gazeta pl

(10 wyników)
  • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5281078,Nowa_Zelandia__od_pieciu_dni_szukaja_Polaka.html Pomijam tresc calej notatki. Skupiam sie tylko na ostatnim zdaniu, ktore w jakis sposob charakteryzuje wspolczesnego Polaka pod kazda szerokoscia geograficzna, pod jaka uda mu sie dostac. .." Przybył do Nowej Zelandii w lutym, żeby trochę popracować".. Jak znam cywilizowany swiat, to wszyscy w nim ciezko pracuja u siebie, by moc (jak to ladnie ujeto) "przybyc" gdzies tam, zeby tr...
  • pelny artykul serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34254,3718886.html Wzburzenie Polaków w metropolii nowojorskiej wywołał artykuł napisany przez Davida Langlieba pracownika Departamentu Parków i Rekreacji miasta Nowy Jork, który w wulgarny sposób ośmiesza Greenpoint i mieszkającą tam Polonię. "Spytałem polskiego sklepikarza, czy słyszał o Polaku, który chciał zatankować samochód jadąc na wstecznym biegu. Sklepikarz nie usłyszał pytania, gdyż tego ranka przypadkowo założył sobie majtki...
  • Witam, pragne zadac Wam pare pytan dot. mej tematyki. Ale po kolei... Chcialabym rozpoczac nowy rozdzial w swym zyciu- znalezc atrakcyjna prace w USA. Mam 25 lat, ukonczone studia w Polsce z tytulem mgr ekonomii. Od przeszlo roku rezyduje w USA, w New Jersey (na co warunki- legalnosc <green card>- zezwalaja mi) i do tej pory z przyczyn silniejszych ode mnie (vis major) utrzymywalam sie z robot fizycznych- glownie- restauracji- pracy w kuchni. Pozwolcie, iz pomine warun...
  • Hej, Czy ktoś z Was starając się o wizę na pobyt stały (na zawód) do Kanady korzystał z biura Migration Bureau, ich strona internetowa to www.migrationbureau.com? Może ktoś z Was mieszka już w Kanadzie i korzystał z pomocy tego biura? Jestem inżynierem mechanikiem i będę szukać pracy w swoim zawodzie w Montrealu, orientujecie się jaka jest sytuacja z pracą, czy potrzebują inżynierów np: ze znajomością programów Unigraphics lub Catia? Mam kilkuletnie doświadczenie w przemyśle ...
  • dyskusje i informacje na ten temat : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26297
  • przytaczam prawdziwa kanade. Przeczytaj "Oprócz tego Kihew Energy płacił im zaledwie 10-12 dolarów za godzinę. A firmy, dla których pracował, przeznaczały dla pracowników po 28 dolarów za godzinę. Nie dostawali też wynagrodzenia za nadgodziny i za pracę w święta. Każdy z 30 spawaczy domaga się więc co najmniej 185 tys. dolarów odszkodowania za różnice w płacy, koszty podróży i wyrównania za porzucenie pracy w Polsce." A tu znajdziesz caly artykul serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,...
  • Posty na temat nielegalnej pracy wedlug portalu Gazeta.pl sa OK ?
  • Mogl by ktos podac jakies portale z ofertami pracy w Ontario? Dzieki
  • Za dwa lata koncze studia magisterskie w Polsce na politechnice (elektronika,telkomunikacja). Mam zamiar wyjechac potem na Ph.D do US. Mam tu wieksza czesc mojej rodziny, wiec mi pomoga finansowo. Chcialbym sie dowiedziec jak to wszystko wyglada formalnie? Co trzeba zalatwic, jakie papierki, z kim gadac, itp. Kto z was byl w podobnej sytuacji? Pozdrawiam!
  • witam czy ktos z Was staral sie o emigracje do Kanady na podstawie punktow Skilled Worker? uzyskalem w tescie ponad wymagane 67 punktow. Czy to w jakims procencie moze zapewnic, ze petycja o Green Card bedzie pozytywnie rozpatrzona. bede wdzieczny za wszystkie informacje i wskazowki... pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się