Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      filmy

filmy

(609 wyników)
    • Co sądzicie na temat tego reżysera? Podobają wam się jego filmy ? A może w ogóle nie? Czy zauważacie coś szczególnego w jego filmach? Macie jakiś swój ulubiony? Być może ten reżyser nie znajdzie wielbicielek wśród wielu pań, bo ma chyba specyficzny styl w przedstawianiu płci pięknej... Ale może mi się wydaje :P
    • Scena z filmu: dwoje dzieci, dziewczynka i chłopiec, gra na fortepianie. Dziewczynka zaczyna (gra jedną ręką?), chłopiec po chwili do niej dołącza i (chyba?) grają na cztery ręce. Wydaje mi się, że fortepian stał pod gołym niebem, ale nie jestem pewna na 100%. Druga scena z filmu: uchodźcy, wygnani ludzie idą drogą. Nic więcej nie pamiętam, ale po tym, jak w zeszłym tygodniu znalazłyście mi aktora po podobnie "szczegółowym" opisie nabrałam wielkich nadziei :) Mam gdzieś nagraną muzykę, którą ...
    • oglądacie?
    • Czy jest możliwość kupienia tego filmu na dvd? przeszperałam całą sieć, ale trafiłam tylko na trailery lub zapowiedzi go. Myślałam, że po roku od premiery będzie już do kupienia
    • co ciekawego ogladalyscie ostatnio? dramat, thriller, dobry horror (bez glupkowatych zombie ;) moze jakas fajna komedia?generalnie nie przepadam, ale ostatnio z M zapodalismy sobie komedie o glupkowatym tytule "babcia Gandzia"- smieszna, prosta francuska komedia :)
    • a zrobily na was duze wrazenie. nie wiem czy juz kiedys takiego watku nei zakladalam ale dobra :P. u mnie np spektakularnym przypadkiem jest fortepian. wlose filmy osadzone we wspolczesnych czasach, nie lubie filmow zwiazanych z muzyka, to, ze bohaterka jest niemowa w ogole juz mnie oslabialo i zwiastowalo jakas kupe. a film... coz, jak nie ogladalyscie to zobaczcie, tylko chusteczki sobie zarezerwujcie drugi przypadek to tajemnica brokaback mountain. dwaj mlodzi geje kowboje. really? i ze...
    • widziala ktoraś? Wrocilam godzine temu, odbyłam spacer z psem, wypalilam papierocha, i wciąż mam go w sobie, czuje calym ciałem.
    • Jest on dla dzieci tzn ja go oglądałam jako dziecko. Pochodzi z późnych lat 80-atych lub początek 90-siatych. Raczej nie polskiej produkcji. Matka wraz synami szukali jakiegoś skarbu i jeden z tych synów wyglądał jak potwór, chyba był upośledzony. Pamiętacie cos takiego, jaki był tego tytuł?
    • Witam, za chwilę na tvn o 15,40 będzie ten film. Zwiastu bardzo ciekawy ale dla mam wątpliwości cz 7 latem może oglądać ? kto oglądam i się wypowie ? ps. Tak wiem jest napisane że od lat 12 ale to sie nie zawsze sprawdza Z góry dziękuję
    • Jest to stary polski film, chyba z lat 80-siątych. Kilkuletnia dziewczynka porwała jakieś małe dziecku w celu zaopiekowania się nim. Pamiętacie może tytuł? Niestety nie pamiętam nawet obsady.
    • To może być trudne, bo rzeczony film oglądałam jakieś kilkanaście lat temu i niewiele pamiętam. Ale muszę spróbować, bo mnie to bardzo męczy. :) Otóż film [przynajmniej 20-30 letni] zachowuje konwencję typowego anielskiego kryminału, z elementami horroru i komedii. Do wielkiej, typowo angielskiej rezydencji na wsi zjeżdża się grupka gości, gospodarz organizuje przyjęcie, po czym nagle goście zaczynają znikać [jednych znajduje się zamordowanych, inni się odnajdują żywi, przy czym sami nie w...
    • wspieramkulture.pl/projekt/19-FILM-DOKUMENTALNY-O-JOANNIE-AUTORCE-BLOGA-CHUSTKA
    • Zamiast "Pokłosia" film o Smoleńsku. Naprawdę ktoś chciałby dzisiaj oglądać o tej katastrofie film fabularny? Poza panem Hofman rzecz jasna.
    • Filmowo się zrobiło ostatnio na forum, pora roku taka chyba :). Na jakich stronach najchętniej oglądacie filmy? Korzystacie z wypożyczalni a może z bibliotek? Polećcie dobre miejsca na filmy także obcojęzyczne.
    • No bo tak - jak się pójdzie do kina, to trza wysiedzieć ten czas, obejrzeć, skupić się itp. A w domu? Robicie sobie seans filmowy, siadacie i do końca się nie ruszacie z fotela/kanapy? No ja mam tak, że jeden film potrafię nawet tydzień oglądać. Nieważne, że powtórki mam tak obcykane, że cytatami się posługuję :/ a niektóre sceny (szczególnie te z początku filmu, ciekawe dlaczego, prawda? :>) to znam drobiazgowo wręcz. No po prostu nie potrafię obejrzeć filmu od początku do końca za ...
    • w... w kosmos . Moj najlepszy przyklad to tajemnica brokeback mountain . Dwóch facetow pilnuje owiec w gorach ... seriously ? :P gdy nie znam filmu kieruje sie opisem a te czasem w ogole nie oddaja jego istoty.
    • było juz o wszystkich innych ;) to teraz totalne rozczarowania filmy które miały robic wow, straszyc, wzruszac itd a wyszło wielkie " yyy to wszystko ?" wasze typy :) swoje potem napisze :P
    • Francuski horror, być może niszowa sprawa. "Martyrs", czyli "Skazani na strach", ale tłumaczenie mogłoby być "Męczennicy". Zrobiłam sobie kawę (Inkę) i nie mogłam jej wypić! A nie jestem ułomek, oglądałam 3 "Piły", "Smakosza" i w ogóle! Na co jesteście wrażliwe? Ja na zniszczenie ciała.
    • Może coś wreszcie nie o wyborach. Te, które oglądały, bardzo proszę o pomoc w moich domysłach. Czy matką Tony'ego Starka była może agentka Carter? Tak, nie mam co robić i nudzę się ;). Wolę Kapitana Amerykę od Bula do spółki z Dudą :P.
    • obejrzałam wczoraj "Wilcze echa" i mnie natchnęło na wątek. Znacie jeszcze jakieś filmy, w których "grają" Bieszczady?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się