Forum Czas Wolny, Hobby Militaria
ZMIEŃ
      gdynia

gdynia

(14 wyniki)
    • Marynarze amerykańscy zawsze dostarczają dużo atrakcji tubylcom wizytujących krajów;) www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Amerykanska-fregata-rakietowa-w-Gdyni-n38498.html
    • Następny okręt naszych sojuszników,tym razem francuski odwiedza nasz port wojenny w Gdyni.Oby tylko skończyło się bez wypadków i incydentów;) www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Francuska-fregata-czeka-na-zwiedzajacych-n35526.html
    • Sława! www.portalmorski.pl/Fregata-Sachsen-w-Porcie-Gdyniaa15646 Przydałoby sie takich z 7 dla MarWoja... Forum Słowiańskie gg 1728585
    • plfoto.com/1589742/zdjecie.html Prosze kliknąć nazwisko autora pojawią sie nastepne ujęcia niszczyciela.
    • Ma i Aegis i SM-3 ;taki niszczyciel polskiej marynarce tez by sie przydał;) www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=35341-- Chleba i igrzysk!
    • Sława! hutnictwo.wnp.pl/francuzi-maja-ambitne-plany-wobec-stoczni-marynarki-wojennej,123882_1_0_0.html Forum Słowiańskie gg 1728585
    • ... mamy Scorpene. Najprawdopodobniej, bo skoro podpisano porozumienie o współpracy to z jakąś gwarancją, ze strony rządowej. Na zakupy produktów DCNS, w tym najprawdopodobniej okrętów podwodnych. Generalnie, owocem tej współpracy ma byc transfer technologii, oraz 'pomoc' w restrukturyzacji Stoczni MW. Co jest z reguły wstępem do tzw 'przyjacielskiego przejęcia' instytucji gospodarczej. Dla Stoczni MW, jest to na pewno zastrzyk nadzieji. Prywatnie nie jestem zwolennikiem Scorpene, preferuję k...
    • Czołg (10)

Gdzie w gdyni można zobaczyć czołg, chodzi o pokazanie snowi który się interesuje. Z góry dziękuję za odpowiedz
    • www.youtube.com/watch?v=x5JYCiY0S8U&feature=fvw dlaczego tak kopci?
    • Sława! www.portalmorski.pl/Francuzi-chca-wejsc-z-okretami-do-Gdynia15340 Nie wiem czemu Klich nie chce sie zgodzic? Scorpene to dobre OP. A my jakies kupic musimy.., czemu nie z włąsnych stoczni??? Forum Słowiańskie gg 1728585
    • www1.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,1634799.html Czyli 4 SH-2G MW są już wszystkie w Polsce.
    • kupiłem wreszcie i przeczytałem „Idąc rakiem”. Grass pisze tam, że „Gustloff” miał zanurzenie 6 do 7 metrów, oraz że przed wyjściem w ostatni rejs stał na Oksywiu. Jakoś nie mogę tych dwu informacji połączyć. O ile mi wiadomo, w styczniu 1945 na Oksywiu istniały tylko dzisiejsze baseny X i XI. O ile mi wiadomo, żaden z nich nie miał głębokości większej niż 8 metrów. Zważywszy obciążenie „Gustloffa”, musiałby mieć pod stępką ledwo kilkadziesiąt ...
    • W nocy z 4 na 4 kwietnia 1945,niemcy w ciagu 5 godzin ewakuowali z okrazonej Gdyni-Oksywia na Hel prawie 40000 ludzi.Dokonali tego przy pomocy malych parowcow zeglugi przybrzeznej i innej drobnicy.Przeprawiali si podobno nawt na beczkach po paliwie.Czy ktos slyszal cos wiecej?
    • Z pierwszych niepotwierdzonych informacji wynika że tegoroczna wizyta w Gdyni zapowiada się interesująco : krążownik USS Vella Gulf niszczyciel USS Ross fregata HMS Somerset niszczyciel proj.956 To tylko niektóre jednostki które pojawią się już za kilka dni. Aż szkoda że jednostki US Navy nie będą udostępnione do zwiedzania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się