągu ostatniego roku "dorobiliśmy" się : drugiego wybuchu ( pierwszy był podobno wcześniej) oraz ekspertyz dotyczących "zachowania się odlewów w momencie skręcajacym podczas uderzenia o ziemię" - cytat z opracowania jednego z"ekspertów macierewicza" - samolot jest odlewem ?!?!?!?!? - o mgle rakietach magnesach już ani słowa - a co do emerytury: czy w wieku 65 lat kobieta będzie zdolna czy tez nie do pracy - swiadczy szczególnie średni wiek kobiet - Polek pracujących za "prawdziwe pieniądze" za oceanem i robiących za "wszystkie maszyny na raz " - właśnie 65 lat .... i jeszcze jedno ty lechowski podobno już od kilkunastu lat jesteś rencistą , w jakim wieku przeszedłeś za "masło " i "buraki" na utrzymanie państwa? - ja ciebie bucu muszę ze swoich utrzymywać - i to bez znaczenia czy za tuska czy kaczora - skoro nie dotyczy to twojej osoby - to zamknij bużkę i do słuchania RM i czytania GP...
            • lechowski51 Re: oszustwo "Na dobrego wuja" 31.03.12, 15:09
              Beniu!.Wyszedl z Ciebie caly sbecki charakter.Juz Ci kiedys pisalem ze nie wzialem od naszego panstwa ani zlotowki.Dzieci rowniez ich nie braly,poza przyslugujacymi im stypendiami naukowymi.
              Powiedz beniu Pani Basi na kasie w Kauflandzie,ze oprocz tego,ze urodzila i wychowala kilkoro dzieci ma jeszcze przerzucac pare ton dziennie na kasie i przekonaj ja POjebusie aby glosowala na petaka Tuska.
              • Gość: olo Re: oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 19:31
                lechowski51 napisał: ...przekonaj ja POjebusie aby glosowala na petaka Tuska.

No @lechowski, nie masz już argumentów, zaczynasz bluzgać? To takie PiS-owskie. Przecież Kaczyński jak wygra wybory to natychmiast odwoła ta reformę. Tak powiedział. To co się tak złościsz? Wygra i odwoła. Proste.

Mnie zdumiewa co innego, Jak zwykle na tych PiSowskich zadymach pełno jest ludzi w wieku poprodukcyjnym, to oni drą się choć to kompletnie nie ich sprawa. Młodych, których za 30 lat ta ustawa dotknie, niewiele to interesuje. @lechowski, oczywiście ty nigdy w to nie uwierzysz, oni są za.

A jeszcze jedno, swoją córkę (wiesz po czym) możesz nazywać jak chcesz. Ale nie nazywaj Premiera Polski pętakiem , uwłaczasz mojej Ojczyźnie.
                • Gość: znajoma Re: oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 20:00
                  Przyjedź Olo na wieś i posłuchaj, co sklepowe i rolnicy mówią na ten temat i to wcale nie jest ściema. U mnie na wsi jest gorąco. Ludzie są wkurzeni na tę reformę. Pozdrawiam, miłego wieczoru.
                  • lechowski51 Re: oszustwo "Na dobrego wuja" 31.03.12, 21:03
                    Olo nie musi niczego sluchac.Olo jak POzostale peowskie lemingi wierzy w geniusz Naszego Ukochanego Przywodcy.Twierdzisz olo ze petak obraza Twoje patriotyczne uczucia.To powiem delikakatniej...chama mamy z naszego Premiera!.
                    • Gość: olo Re: oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 21:32
                      Napisz prawdę @znajoma, kobiety na wsi mogą przejść na emeryturę w wieku 55-lat. Słusznie? Moim zdaniem, nie. Emerytury rolnicze są w niewielkim stopniu ze składek rolników, większość z moich podatków.

Teraz @kaziuk napisze, że 55-letnia kobieta to wrak człowieka, urodziła dzieci, gotowała obiady i w zasadzie to już umarła z przepracowania. Więc należy wiek emerytalny obniżyć.

@lechowski nic merytorycznego nie napisze, tylko nabluzga..

• Gość: Do Olo Re: oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 21:47
                        Moja mamusia starała się o rentę chorobową w wieku 64 lat i nie dostała, bo komisja orzekła, że z nadciśnieniem i chorym kręgosłupem może jeszcze spokojnie pracować. Dobranoc. znajoma
                        • Gość: znajoma Re: oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 21:53
                          Może pomyliłam wiek, ale wiem na pewno, że rok Jej brakowało do pobierania świadczeń emerytalnych. Tu są szczegóły.
                          • Gość: znajoma Re: oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 21:54
                            sorki:-) podaję link:
                            www.krus.gov.pl/zadania-krus/swiadczenia/swiadczenia-z-ubezpieczenia-emerytalno-rentowego/emerytura-rolnicza/

