Forum Ukryte emagiel
ZMIEŃ
      filmy

filmy

(144 wyniki)
    • film Sęp(10)

poszłam do kina dzisiaj z pewną dozą niepewności ;) kurka wodna! już dawno nie widziałam tak dobrego polskiego filmu-przemyślane sceny, zaskakujący wątek, a do tego po wyjściu z kina nie wiem co jest złem, a co dobrem:> polecam z całego serducha (sic!) a te, które były już na tym filmie, może na priv odpowiedzą mi co się zdarzyło w ostatnich 3 minutach? bo chyba się pogubiłam:>
    • jakoś nigdy nie było tak (a przynajmniej nie bezpośrednio), że przeczytana książka czy obejrzany film (nawet najgorszy krwawy horror w dzieciństwie gdy rodziców nie było w domu ;) ) nie znajdował odzwierciedlenia w snach, jakieś koszmary po tych horrorach mi się nie śniły, aż do tego tygodnia, skończyłam komorę grishama, i przez całą noc (pomimo licznych przebudzeń zlana potem) śniło mi się ze mi chłopa gazują no :> serio straszne to było okropnie, przebudzę się, wiem ze sen, zasy...
    • kładę właśnie potomstwo, ćwiczenia odbębniłam i chcę sobie jakiś filmik zapodać. z nowości widziałam już INTRUZA i ŁOWCÓW CZAROWNIC. lubię w sumie prawie wszystko. może jakieś komediowe love story bym oblukała...albo coś obyczajowego? romans jakiś. fantastyke lubię, ale bardziej tą bajkową (fantasy) niż naukową (s-f). na star treka wybieramy się do kina, więc on line nie chcę oglądać;) horrory oglądam tylko z chłopem bo się boję i jak jest strasznie to chowam głowę w jego ramiona i nie pat...
    • Do oglądnięcia? Coś bym wypożyczyła na weekend.
    • Proooooosie tytuł, bo własnie zamowienie robie na ksiazki a pozadam jej bardzo.
    • Pewnie dużo osób już go widziało, bo dość stary jest, ale polecam z całego serca: www.filmweb.pl/film/Przebudzenia-1990-1035 Płakałam gdzieś od 40 minuty filmu i nie mogłam przestać. Także jakby ktoś chciał zobaczyć to chusteczki higieniczne są wskazane. Poza tym, jedna z najlepszych ról Roberta De Niro - ever. Film można obejrzec online - [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ie/ga/1d01/E1ZHKHVv4DgD6oxFEA.jpg[/img]
    • Obejrzałam wczoraj 2 odcinkowy film pt. [b]Human Trafficking[/b] ( w PL pod tytułem Dziewczyny z przemytu). Tak spięta to nie byłam dawno. Siedziałam i ze strachem i swoja bujna wyobraźnią patrzyłam na losy tych biednych kobiet i dzieci sprzedanych do burdeli. Zdarzyło mi się tez popłakać. Aż chciałam uwierzyć, że to jest tylko fikcja. Niestety nie jest. Brutalny, pełen okrucieństwa film, który mnie jako kobiete i matke przeraził bardziej niz jakikolwiek horror, który widziałam. Drugi fi...
    • bo mnie raczej nie, ale wyłam na armagedonie, ale to tak solidnie :> i szkole uczuć* za to na Titanicu nie :D któraś plakała? *<tak tak infantylny dla nastolatek, ale cóż począć, taki ze mnie cudak :P
    • Filmy(17)

