emerytury

(35 wyników)
  • Emerytura(11)

W związku z emeryturami ,to tak naprawdę nie opłaca się na nie od razu odkładać albo tylko przez max 20 lat. I tak Ci więcej nie policzą nawet centa. Zobacz ile przez dodatkowe 20 lat możesz zaoszczędzić. Gdyby naliczano wg ilości przepracowanych lat i odłożonego kapitału to ok. Mój kolega poszedł do pracy w szkole przyzakładowej w 1970 roku i pracuje przymusowo do chwili obecnej ,a jak!!!
  • [b]Czy trzem milionom emerytów państwo będzie musiało wypłacić 1,8 mld zł za niezgodną z prawem waloryzację? Zdecyduje o tym Trybunał Konstytucyjny. Tymczasem minister pracy ostrzega, że pieniędzy nie ma [/b] wyborcza.biz/biznes/1,100896,12424904,Podwyzki_emerytur___Wszystkim_po_rowno__w_Trybunale.html Ciekawe co z tego wyniknie. Co prawda z pustego i Salomon nie naleje...
  • Najniższa emerytura lub renta z tytułu niezdolności do pracy może wzrosnąć do 50 proc. przeciętnej emerytury przysługującej z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych. ----------------------------- Nic z tego nie rozumiem.To co z nami? :((( =O emerytury.wp.pl/POD,3,a,2,b,4,wid,10768811,wiadomosc.html
  • wyborcza.biz/biznes/1,101716,7400438,Polacy_lubia_byc_na_emeryturze.html To ze zmiana zawodu w ciagu swej kariery zawodowej, to nawet nie glupie, w Szwecji przyjmuje sie, ze ludzie zmieniaja zawod kilkakrotnie w zyciu, wiec nawet jesli nie wybiora dobrze na poczatku i studiuja nie w tym kierunku, to zawsze jest szansa ze sie przestawia na cos innego [b]z pomoca tego co juz osiagneli[/b]. W Szwecji nie istnieja studia wieczorowe czy zaoczne, wiec jest to ciezsze niz w ...
  • wiadomosci.onet.pl/1550857,2679,1,zycie_zaczyna_sie_po_90_tce,kioskart.html Bardzo poruszający artykuł wart przeczytania i zastanowienia.
  • Bardzo to chwalebny zamysł,ale przy obecnej mizerii i wiecznie dziurawym budzecie to chyba znów sposób na zaskarbienie sobie przychylności i poparcia-bo inaczej skad środki?Chyba ze my,obecni emeryci ustapimy miejsca w wiadomy sposób.Bo przy takiej polityce rządu i to takiego co to słynie z obietnic[nierealizowanych] słabe widoki..... kobieta.interia.pl/news?inf=872069
  • Budżet na 2007 rok został przez rząd już przyjęty, więc pobierający emerytury i renty wiedzą, na co mogą liczyć. Sposób waloryzacji ich świadczeń w przyszłym roku się zmieni, ale nie budzi on wśród seniorów zachwytu. emerytury.wp.pl/POD,3,a,2,b,4,wid,8534536,wiadomosc.html?rfbawp=1159868641.721
  • W założeniach budżetowych na rok przyszły ustalono wielkość waloryzacji emerytur i rent na 3,5%. Czyli 35 zł od 1000?? A ceny rosna i rosną....
