fluoksetyna

(10 wyników)
  • Witajcie, mam zamiar zacząć brać fluoksetyne w celu leczenia kompulsywnego jedzenia i depresji. Chciałam zapytać czy któraś z Was odczuwała jakieś skutki uboczne tych leków? Ważne jest dla mnie by nie zaburzały koncetracji, gdyż w tym roku mam wyjątkowo dużo nauki. Czy Fluoksetyna i andepin różnią się czymś? Czy andepin np. ma jakieś skutki uboczne a Flu nie? I ostatnie pytanie: 60 mg na dobę, to znaczy całe 60 mg od razu rano, czy podzielić: 20 mg rano, 20 popoludniu, 20 wieczorem? ...
  • no wlaśnie, od kiedy biorę fluoksetynę po 3h budzę się i nie ma siły, juz nie mogę zasnąć;) także wnioskuje, że to jeden z efektow ubocznych jej działania, bo innej przyczyny nie widzę. Zastanawiam się czy w takim wypadku moge brac jakieś srodki nasenne, czy ten stan minie i mam po prostu cierpliwie czekać. Jesli ktoraś z Was byłaby w stanie udzielić mi odpowiedzi to byłabym bardzo wdzieczna:)
  • ostatnio na forum prosilam o rade odnosnie rozpoczecia leczenia (mam bulimie), aby to zrobic musialabym wrocic do kraju...postanowilam zostac ! nie byla to latwa decyzja, ale biorac pod uwage moja sytuacje w polsce...chyba dobra. moj chlopak (ktory jest takze duzym powodem aby tu zostac), ktory wie o moich problemach, uwaza ze niezlym pomyslem byloby abym zaczela brac np fluoksetyne (lub podobny lek) mi takie leki nigdy nie kojazyly sie dobrze, ale teraz zaczynam myslec ze moze ...
  • co sie sie moze stac gdy biorac fluoksetyne wypije 1-2 piwa? a czy biorac to moge nadal lykac Tussi z aspiryna czy cos strasznego moze mi sie po tym stac? moze ktos cos wie?...
  • Czy ktoras z Was brala przy bulimii fluoksetyne ( moze tez byc Bioxetin) i jak to na Was dzialalo? Chodzi mi glownie o osoby, ktore mialy calodniowe napady, codziennie, a nie tylko 2,3 razy w tyg. Ja zaczelam dzisiaj, jestem przerazona tym co sie ze mna dzieje. Najpierw anoreksja 38 kg, potem powolne wychodzenie, napady weekendowe, caly tydzien glodowka, potem hormony bo brak okresu i zaczela sie jazda. Okres wrocil, ale wrocily tez kilogramy 62 kg zywej wagi i nie moge przestac ...
  • Mam pytanie czy któraś z was brała lub bierze fluoksetyne? Ja mam troche takie głupie pytanie ale biore ją od 5 dni i nie za dobrze się czuje. Jest mi momentami strasznie niedobrze, kręci mi się w głowie i chce mi sie spać. Nie wiem czy to może być po tych tabletkach bo przecież to dopiero 5 dni. Jeżeli mieliście tak na początku to dajcie znać.
  • ciężko(16)

Ile to jeszcze potrawa? Nie wiem. Od trzech miesięcy mam nawrót. Jestem już mocno wykończona. Nie wspomnę o moich finansach. Mamy właściwie luty. W październiku wróciłam do terapii. Łączyć te dwie rzeczy ze sobą? W piątek musiałam wziąć wolne w pracy. Czułam się paskudnie. Przespałam aż do wczoraj. Taka byłam zmęczona. Spałabym tak jeszcze tydzień. Co się dzieje w mojej głowie? Co tam się odbywa? Dlaczego nie mogę się do tego przebić. Zobaczyć. Mam zwiększone leki. Jest ciężko.
  • witam! wlasnie zdecydowalam sie na leczenie farmakologiczne( buli....) psychiatra zapisal mi wlasnie seronil(antydepresjyjny i hamujacy wilczy apetyt) i xanax(uspokajajacy) ponoc zaczynaja dzialac dopiero po 2 tygodniach. jesli ktores z was mialo z tymi lekami do czynienia to prosze wypowiedzcie sie na ten temat. sama nie wim jeszcze czego sie spodziewac, cociaz wiem e kazdy indywidualnie dziala na poszczegolne srodki, ale jakas prawidlowosc pewnie tez zachodzi. powiedzcie czy po prostu...
  • Jest skuteczna? Jakie są Wasze doświadczenia?
  • Czesc baby! Czesto tutaj jestem i pewnie nie raz juz pisalam ze mam problem z ogrpmnymi wahaniami wagi 47-98 Ostatnio znowu sporo przytylam i bardzo czesto wymiotowalam, Od ok 2 tyg jestem na fluoksetynie i w ogole sie zdziwilam bo pierwszy rz czulam jej dzialanie od razu, a nie po paru tygodniach, pomaga mi sie nie rzucac na jedzenie ale tez sie glodzic...znowu zaczynam duzo i szybko tracic na wadze, przez 2 tyg schudlam juz 7kg, z jednej strony czuje sie paskudnie, znowu robi mi sie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się