filmy

(246 wyników)
  • Fani końca świata oraz horoskopów: Ciekawe czy bohaterowie swoimi numerami oddają symbolikę numerologiczną charakteru? Czy w 2012 będzie koniec ludzkości czy będzie on wyglądać tak jak w filmie "9"? Co o tym sądzicie? - www.eksperyment9.pl
  • Piszcie swoje przemyślenia
  • Polećcie mi proszę warte obejrzenia filmy o czarach,magii, czarownikach, zaklęciach....
  • Wiecie może co to za film? Pilot statku kosmicznego trafia po wypadku na planete, na której znajduje się już jakiś kosmita, podobny do jaszczura, rasy, która jest wroga ludziom. Zaprzyjaźnili się, potem ten kosmita był w ciąży, cżłowiek po jego śmierci chował dziecko i... No wiecie jak nazywał się ten film?
  • Oczywiście "Odyseja kosmiczna" Kubricka, "Blade Runner", ale co do osiągnięć Tarkowskiego można już dyskutować. "Matrix" to też pozycja mocno dyskusyjna. Jakieś propozycje?
  • Ktoś już widział film??? Jak na razie czytałam w internecie jedna obszerna recenzje, całkiem pozytywną. Ale pisała to osoba nie znająca książki Proszę więc o wypowiedź kogoś zorientowanego. Bo jak na razie naprawde trudno mi uwierzyć, że komuś udało się przenieśc serię na ekran. Aha, czy film obejmuje wszystkie 5 części i czy tylko pierwszą?
  • dajcie se spokuj z tymi bzdurami ,czyste banialuki... syf syf i jeszcze raz syf szkoda kasy an ten film !!!!!!!!!!!!!!!!!!! a pozatym jest juz na CD jak tos jest lamusem to pujdzie na niego do kina :))!!!! pa frajerzy
  • O filmie(38)

fajna zapowiedz filmu, ogulnie bardzo lubie gwiezne wojny oglądałem wszystkie części i na tą pujde chętnie do kina :P
  • Co każdy piątek na TVN lecą filmy SF. Niekiedy są tam niezłe filmy Sf. Wczoraj na przykład film "Żołnierz Przyszłości" z Kurtem Russelem. Film dość ciekawy. Ogląda ktoś z was te filmy na TVN?? Pozdrawiam Danway.
  • Być może ktoś już tu poruszał ten temat... Chciałam Wam zadać pytanie: Czy nie umiecie się opanować od porównywania książki z filmem!? Kiedy WP.cz. I wchodził do kin to dawno już nie miałam tej książki w ręce i niezbyt dokładnie pamiętałam szczegóły. Owszem wiedziałam o co chodzi ale już nie tak dokładnie znałam treść. Po obejżeniu filmu na świezo pstanowiłam przypomnieć sobie książke. I tu wystąpił problem! Czytają książkę miałam cały czas film przed oczami!!! Nie umiałam się...
  • Jak przeglądam programy polskich telewizji, to aż płakac się chce... Same mordobicia. Jak już puszczą jakiś film SF, to typu Misji na Marsa, co bardziej pasuje do pasma "Kiczowate komedie", niż do Fantazy. Mizeria.... Zresztą z horrorami jest nie lepiej.
  • Właśnie idzie na Polsacie... Ja widziałam go już dwa razy, po niemiecku, teraz nagrywa mi się wersja polska. Nie jest chyba tajemnicą, że ten film to był efekt "przymiarki" Lucasa do Wladcy. Najlepszym dowodem jest główny bohater - niziołek (Warvick Davis ma "hobbicki pyszczek" ;)). A jak to wygląda teraz, kiedy dostaliśmy już pierwszą część? Czy "Willow" nadal robi na was wrażenie (mam nadziję, że tak ;))?
  • Panu Kazimierzowi, za to ze udowodnil, z e mozna byc dobrym w tym co sie kocha i lubi jezeli tylko umie sie do tego przekonac swoim autorytetem i dobrocia pozostalych. No moze z wyjatkiem dzialaczy. Zycze dlugich lat zdrowia szczescia i dopoki zyjemy p. Kaziu pamietamy chwile szczescia ktore Pan nam dal.
  • Przyznaję, że do wczoraj nie widziałam tego dzieła, słyszałam tylko o nim, ale przysięgam, nie spodziewałam się, że wrażenie będzie tak wstrząsające. Szokujące skróty, niewybaczalne raczej, no i "obsada"... -Krzepki osiłek o byczym karku i twarzy zwyrodniałego Geronimo jako Aragorn (w pierwszej chwili podobny był do Połomskiego, takiego piosenkarza w stylu Opole'73). -Nieokrzesany wiking o fizys Smolenia w latach młodości, jako Boromir. -Zgrzybiały Pinokio umajony zieloną pietruszk...
  • Jutro, to znaczy w srode, 19 Grudnia premiera filmu "Wladca Pierscieni" w Nowym Yorku i innych miastach amerykanskich. Zapraszam na forum, do podzielenia sie opiniami, czy film sie podobal, jak wierny byl ksiazce, co myslicie o grze aktorow, czy zamierzacie kupic DVD badz tasme by moc ogladac film w przyszlosci, i czy bedziecie oczekiwac dwoch nastepnych czesci? Ja zamierzam obejrzec film w przyszlym tygodniu, po swietach, ale chcialbym uslyszec od ludzi, ktorzy zdecydowali pojsc...
  • Chciałbym poznac zdanie czytelników Wiedźmina o filmie, czy moze sie podobac?
  • Rewelacja! Polecam wszystkim milosnikom fantastyki!
  • ...po kolejnym obejrzeniu sobie matrixa tak mnie naszło i wyszlo,że: 1)ex eqo Blade Runner Matrix 2) Odyseja Kosmiczna 2001 3) Gwiezdne Wojny 4) Terminator ....i moim zdaniem ciężko by było któryś z tych filmów zamienić na inny....a wedlug Was?....
  • 1. "Goście z galaktyki Arkana" - chyba jugosłowiański, cudowne stroje. 2. "Per Aspera Ad Astra" - rosyjski, o starshipie i jego załodze, cudowne stroje, prezydent obcej wodnej planety podobny do ośmiornicy wylany z kąpielą ;) 3. "Test pilota Pirxa" - nie szargajmy, Lem też był zdziwiony... Stroje mniej cudowne 4. "Majka z kosmosu" - czeski serial o nastoletniej panience z kosmosu (w posrebrzanych Relaxach) i hippisach/gitowcach (niepotzrebne skreślić) , stroje zwykłe, Majka w jak...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się