• Gość: Do Benka Re: oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 21:42
              Benek, czy Ty sobie zdajesz sprawę, jaka to ciężka praca np. kasjerek. Przyjrzyj się ich pracy. Układałeś kiedyś bale na zapolu? Ja w ubiegłym roku u siostry. Podawałeś na furę? Zbierałeś ziemniaki? Byłeś ostatnio przy sianie przy skwarze? Może przyjedziesz do mojej szkoły i posłuchasz, co dzieci mówią do nauczycieli? Nie używam takich słów, więc nie napiszę. Nie sprzeciwiacie się temu, że np policjant idzie w wieku 40 lat na emeryturę, ale Wam przeszkadza, że ludzie nie chcą pracować do 67 roku życia. Dla mnie to jest chore. Znam ciężką pracę rolników od dziecka i w ich imieniu mogę powiedzieć, że jestem przeciw! Moja wieś mówi Tuskowi - Nie!!!
              Wożę czasem 60 - parolatków do lekarza, mają problemy ze zdrowiem. Nadciśnienie, zwyrodnienia kręgosłupa, konieczność wymiany stawów biodrowych, reumatyzm itp... Pora odpocząć. znajoma
              • Gość: olo Re: oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.12, 22:12
                Gość portalu: znajoma napisał(a):...Układałeś kiedyś bale na zapolu? Ja w ubiegłym roku u siostry. Podawałeś na furę?..

Ostatni raz widziałem furmankę w skansenie w Sanoku. Za parę groszy można było się przejechać. Konia pracującego w polu nie widziałem od dobrych kilkunastu lat. Żyjemy w innych światach. Dobranoc.
                Aha i jeszcze rada na koniec, zamiast używanego golfa trzeba było kupić ciągnik.. a uczonym przez ciebie dzieciom współczuję.

• lechowski51 Re: oszustwo "Na dobrego wuja" 01.04.12, 12:39
                  Olo i oloPOdobni jak zwykle nie bluzgaja i nie obrazaja.Oni POprostu wiedza lepiej.Tutaj geniusz olo wie jakim nauczycielem jest znajoma i oglasza swiatu ze wiejskie kobiety moga wypoczywac na Majorce juz w wieku 55 lat.Zapomnial tylko dodac ze aby otrzymac 565 zl emerytury strukturalnej kobieta ta musi oddac swoja wlasnosc czyli gospodarstwo.
                  OloPOdobni kiedys z Mumii Wolnosci teraz z Partii Milosci z petakiem Tuskiem na czele dbaja o interesy Kulczyka,Krauzego,Rycha,Mira i Zbycha i w doopie maja to ze za kilkanascie lat bedzie nas 32 miliony.Jest to wystarczajace aby obsluzyc niemieckich panow ktorzy beda tutaj przyjezdzac na polowania i podgladac zabki i motyle w rezerwatach Natura 2000.
                  • Gość: olo Re: oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 14:47
                    @lechowski opowiadasz jak zwykle brednie i oczywiście bluzgasz na Premiera Polski. Mylisz renty strukturalne z pieniędzy unijnych z emeryturami rolniczymi.

Na stronach KRUS napisano jak byk:
                    ....
                    Ustawa o ubezpieczeniu społecznym rolników przewiduje także możliwość przyznania ubezpieczonemu rolnikowi emerytury, jeśli spełnia on łącznie następujące warunki:
                    osiągnął wiek 55 lat, jeśli jest kobietą, albo 60 lat, jeśli jest mężczyzną,...
                    zaprzestał prowadzenia działalności rolniczej.

Czyli np. przekazał gospodarstwo dziecku lub wydzierżawił... Ile wynosi ta emerytura, to na stronach KRUS można przeczytać, jak się umie czytać ze zrozumieniem. Może poproś, wiesz kogo, (..po MBA) bo masz najwyraźniej trudności. Pisać po polsku też nie umiesz. Nabieram przekonania, że nie jesteś Polakiem..

....
                    • lechowski51 Re: oszustwo "Na dobrego wuja" 01.04.12, 16:55
                      To o jakich emeryturach bredzisz olo powyzej?!

Napisz prawdę @znajoma, kobiety na wsi mogą przejść na emeryturę w wieku 55-lat. Słusznie? Moim zdaniem, nie. Emerytury rolnicze są w niewielkim stopniu ze składek rolników, większość z moich podatków.

...a Tuska bede nazywal petakiem choc jego wyznawcy jak Ty beda nazywac to niepatriotycznym zachowaniem.Widze ze kult Ukochanego Przywodcy zagoscil na stale w glowach lemingow.Trzeba olo odkurzyc wiersze Szymborskiej na czesc Stalina,...zmienic trzeba tylko adresata.
                      • Gość: znajoma Re: oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 17:17
                        Moja mamusia nie mogła przejść w tym wieku na emeryturę. Pozdrawiam. Miłego popołudnia.

