-
No wlasnie, czy wasze dzieci ogladaja razem z wami "niedzieciowe" filmy, seriale, reality show, itp.? Jesli tak, to jakie?
-
4 latek w reklamie widzial i chce zeby mu kupic. Fajny ten film jezs? Maja wasze dzieci i ogladaja?
-
Wasze dzieci ogladaja?
Moje bardzo lubia ogladac o zwierzetach, owadach. Problem w tym, ze rzadko trafi sie jakis przyjemny film. Z reguly sa bardzo agresywne. Czy to trend ostatnich lat? Na NatGeowild dokumenty o zyciu zwierzat sa z bardzo glosna agresywna muzyka wnerwiajaca nawet mnie dorosla osobe. Glos lektora tez bardzo dynamiczny, sensacyjny ton. Albo pseudobadacz o spojrzeniu psychopaty "tropi" jakiegos super niebezpiecznego i rzadkiego drapieznika i prowokuje go, chwyta z naraze...
-
oczywiście chodzi mi o tego który teraz jest grany w kinach.
-
Możecie coś polecić? Nie mamy telewizji a Alka już bajek nie chce oglądać specjalnie. Są jakieś filmy specjalnie dla dzieci?
-
O książkach było dużo, ale nie zapisywałam wątków i teraz nie mogę znaleźć. Polećcie proszę ciekawe książki, których nie ma w księgarniach. Bo te w księgarniach znam i w zasadzie w większości uważam za dosyć nudne.
Szukam książek z prostymi obrazkami, na których nie dzieje się ani za dużo, ani za mało - jak np. w "Jest tam kto?". Na obrazkach musi się coś dziać - tzn odpadają książki, gdzie na jednej stronie siedzi miś, na drugiej stronie siedzi miś albo lala, na trzeciej siedzi miś itd......
-
Dziewczyny, chciałabym iść na w/w film z niespełna 5-letnią córką-
czy film nadaje się dla dzieci w tym wieku?
A poza tym byłyście, widziałyście, polecacie?
-
Czy ktoś był na w/w filmie ? Zamierzam się wybrać z 4 latkiem na ten
film ale ktoś mi mówił że są podobno ograniczenia wiekowe na ten
film ? Czy to prawda ? Czy nadaje się ten film dla dziecka w tym
wieku ?
-
Mam na myśli animowany. Byliśmy na "Reniferze Niko" i młodemu się podobał.
-
Ogladałam niedawno z moim dzieckiem na jednym z kanałow przyrodniczych film o słoniach. W pewnym momencie jeden z mniejszych słoni został zaatakowany przez lwy, naszczęscie udało mu sie uciec ale został powaznie ranny w noge. Dokuśtykał do rzeki i chciał sie napić ale nie umiał wiec wszedł na głebsza wode, przewrócił sie i utopił :( I w tym momencie moje dziecko zadało mi pytanie: Czy "pany" ktore kreciły ten film uratowały malego słonika? Powiedziałam mu ze tak. Ale tak sie zastanawiam czy r...
-
Moje dziecko niedawno skończyło 4 lata i nigdy nie był jeszcze w kinie, myślałam żeby zabrać go na film Żółwk Sammy. Czy ktoś widział ten film, czy wrażliwy czterolatek może go obejrzeć? Chciałabym , aby to była dla niego przyjemność i żeby nie płakał z powodu przygód bohatera.
Prosze o sugestie
pozdrawiam
Basia
-
Szukam wesolych i wciagajacych filmow przygodowych dla 4 latki, do ogladniecia przez internet, o dzieciach i zwierzetach, bez agresji i magii. Mozecie cos polecic?
Coreczce bardzo podobaly sie Dzieci z Bullerbyn, tym bardziej ze zna ksiazke:
www.ekino.tv/film,Dzieci-z-Bullerbyn-Alla-vi-barn-i-Bullerbyn-1986-Lektor-PL,4776.html
Moze znacie inne wartosciowe filmy dla przedszkolakow?
Z gory dziekuje za wszelkie sugestie i linki :)
-
Wczoraj bylam na Koralinie. Z duza przyjemnoscia poszlam na ten film, bo
ksiazki Neil Gaimana sa ogolnie dosc interesujace. Film spodobal mi sie, na
szczescie ekranizacja wyszla swietnie, a efekt trojwymiarowosci jeszcze
zadzialal na plus.
Ale chcialam oczyms innym.
Na filmie widzialam rodziny z dziecmi, nawet byla dziewczynka okolo 5 letnia.
Nie wiem, ja chyba mojego dziecka tak do wieku ponizej 12 lat nie wzielabym.
Mimo, ze rysunkowy to jednak nie jest bajka dla dzieci.
Zakladam, z...
-
bo mam wątpliwości. te okulary kinowe pasują na 4-latka? Jak dzieci reagują? Może lepiej wybrać normalną wersję?
-
byłam z moją trzylatką (+4 ważne miesiące!;)na 'Horton słyszy
ktosia' - cudna baja, polecam.
-
może poradzić?
-
Synak ma 3 latka i juz byliśmy razem w kinie (był zadowolony).
Chciałam ponownie wybrac się z młodym do kina ale są same filmy w
wersji 3D. Jak Wasze maluchy reagowały na ten "efekt".
-
www.cyfraplus.pl/program/pro/?full/30303
-
Czy był ktoś z Was na tym z dzieckiem, np. z niespełna trzylatkiem?
Jak się podobało dziecku? Polecacie?
-
Cześć dziwczyny, mam pytanie czy byłyście już w kinie z dzieciaczkami na
Franklinie?? Mój synek który ma 2,6 roku ogląda tę bajke na mini mini i
bardzo mu sie podoba. Zobaczył plakat i powiedział ze chciałby obejrzeć tego
Franklina. Tak sie zastanawiam czy on jeszcze nie zamały na takie wyjście.
Jak sądzicie??