forum

(800 wyników)
  • Dlaczego mój wątek na temat urologa dzieciecego nie może byc tutaj? Potrzebuję szybkiej odpowiedzi na pytanie o urologa. Na tamtym forum dowiem się pewnie za rok.
  • Wiecie co, czasem to juz mi rece opadają jak czytam posty na tym forum!! Rodzice bardzo zaniepokojeni czyms co sie stało dziecku pytaja o to na forum, zamiast najnormalniej zadzwonic do lekarza czy chocby na pogotowie. W odpowiedzi dostają 10 razy "BIEGNIJ DO LEKARZA" - no ludzie ! Wiem, ze forum jest potrzebne by zasiegnac opinii - ale przeciez nie w przypadku gdy np "moja córka połkneła guzik, co robic". Więcej rozsądku !!
  • Witam! Mam pytanie, czy na forum są Mamy dzieci neurologicznych??? Moja 8-miesięczna córeczka ma padaczkę, a w związku z tym jest duże opóźnienie w rozwoju psychoruchowym, dużo mamy z tym problemów, dodam że emocjonalnie pięknie reaguje. Także pytam jeszcze raz, jesteście Mamy takich kochanych dzieciaczków tutaj na forum??? chętnie nawiązałabym kontakt, coraz trudniej patrzeć na zdrowo rozwijające się dzieci koleżanek...
  • Cześć dziewczyny. Moj syn ma przedłużjący się katar. POstanowiłam tu zajrzeć i poszukać pomysłow na to jak mu ulżyć, jakiś domowych sposobów itd. (lekarza już zaliczyłam ;)) Wrzuciłam w wyszukiwarkę "katar" i proszę! ponad 400 wątków! Siedzę i czytam. Co jakiś czas wybudzam się z transu i pocieszam: spokojnie to nie musi być gronkowiec...., spokojnie to nie musi być pasożyt, spokojnie....spokojnie.. Wiadomo że do rad i wypowiedzi na forum należy podchodzić z dystansem, najlepsza...
  • Dziewczyny, piszę ten post bo jestem "osłabiona". Przed chwilką odpisałam na post mamy, która swojej 4 mies. córce nie podała z własnej woli antybiotyku na niezwykle bolesne i niebezpieczne zapalenie ucha - czeka do wizyty u lekarza pediatry. Naprawdę, to nie jest pierwszy analogiczny przypadek. Wydaje mi się, że należy "GŁEBOKO" rozważyć to, co się chce napisać, bo założe się, że mama naczytała się zbyt dużo o antybiotykach i ich "szkodliwościach". Nie jestem zwolenniczką używani...
  • SITUS SOLITUS Powiększona prawa komora i prawy przedsionek,prawidlowa wielkość lewej komory i lewego przedsionka.Prawidłowa grubość mięśnia.Nie stwierdzono zaburzeń kurczliwości.Prawidłowe połączenia przedsionkowo-komorowe komorowe-tętnicze.Tętniak przegrody międzyprzedsionkowej z ubytkiem,z istotnym przeciekiem lewo-prawym.Nie zarejestrowano cech przetrwałego przewodu tętniczego ani koarktacji aorty.Osierdzie bez cech płynu. To jest wynik echa serca 5-dniowego noworodka,nic nie znal...
  • witajcie :), nie wiem czy nie wloze kija w mrowisko ale trudno... mam taka refleksje czytajac niektor posty, ze forum dla niektorych = nie musze konsultowac sie ze swoim lekarzem. Mowiac szczerze bardzo mnie to przeraza, dla mnie forum jest raczej miejscem wymiany doswiadczen i przerazaj mnie pytania typu... "moje dziecko ma 39 stopni goraczki co robic ??" moze szybciej byloby zadzwonic do lekarza albo jechac na ostry dyzur ?? a to tylko jeden przyklad.. mam tylko nadzieje, ze j...
  • Autyzm(7)

Prosze o informację bo nie moge nigdzie znaleźć. Jak można rozpoznać że dziecko ma autyzm. Lekarz zwrócił nam uwagę, że to nie noramlne że 2 letnie dziecko nie reaguje na swoje imię, na polecenia, zachowuje sie jakby nie słyszał, nie rozumiał itd. Badania słuchu zrobione. Nie moge znaleźć strony gdzie wymienione były by objawy typowe lub mnie typowe.
  • Dzis dowiedzialam sie po badaniach, ze Michalek ma wysoki reflux obustronny. Zalozylam wiec forum wlasnie nt. refluxu moczowego, by kazdy, kto ma ten problem mogl podzielic sie swoimi problemami i ew. wiadomosciami. Zapraszam: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22158 Magda
  • Witam, piszę, bo mam pewne wątpliwości. Moje dziecko już dwa tygodnie choruje. Najpierw zaczęło się od chrypki i ropki na gardełku, lekarka przepisała agumentin, wit c, calcium w syropie i lacidofil. Łykało więc moje biedactwo te leki przez tydzień, żeby znowu zachorować. Katar nie dawał nam wszystkim spać, doszedł do tego kaszel. Gorączki nie było. Po tygodniu leczenia dostępnymi mi środkami,( w porozumieniu z lekarką), znowu wybrałam się do lekarza. I znowu dostało dziecko:eures...