przez które nie byłyście w stanie przebrnąć, mimo najszczerszych chęci...macie takie? Ja nigdy nie widziałam całych Gwiezdnych wojen, max to 15 minut. Chyba ze 20 razy próbowałam, wszystkie części jakie wyszły, nie ma bata. A moja matka ile razy ogląda Titanica to zasypia, też już kilkanaście prób zaliczyła :D
    • The Human Centipede First Sequence Był tak idiotyczny, tak nieziemsko obrzydliwy, że aż obejrzałam do końca.... jedyna myśl jak mi do głowy potem przyszła: "człowiek który to wymyślił musiał byc niezrównoważony psychiczne" znacie to uczucie? oglądacie chory film i nie mozecie przestac....czy to może ja jestem lekko zwichrowana? a Wasze propozycje takich filmów?
    • Rzućcie paroma tytułami, które zrobiły na was wrażenie. W tej masie szajsu w kinach, aż ciężko coś wyłapać. Nie muszą być nowości, pod względem gatunku też nie mam preferencji, nie przepadam za mordobiciem wiec może ten rodzaj sobie odpuście :P
    • uwielbiam pasjami kto ze mna? to chyba najlepszy rodzaj smieciowej kinematografii obok komedii z sandlerem
    • i się może podzielić?? albo audiobuki??
    • "odlot" czyli UP - niby dla dzieci, ale przepiękny... pokazuje trochę prozy zycia - poronienie, umieranie, załamanie autorytetów (bohater z dzieciństwa okazuje się kimś zupelnie innym), to, że nie wszytko zmienia sie na lepsze (zapracowany rodzic , który nie ma czasu dla dziecka nie odmieni się jakimś cudownym sposobem...) no i siłę prawdziwej przyjaźni... Spłakałam się strasznie (ja ogólnie ryczę na filmach). Film nie przelukrowany jak wiele tego typu produkcji. Polecam dorosły...
    • Nareszcie, po pół roku oczekiwania, odliczania godzin i dni, a na końcu to nawet przebierania nóżkami z radości i emocji wybrałam sie z małżem na premiere tego filmu. Zachwycił mnie, zaczarował, chce jeszcze :) Polecam bardzo tylko: po 1 trzeba lubić specyficzne kino Terrego Gilliama, po 2 mieć bogatą wyobraźnie i nie mieć kija w dupie :D, a po 3 inteligentnym trzeba być no (wierze w Was ;) ). Po wyjściu z kina moge napisać jedno: bilety - 35 zł, nachos - 20 zł, zobaczyć Heatha Ledgera...
    • Dystrykt 9. Polecam!!! dla wielbicielek fantastyki przede wszystkim, chociaż nie tylko. Film bardzo ciekawy w formie, prawie odkrywczy. Peter Jackson produkował, reszta nazwisk nieznana - i to tez jest super. Premiera w kinie poczatek października, premiera światowa juz była.
    • ten slodki oblesniak to jared leto zdaje sie? [img]https://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/10/7de3d06554931c24111d723bafaf1604.png?1318786577[/img]
    • żeby sobie na dysku zapisać? nie potrzebuję konwertera to mp3, bo już to mam. filmik se chcę na dysku zapisać. kiedyś można było ściągnąć film, a teraz dupa kwas. macie jakieś rady kumy?
    • Nie mówię o tych najnowszych. Ja uwielbiam Dom - dzisiaj się oczywiście poryczałam - wiem głupia jestem. Zawsze oglądam Znachora, Pana Wołodyjowskiego, Potop, Misia, Rozmowy Kontrolowane itp. Wolę je dużo bardziej niż hollywoodzkie superprodukcje. A jak jest z Wami?
    • Przeczytałam post Liwilli1 o filmie ,który zrobił wywołał w niej jakieś emocje no i pewnie postaram się film obejrzeć. No i mam pytanie jakie filmy lubicie, jakie wywarły na Was emocje negatywne bądź tez pozytywne, do których filmów lubicie wracac kiedy macie doła i potrzebujecie się odreagować. Lubię ogląda& i porozmawia& o czeskim kinie ale tu pewnie nie jestem obiektywna ;) no wrze we mnie patriotyzm ;) - Samotáři w jęz. polskim Samotni - Knoflikáři czyli Guzikowcy - Postrz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się