Do Olo- golfy mam na półce :-)
                        Nie tak dawno wyciągałam pijanego człowieka spod konia, bo się tam przewrócił, próbując rozwiązywać postronki. Koń miał nogi spętane. Nie miałam wyjścia, musiałam sama tam wleźć i rozplątać je. Miałam pietra jak diabli, ale koń był wyrozumiały:-) Trzeba było wejść pod brzuch konia, z boku się nie dało, bo nachylał łeb i bałam się, że mnie ugryzie. Wyszłam cała, wieś się śmiała:-) Konie to mądre zwierzęta :-)
                      • Gość: olo Re: oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 17:40
                        Widzisz @lechowski niczego nie rozumiesz. Jak nie rozumiesz otaczającego cię świata, narasta w tobie agresja, zaczynasz ubliżać i sięgasz po argumenty w stylu "...a u was biją murzynów", po Stalina. Opluwasz laureatkę Nobla, jakby Polska miała ich wielu. Nikt już z nie chce z tobą dyskutować Mi też już się nie chce.
                        • lechowski51 Re: oszustwo "Na dobrego wuja" 01.04.12, 21:17
                          Pisanie prawdy o laureatce Nobla uwazasz olo za opluwanie?.No!No!.Nie dosc,ze wyzbyty z patriotyzmu to jeszcze pospolity cham co to nie docenia wielkich zaslug Szymborskiej w gloszeniu wielkosci ojca narodow J.Stalina.Odkrywasz olo coraz to brzydsze strony mojej duszy.
                          • lechowski53 Re: oszustwo "Na dobrego wuja" 02.04.12, 15:06
                            lechowski51 napisał:

> Pisanie prawdy o laureatce Nobla uwazasz olo za opluwanie?.No!No!.Nie dosc,ze w
                            > yzbyty z patriotyzmu to jeszcze pospolity cham co to nie docenia wielkich zaslu
                            > g Szymborskiej w gloszeniu wielkosci ojca narodow J.Stalina.Odkrywasz olo coraz
                            > to brzydsze strony mojej duszy.

Grzeszysz mój starszy bracie w wierze ! Księga głosi : "pamiętaj aby dzień święty święcić "

A ty rozlewasz w świętym dniu jady. A może rozlewać jady w dniu świętym można ? Zapytam proboszcza.
    • Gość: olo Re: oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 22:18
      Zasadniczo @benek zgoda, jedna uwaga, Tusk po cichu zabrał się za tych rencistów. Pod koniec 2011r było już "tylko" niewiele ponad milion, 2,5 mln rencistów "ozdrowiało". I PiS nie protestował.

KRUS to fikcja, też zgoda, jednak biorąc pod uwagę, jak powoli zmienia się polska wieś, byłbym dość ostrożny z likwidacją. Niestety, większość emerytur rolniczych to coś w rodzaju pomocy społecznej. Reforma w pełni obejmie kobiety dopiero za 28 lat, w 2040 będzie inaczej...
      • Gość: benek Re: oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.tktelekom.pl 02.04.12, 09:42
        olo to nie chodzi o to czy ktoś to likwiduje tylko dlaczego jednocześnie iluś z tych "bogobojnych" "polskoojczyżnianych" płaciło za lewe renty ,dlaczego iluś tam "bogoojczyżnianych" i "przeciwników aborcji" - to o lekarzach ,bez mrugnięcia okiem "kasowało" dziesiątki tysięcy pln od tych "bogobojnych" - dlaczego jako społeczeństwo mamy 2,3 a może 4 wizerunki? jesteś rasistą - nie - ale murzyn posłem ?!? , jesteś homofobem - nie - ale raczek to pedał i po co go cytować , jesteś przeciwnikiem pedofilii - jasne - ale to ksiądz i to stary - może go zostawmy w spokoju ? - kto takie słowa mówi - kosmici? niemcy? może ruscy z pod smoleńska? - nie, to my rodacy - Polacy - ja mogę to wszystko usprawiedliwiać niewiedzą ,głupotą czy ogólnym burdelem - ale podobno ci "święci" z pis wiedzą wszystko lepiej ,są mądrzejsi "oczywistąoczywistością" - ale jak brak argumentów to inwektywy i przekleństwa - albo prowokacja - ekonomia dla nich to himalaje - ale dawaj robić reformy gospodarcze - teraz jarek będzie pisał konstytucję ............
        • lechowski51 Re: oszustwo "Na dobrego wuja" 02.04.12, 15:05
          Nasz Ukochany Przywodca dorabia sie kolejnych tytulow.Do Slonca Peru i petaka zostal "zuchem w krotkich majtkach".Wez olo relanium bo boje sie o Twoj stan zdrowia..
          www.rp.pl/artykul/10,853711-Tusk-jak-zuch-w-krotkich-majtkach.html
          • Gość: olo Re: oszustwo "Na dobrego wuja" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 17:30
            @lechowski przytoczę to co powiedział o tym aparatczyku PiSu jego kolega Dorn niejaki:
            Brudziński to zacny chłopak, ale ma trudności z formułowaniem sensownych myśli
            • lechowski51 Re: oszustwo "Na dobrego wuja" 03.04.12, 21:46
              Tez czekam na taki wywiad z petakiem Tuskiem!
              wpolityce.pl/artykuly/25985-czesc-tereska-tereso-po-starej-przyjazni-mam-kolejna-propozycje-dla-rownowagi-przeprowadz-wywiad-z-donaldem-tuskiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka