filmy

(140 wyników)
  • Obejrzałam sobie w weekend "Niezgodną" i ku mojemu zaskoczeniu bardzo mi się podobało. Ogólnie nie lubię s-f, a poza tym film wyraźnie adresowany jest do nieco młodszej publiczności, ale co poradzę. Spodobał mi się i już. Teraz chętnie przeczytałabym książkę, ale wstydzę się zapytać o nią w mojej bibliotece, z której często korzystam. Będę musiała kupić własny egzemplarz. (Podobnie miałam z World War Z- też wstydziłam się wypożyczyć, musiałam kupić. A przeczytałam ją w 1 dzień, sto razy lep...
  • Koniec dekady to czas podsumowań. Natknęłam się w Internecie na dwa posumowania 100 najlepszych filmów dekady. www.esensja.pl/film/publicystyka/tekst.html?id=10503 1. Fantastyczny Pan Lis (2009, reż. Wes Anderson) 2. Zakochany bez pamięci (2004, reż. Michel Gondry) 3. Memento (2000, reż. Christopher Nolan) www.film.org.pl/prace/plebiscyt_xxi/najlepsze__XXI_1_10-1.html 1. Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) 2. No Country for Old Men (2007) 3. Children of Men (200...
  • Simonem Bakerem czyli Patrickiem Jane....mam Someone new, Lodgera i Ring2;-)...ale to wszystko przez Was - było tak zachwalać Mentaliste i Patryczka?;-)..
  • Jak bylam w lipcu w Cinema City to reklamowali film, ktory ma sie dopiero pojawic i w tytule mial date, ktora wtedy wydawala sie tak latwa do zapamietania, ze sobie nie zapisalalm. Tylko, ze ja mam skleroze i teraz juz nie pamietam tytulu tego filmu, a trailer mnie zaciekawil i chcialabym go zobaczyc. Kojarzycie moze jakis film pt. "November 4" albo " December 7"... ? Tak jakos sie nazywal...Nazwa miesiaca i dzien i za Chiny Ludowe sobie przypomniec nie moge...
  • pierwszy to New York I love you - i wesoły i wzruszający,plus niezła muzyka i zdjęcia...zdecydowanie bardziej podoba mi się od Paris I love you...wątki niektóre z dowcipem, niezłe teksty... Drugi to Road z Viggo Mortensenem...niby fantastyka, ale nie z ufokami itd...mocny, film, zostaje w głowie, dołujący, nie jest "lekki łatwy i przyjemny", ale warto zobaczyć... w przypadku planów obejrzenia obydwu filmów w jeden wieczór jako pierwszy proponuje Road a potem New York - zawsze to lepiej...
  • No właśnie jaki?
  • Obejrzalam Ice Age, Madagascar, Shrek, Over the Hedge i wszystkie oprocz tego ostatniego bardzo mi sie podobaly. Mozecie polecic cos jeszcze ? Byly jakies inne fajne filmy ?
  • Z napisami. SubEdit nie chce chodzić pod Vistą :( (mimo patcha), potrzebuję zainstalować coś nowego. Co?
  • Skinwalkers czyli :DDD. Ach jak będzie straszno :DDD.
  • Stronki ktore sprawdzam, by wiedziec co sie ukazuje na rynku ;) movie-release.nspace.pl/ release.com.pl/ www.rlslog.net/ Bardzo polecam :PPP
  • Wczoraj obejrzalam i kurcze rozczarowal mnie. Pomysl na film ciekawy, aktorstwo ok, wykonanie filmu swietne, ale czegos w tym filmie brakuje, nie zachwyca, ot poprawny.
  • "Film" Insidious. Gorszej chały daaaaaaawno żem nie widziała :P. No chyba, że chcecie się pośmiać to proszę bardzo :D.
  • Polecam! :D www.filmweb.pl/film/Kod+nie%C5%9Bmiertelno%C5%9Bci-2011-418967 Ale nie czytajcie, lepiej się oglądać będzie :>.
  • ... obejrzenia filmu o miłości. Albo z miłością w tle. Ostatecznie może być komedia romantyczna, ale obawiam się, że już wszystkie widziałam ;) Pojawiło się ostatnio coś godnego uwagi?
  • nic a nic?:) jestem troche zawiedziona ze jak zostac krolem (idiotyczny ten tytul swoja droga) nie dostal oscara za zdjecia. ale nie widzialam incepcji,wec moze sluszniejsza slusznosc miala incepcja do tej nagrody;D
  • Jak Wasze brzuchy? A głowy? :D Jakie nowe filmy i seriale obejrzane? pozdrawiam poświątecznie :)
  • w ramach odmozdzenia waczylam sobie pierwsza z brzegu dostepna online komedie.. ktorej nie widzialam;> z tego roku, o jakze pieknym polskim tytule wybuchowa para. o losie! jakie to glupie, i brzydkie jakies takie:D film z zaba(cameron diaz) i tomkiem kruzem, ktory niestety zdziadzial niemilosiernie .. film w klimatach smithow czy innych panow killerow, ale tomek jako agent.. skaczacy po samochodach, autobusach, mostach rzekch i niewiadomoczym jeszcze, to po prostu zart roku:D oczywis...
  • Oglądał ktoś? Może doradzić? Albo odradzić? Bo ja zaczęłam i muszę stwierdzić, że jest to film hmm.... dziwny. :D No i nie wiem czy brnąć w to dalej <[i]tu emotikonka drapiąca się po głowie[/i]> ;)
  • polecam(7)

wlasnie wrocilam z kina, z wysnionych milosci. rzadko kiedy polecam tu filmy z kategorii gutkowej;) ale film jest wart zobaczenia. jest niesamowicie plastyczny i ladny w sensie obrazu. ciekawy w historii i przekazie. niby lekki,ale .. no jest naprawde wart zobaczenia. ciekawostka jest tez rezyser tego filmu, niejaki xavier dolan, ktory na swoim koncie ma juz jeden film, i kilka nagrod... a urodzil sie w 89roku.. inspirujace i dolujace jednoczesnie;))
  • w zwiazku z posiadaniem nowego telewizora ale nie podlaczona jeszcze kablowka, nadrabiam w necie co sie da;> zeby potem juz tylko klan i mjakmilosc ogladac;P wczoraj na tapecie bylo ciacho, polska komedia jakos tak z rok temu chyba byla. jak na polska komedie byla naprawde niezla;D usmialam sie jak norka przez pierwsza godzine, potem bylo juz gorzej, no ale coz;) tak to jest z polskimi produkcjami;D generalnie jak ktos nie widzial a bedzie sie nudzil to mozna obejzec;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się