filmy

(217 wyników)
  • dziewczyny, za 10 dni idziemy na wesele moich przyjaciół i planujemy nakręcić dla nich film - po naszym ślubie kupiliśmy sobie kamerę; macie jakieś dobre pomysły? byłyście na ślubach, gdzie był jakiś fajny film puszczany? z góry dzięki za pomoc :)
  • Postanowiłam założyć taki wątek, bo przekopałam forum i żadnego aktywnego wątku już nie ma. Są tylko zarchiwizowane, ale one i tak były gdzieś z 2006, 2007 roku... A więc, jakie można dać piosenki np. na początek filmu do zdjęć? Coś przyjemnego, wesołego, a najlepiej po polsku. Odebrałam właśnie film mojego ślubu i "mini-przyjęcia". Nie dawaliśmy Panu żadnych wytycznych, więc zrobił po swojemu. No i teraz jest zonk, bo mi to nie pasi. Chcę do niego zadzwonić, ale najpierw muszę wiedzieć,...
  • www.youtube.com/watch?v=n_NcnWukRdA&feature=player_embedded Efekt IMHO uroczy, a przede wszystkim krótki, nie zanudza.
  • Odebralam wczoraj film z naszego wesela i mam co do niego kilka ale... ogolnie nagranie nie budzi zastrzezen, jest wszystko co powinno byc "ujete", dzwiek ok tylko podlamala mnie fantazja "pana kamerzysty" dotyczaca wszelkich wstawek. Po pierwsze zdjecia na poczatku filmu i na koncu fatalnej jakosci. Mysle, ze pan wykorzystal zdjecia robione z filmu, ze stop klatki. Dodam, ze dostarczylam zdjecia robione przez fotografa ale nie znalazlam ich na filmie. Po drugie beznadziejne wstawki tek...
  • Troche to budzetu pochlania i sama nie wiem czy gra jest warta swieczki...? Oczywiscie jesli bym sie zdecydowala to na wersje skrotowa, tj ok 30,40 minut. Macie w tej kwesti jakies doswiadczenie? Co mi radzicie?
  • witam, obejrzalem ostatnio wesele znajomych na ktorym bylem i wygladal jak kronika policyjna: tance,stoly,stoly tance,jakis konkursik, czyli krotko mowiac chronologiczny prosty zapis tego co tam bylo. za jakis czas ten sam czlowiek bedzie krecil nasze wesele i chcialbym mu cos zasugerowac, zeby film wyszedl fajnie.macie jakies pomysly czy to on powinien wiedziec jak zrobic ta robote? dzieki z gory
  • Przeglądam oferty i widzę, że wideofilmowcy przeważnie oferują 1,5 -2 filmu. Czy to nie za mało? Z jednej strony też nie lubię oglądać cudzych 4-godzinnych filmów, a z drugiej martwię się, czy to nie będzie jednak zbyt duży skrót.
  • Kamerzysta u którego byłam powiedział że nakręci film 2 godziny. Czy to dużo czy mało. Czy 40 minut samej zabawy( tańce ) wystarczy- mnie osobiście wydaje się że to bardzo krótko. Co sądzicie?
  • Widziałam taką czołówkę i chciałam pokazać naszemu kamerzyście, ale niestety nie mam już dostępu do nagrania. chodzi mi o taki wstęp jak w normalnym filmie, np. film pt ślub i wesele Xi Y", w rolach głównych występują, w pozostałych rolach, scenariusz itd. Czy macie może któraś coś takiego? Bardzo byłabym wdzięczna za odpowiedź na forum lub na agol54@o2.pl
  • Witajcie :) jak może pamiętacie z bardzo długiego wątku, który prowadziłyśmy z Madziuchną78 wyszłam za mąż 25 sierpnia - udało się wszystko, zresztą relację (drobiazgową) już zdałam. Wiele się tu mówi o filmach weselnych, mnie nie odpowiadał typowy weselny z serduszkami i latającymi animacjami... długo szukałam odpowiedniego wykonawcy - no i mam :) możecie zobaczyć :-) rsplus.com.pl/pub/slub/01wstep.avi
  • Witam :-) Jak długo czekałyście na film z Waszego wesela? Ja już czekam 3 miesiące i nie wiem, czy to norma czy nie (duże miasto).
