-
poszłam do kina dzisiaj z pewną dozą niepewności ;)
kurka wodna! już dawno nie widziałam tak dobrego polskiego filmu-przemyślane sceny, zaskakujący wątek, a do tego po wyjściu z kina nie wiem co jest złem, a co dobrem:>
polecam z całego serducha (sic!)
a te, które były już na tym filmie, może na priv odpowiedzą mi co się zdarzyło w ostatnich 3 minutach? bo chyba się pogubiłam:>
-
jakoś nigdy nie było tak (a przynajmniej nie bezpośrednio), że przeczytana książka czy obejrzany film (nawet najgorszy krwawy horror w dzieciństwie gdy rodziców nie było w domu ;) ) nie znajdował odzwierciedlenia w snach, jakieś koszmary po tych horrorach mi się nie śniły,
aż do tego tygodnia,
skończyłam komorę grishama, i przez całą noc (pomimo licznych przebudzeń zlana potem) śniło mi się ze mi chłopa gazują no :> serio straszne to było okropnie, przebudzę się, wiem ze sen, zasy...
-
kładę właśnie potomstwo, ćwiczenia odbębniłam i chcę sobie jakiś filmik zapodać.
z nowości widziałam już INTRUZA i ŁOWCÓW CZAROWNIC.
lubię w sumie prawie wszystko. może jakieś komediowe love story bym oblukała...albo coś obyczajowego? romans jakiś. fantastyke lubię, ale bardziej tą bajkową (fantasy) niż naukową (s-f). na star treka wybieramy się do kina, więc on line nie chcę oglądać;)
horrory oglądam tylko z chłopem bo się boję i jak jest strasznie to chowam głowę w jego ramiona i nie pat...
-
Do oglądnięcia? Coś bym wypożyczyła na weekend.
-
Proooooosie tytuł, bo własnie zamowienie robie na ksiazki a pozadam jej bardzo.
-
Pewnie dużo osób już go widziało, bo dość stary jest, ale polecam z całego serca:
www.filmweb.pl/film/Przebudzenia-1990-1035
Płakałam gdzieś od 40 minuty filmu i nie mogłam przestać. Także jakby ktoś chciał zobaczyć to chusteczki higieniczne są wskazane.
Poza tym, jedna z najlepszych ról Roberta De Niro - ever.
Film można obejrzec online
-
[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ie/ga/1d01/E1ZHKHVv4DgD6oxFEA.jpg[/img]
-
Obejrzałam wczoraj 2 odcinkowy film pt. [b]Human Trafficking[/b] ( w PL pod tytułem Dziewczyny z przemytu). Tak spięta to nie byłam dawno. Siedziałam i ze strachem i swoja bujna wyobraźnią patrzyłam na losy tych biednych kobiet i dzieci sprzedanych do burdeli. Zdarzyło mi się tez popłakać. Aż chciałam uwierzyć, że to jest tylko fikcja. Niestety nie jest. Brutalny, pełen okrucieństwa film, który mnie jako kobiete i matke przeraził bardziej niz jakikolwiek horror, który widziałam.
Drugi fi...
-
bo mnie raczej nie, ale wyłam na armagedonie, ale to tak solidnie :> i szkole uczuć*
za to na Titanicu nie :D któraś plakała?
*<tak tak infantylny dla nastolatek, ale cóż począć, taki ze mnie cudak :P
-
przez które nie byłyście w stanie przebrnąć, mimo najszczerszych chęci...macie takie?
Ja nigdy nie widziałam całych Gwiezdnych wojen, max to 15 minut.
Chyba ze 20 razy próbowałam, wszystkie części jakie wyszły, nie ma bata.