  • Ostatni raz idę do pracy 22 grudnia. To jeszcze 29 dni roboczych. Bardzo czekam na wolność i chyba jeszcze bardziej się jej boję. Jak Wam się żyje na emeryturze? Czym wypełniacie dzień. Czy żałujecie, że już nie pracujecie? Pozdrowienia
  • Zrob to dla siebie.Dla innych robisz pierogi,bawisz dzieci jestes na zawolanie i tak u nas jest.Mnie moja mama pomagala wychwywac dzieci i ja pomagam.Ale zadbaj o swoj rozwoj i czas dla siebie bo jak juz nie bedziesz potrzebna zostaniesz z reka w nocniku!Jak juz odkrylas swoje hobby badz asertywna powiedz nie! teraz mam swoje zajecia.Jestes niezalezna nie oczekujesz zaproszen jest troche zajec darmowych takich szukaj ciekawa jestem propozycji "darmowych zajec" od innych emerytow! :D
  • ... tak się mają: www.tvn24.pl/czarno-na-bialym,42,m/emerytura-po-niemiecku,323996.html
  • Wyczytałam wczoraj w lokalnej gazecie że od stycznia tego roku gdy się jest na wcześniejszej emeryturze i gdy się przechodzi na "zwykłą" po ukończeniu wieku to... od kapitału początkowego odejmują te wypłacone wczesne emerytury i jeszcze raz przeliczają. Czyli - odejmą mi to co pobrałam i zmniejszą emeryturę właściwą? Przecież to jakieś jaja.Wychodzi na to,że zwykła emerytura będzie ...mniejsza niż wcześniejsza. W takim razie ja nie będę występowała do ZUSu o zamianę wczesnej na zwykłą. ...
  • wyborcza.pl/1,75968,11748531,Emerytura_skraca_zycie_.html Znałam chyba ze trzech dyrektorów, którzy na emeryturze przeżyli od jednego do trzech miesięcy. Po prostu poczuli się niepotrzebni, a w nawale pracy nie prowadzili życia poza zawodowego, nie mieli żadnych zajęć , żadnego hobby. Po prostu oklapli jak przekłute baloniki
  • poczatek zycia dla nas!
  • moga sie cieszyc, ale nie wszyscy. Podczas gdy Polacy i Niemcy musza pracowac do 67-lat Francja wprowadzila z powrotem emerytury od 60-lat. Nowy prezydent Francji Hollande dotrzymal obietnicy przedwyborczej. Ale, na emeryture w wieku 60-lat moga przejsc tylko ci, ktorzy przez 41-lat placili skladki na ubezpieczenie rentowe. W rzeczywistosci emerytura od 60-lat pozostanie dla wielu tylko marzeniem, gdyz zwyczajnie nie wplacili oni wymaganych wkladow. [img]https://images46.fotosi...
  • www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100121/STARGARD/218410438 Szkoda mi tego pijaczka ... ;)
  • Dziewczyny,jeszcze raz was witam i proszę - rozgoscie się, piszcie jak najwięcej.W kupie raźniej! Tamaryszku, przeciez my sie juz znamy.[URL=http://smayliki.ru/smilie-871765287.html][IMG]http://s14.rimg.info/a57795391123457b55cda2a5c3438c6c.gif[/IMG][/URL]
  • [b]- Żyję w kraju, w którym tak naprawdę nie wiem, co się dzieje... Co ja mam powiedzieć mojemu dziecku? Idź na studia, bo będziesz miał lepszą pracę? - mówi Ostry w rozmowie z Gazeta.pl. Raper od jakiegoś czasu unikał mediów, teraz nie miał wyboru - został dyrektorem artystycznym tegorocznej edycji Żywiec Męskie Granie. [/b] kultura.gazeta.pl/kultura/51,114548,14081296.html?i=1 Niestety...
  • Od nowego roku abonament radiowo-telewizyjny będzie wyższy. Nie każdy musi go jednak płacić. Ustawa o abonamencie zwalnia z obowiązku uiszczania opłaty nie tylko emerytów. Uwaga! To, że mamy na przykład 65 lat i emeryturę 1200 zł nie sprawia, że możemy przestać płacić abonament. O nabyciu prawa do zwolnienia z opłat musimy zawsze - ale to zawsze - powiadomić Pocztę Polską. Ta kwestia budzi mnóstwo kontrowersji, bo wiele osób wychodzi z założenia, że nabycie prawa, jest równoznaczne z tym, ...
  • Taki smutny ten artykuł...Wiecej narzekac nie będę. wyborcza.pl/1,75480,6147561,Jedna_buleczka_oblozona.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się