  • Dziewczyny jak typ filmu ze ślubu wybieracie? Jesteście za taką długą kasetą (3 h) czy może w formie skróconej? Słyszałam, że są to klipy - może ktoś z Was dokłądnie wie czym to się różni?
  • Cały czas waham się czy zatrudnić kamerzystę do filmowania ślubu.. Nie chodzi mi o obniżenie kosztów, rzecz w tym, że nie lubię być filmowana, krępuje mnie to, nie widziałam nigdy filmu ślubnego, który by mnie zachwycił i zawsze w kościele rozpraszają mnie kamerzyści stojący za plecami księdza i włażący w kadr każdego zdjęcia.. Z drugiej strony chciałabym uwiecznić muzykę i słowa, które padną w tym wyjątkowym dniu. Stąd mój pomysł - przekonanie kamerzysty, żeby filmował ceremonię ...
  • szukam o nich opinii! Warto? (chcę i foto i film)
  • Pytanie jw. Ja czekam już 3,5 tygodnia i mam być cierpliwa przez kolejne 2,5!!! Zastanawiam się, czy kamerzysta mnie nie oszukuje... Ile standardowo może trwać przygotowanie takiego filmu? Pozdrawiam
  • No właśnie - czy to możliwe? Ślub 25 sierpnia na Śląsku, przeglądnęłam kilka kaset z "polecenia" i jestem załamana... nic mi się nie podoba... może dlatego, że wszystkie są na jedno kopyto z jakimiś dziwnymi animacjami i... są sztuczne... Nie chcę weselnego gniotu na dvd, chciałabym dobry reportaż, bez udziwnień i tych wszystkich miksów i błyskotek. Proste i w dobrym guście - czy to w ogóle możliwe? Czy spotkaliście się z czymś co odstaje od konwencji?
  • Zanalazłam gdzieś na necie, jak narazie wydaje mi się fajny pomysł na wstęp do flimu z wesela. Tzn, chodzi o to, że na początku jest wywiad z młodymi dotyczący historii ich znajomości. Pomyślałam sobie, że może taka opowieść w tle zamiast podkładu muzycznego a na obrazie zdjęcia ułożone w prezentację. Czy spotkałyście się z tym? Jak wygląda w całości taki wstęp? Może same robiłyście? Bardzo proszę o opinie
  • Podpowiedzcie mi jakieś fajne, "klimatyczne" piosenki jakie mogłabym zaproponować kamerzyście do wykorzystania w filmie z mojego wesela. Na pewno będę miała Rubika "Psalm dla ciebie" i "Niech mówią że to nie jest miłość"(bo chwytają mnie za serducho :-) ), myślałam o jakiejś spokojnej Dody ale muszę sobie jeszcze przesłuchać pod kontem tekstu, może Krawczyk, podoba mi się też jedna Avril Lavigne. Podpowiedzcie mi coś (mile widziane pliki z mp3)bo chciałabym żeby kaseta miała klima...
  • Szukam kogoś kto zajmuje się kreceniem i montażem filmów ślubnych a przy okazji wykonuje zdjęcia. Chciałabym mieć niewielką sesję a poza tym jaki materiał z całości ślubu. Sesja moze sie odbyc w innym terminie ale zalezy mi na kims sprawdzonym. Termin 16 kwietnia w Warszawie. Dzieki za wszelkie informacje.
  • Najwyższa już pora aby skończyć z kiczowatymi filmami ze wesel. Ludzie kto te filmy ogląda-ciekawe ciotki i babcie żeby miały temat jak kto był ubrany i jaki prezent dał! Na filmach wygląda się niesamowicie sztucznie-bo kto jest nauczony żeby obcować z kamerą??? Darujcie sobie film z "waszego" wesela! Intro z gołąbakmi-serduszkami latającymi.Przejścia spowolnionych kadrów itp. - to kicz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się