  • Synek strasznie niespokojnie sypiał, zaczął nawet zgrzytac zębami.Robilismy badania juz 2 razy i nic nie wyszło. Osatnio była pełnia - noc tragedia. Nie spał, wił się na łóżku. Więc poszliśy w uparte - znowu badania. Dzisiaj zadzwonili z labolatorium (mamy tam znajomych)ze syn ma glistę- a raczej wykryto jaja w kale. jutro idziemy po receptę i zaczniemy kurację. Wiem ze co lekarz to ine podejscie wiec do Was mam pytanie. Co w Waszym przypadku najbardziej skutkowało(jaki lek).Ja...
  • witam! podaję niżej linka do artykułu prof. dr Marii Doroty Majewskiej (Kierownik Katedry Marii Curie Komisji Europejskiej Zakład Farmakologii i Fizjologii Układu Nerwowego Instytut Psychiatrii i Neurologii) na temat szczepień. Jestem artykułem poruszona i ... przerażona! Czyzbyśmy wszyscy rodzice byli poddani takiej manipulacji wynikajacej z dezinformacji? Ja zaszczepiłam moje ukochane dziecko na dosłownie wszytsko, choć nieraz wybierałam pomiędzy lepszym krzesełkiem do karmienia a ...
  • Witam, Moja 1,5 roczna córeczka ma w tej chwili 6 ząbków - 4 na górze (jedynki i dwójki) i jedynki na dole. Od momentu pojawienia się pierwszych ząbków (późno bo w 11 miesiącu) bawiła się w wysuwanie dolnej szczęki przed górną. Do tej pory wydawało mi się, że zgryz jest ok, tylko podczas zabawy buzią wysuwa dół. Parę dni temu otworzyłam jej buzię podczas głębokiego snu i definitywnie dolne ząbki są przed górnymi (jak gdyby dolne 'nachodzą' na górne). Moje pytanie jest następuj...
  • Co jakiś czas pojawiają się wątki typu "proszę o pomoc w interpretacji wyników....". Nie róbcie tego, bo żadna interpretacja na odległość nie jest wiarygodna. Zawsze trzeba widzieć PACJENTA I WYNIKI a nie opierać się tylko i wyłacznie na cyferkach. Dobrze jest mieć poprzednie wyniki do porównania, poprzednie wyniki innych badań, badać pacjenta, zebrać wywiad. Zdarzają się błędy laboratoryjne, które wykluczają istnienie 2 wyników róznych badań jednoczesnie. I dlatego tego typu prosby są...
  • Witam,moja córcia od stycznia kaszle,własciwie nie było dnia żeby nie kaszlała,antybiotyki juz mi sie snią po nocy,wkońcu zrobiłam jej badanie kału(żaden lekarz na to nie wpadł)i wyszło,że ma glistę. teraz jest po II dawce Vermoxu,ale w niedziele znowu dostała zapalenie krtani. Czytałam dużo,że pomaga cząber ogrodowy.Czy ktoś uzywał go,jezeli tak to jakie dawkowanie Nie mam juz siły,2 tygodnie w miesiącu siedzi biedactwo w domu,a dwa w przedszkolu i tak w kółko
  • przy okazji postów na temat różnych chorób i dolegliwości oprócz konwencjonalnych metod i leków pojawiają się czasem rady na naturalne sposoby leczenia. Oczywiście pojawiają sie i sarkastyczne wypowiedzi typ[u " do pieca na trzy zdrowaśki". Kto wierzy niech wierzy kto nie nie musi stosować. Jeżeli metoda jest bezinwazyjna to może warto spróbować. Może warto dać szanse dziecku na wyleczenie bez chemii. Chyba każda matka zdaje sobie sprawę że wizyta na forum nie zastąpi wizyty u lekarza, ...
  • moja córeczka miała powiększoną miedniczkę w lewej nerce 10*7 i zwężony moczowód i przez 4 miesiące wszystko było w porządku a teraz miedniczka ma 20*10 i dodatkowo powiększył się górny kielich w lewej nerce.czy ktoś miał podobny przypadek i jak to się skończyło? pomóżcie tak się boję:0
  • Dziewczyny podawalyscie swoim maluchom ten homeopatyczny lek?Byla poprawa w morfologii?
  • Witam. Badzo prosze o podpowiedz jakie badania nalezy zrobic by wykluczyc jakiekolwiek pasozyty, stany zapalne ukladu moczowego, grzybice itd. Mysle, ze moja moja corka (14 m.) przechodzi obecnie faze onanizmu dzieciecego, pisze o tym w watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37418&w=83586823 Chcialabym jednak zrobic jej wszelkie badania, by wykluczyc ewentualne schorzenia i wiedziec z czym tak naprawde mamy do czynienia. Gdzie najlepiej wykonac takie badania, interesowalyby m...
  • Witam:-) Od dziś odrobaczamy się My-rodzice i nasza 7-letnia córeczka, lekiem Pyrantelum. My tabletki w jednorazowej dawce, córka syropek też w takiej dawce jednorazowej. Napiszcie proszę czego moge sie u córeczki spodziewać?? Czy podanie leku wywołuje jakieś dolegliwości, objawy...powiedzcie proszę, jak w tym czasie dbac o higienę...zmienę pościeli(jak długo i kiedy??po nocy??), co z zabawkami...bo my kompletni laicy w odrobaczaniu jesteśmy. Robimy to pierwszy raz w dodatku pro...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się