A moja matka ile razy ogląda Titanica to zasypia, też już kilkanaście prób zaliczyła :D
-
The Human Centipede First Sequence
Był tak idiotyczny, tak nieziemsko obrzydliwy, że aż obejrzałam do końca.... jedyna myśl jak mi do głowy potem przyszła: "człowiek który to wymyślił musiał byc niezrównoważony psychiczne"
znacie to uczucie? oglądacie chory film i nie mozecie przestac....czy to może ja jestem lekko zwichrowana? a Wasze propozycje takich filmów?
-
Rzućcie paroma tytułami, które zrobiły na was wrażenie. W tej masie szajsu w kinach, aż ciężko coś wyłapać. Nie muszą być nowości, pod względem gatunku też nie mam preferencji, nie przepadam za mordobiciem wiec może ten rodzaj sobie odpuście :P
-
uwielbiam pasjami
kto ze mna? to chyba najlepszy rodzaj smieciowej kinematografii obok komedii z sandlerem
-
i się może podzielić??
albo audiobuki??
-
"odlot" czyli UP - niby dla dzieci, ale przepiękny... pokazuje
trochę prozy zycia - poronienie, umieranie, załamanie autorytetów
(bohater z dzieciństwa okazuje się kimś zupelnie innym), to, że nie
wszytko zmienia sie na lepsze (zapracowany rodzic , który nie ma
czasu dla dziecka nie odmieni się jakimś cudownym sposobem...) no i
siłę prawdziwej przyjaźni... Spłakałam się strasznie (ja ogólnie
ryczę na filmach). Film nie przelukrowany jak wiele tego typu
produkcji. Polecam dorosły...
-
Nareszcie, po pół roku oczekiwania, odliczania godzin i dni, a na końcu to nawet przebierania nóżkami z radości i emocji wybrałam sie z małżem na premiere tego filmu.
Zachwycił mnie, zaczarował, chce jeszcze :) Polecam bardzo tylko: po 1 trzeba lubić specyficzne kino Terrego Gilliama, po 2 mieć bogatą wyobraźnie i nie mieć kija w dupie :D, a po 3 inteligentnym trzeba być no (wierze w Was ;) ).
Po wyjściu z kina moge napisać jedno:
bilety - 35 zł,
nachos - 20 zł,
zobaczyć Heatha Ledgera...
-
Dystrykt 9. Polecam!!! dla wielbicielek fantastyki przede wszystkim,
chociaż nie tylko. Film bardzo ciekawy w formie, prawie odkrywczy.
Peter Jackson produkował, reszta nazwisk nieznana - i to tez jest
super. Premiera w kinie poczatek października, premiera światowa juz
była.
-
ten slodki oblesniak to jared leto zdaje sie?
[img]https://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/10/7de3d06554931c24111d723bafaf1604.png?1318786577[/img]
-
żeby sobie na dysku zapisać?
nie potrzebuję konwertera to mp3, bo już to mam.
filmik se chcę na dysku zapisać.
kiedyś można było ściągnąć film, a teraz dupa kwas.
macie jakieś rady kumy?
-
Nie mówię o tych najnowszych.
Ja uwielbiam Dom - dzisiaj się oczywiście poryczałam - wiem głupia jestem.
Zawsze oglądam Znachora, Pana Wołodyjowskiego, Potop, Misia, Rozmowy Kontrolowane itp.
Wolę je dużo bardziej niż hollywoodzkie superprodukcje.
A jak jest z Wami?
-
Przeczytałam post Liwilli1 o filmie ,który zrobił wywołał w niej
jakieś emocje no i pewnie postaram się film obejrzeć.
No i mam pytanie jakie filmy lubicie, jakie wywarły na Was emocje
negatywne bądź tez pozytywne, do których filmów lubicie wracac kiedy
macie doła i potrzebujecie się odreagować.
Lubię ogląda& i porozmawia& o czeskim kinie ale tu pewnie nie jestem
obiektywna ;) no wrze we mnie patriotyzm ;)
- Samotáři w jęz. polskim Samotni
- Knoflikáři czyli Guzikowcy
- Postrz...