Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      grypa

grypa

(29 wyników)
    • Witam, Mąż ma grypę, próbowaliśmy z paragrippe, ale bez efektów. Dziś był w przychodni i zaserwowali mu groprinosin, poprawa póki co znikoma, ale przypomniałam sobie o engystolu. Myślicie, że mogę mu podać przez 2h co 15 min. po jednej i potem 5x dziennie? Tak jadła moja córcia..., martwię się bo mała jest właśnie po oskrzelach i musieliśmy użyć antybiotyku, więc osłabiona a tu tatuś coś przywlókł:(Zastanawiam się czy i jej nie zaserwować engystolu, tak na wszelki wypadek?
    • witam wszędzie trąbią o tej grypie i kolejnych przypadkach nawet śmiertelnych.CZy czujecie się bezpieczni? Czy homeopatia może uchronić przed tym choróbskiem?
    • Opiekowałam się chorą dziewczyną-badanie krwi potwierdziło grypę AH1N1. Mój lekarz homeopata polecił wziąć oscilo 2 fiolki dziennie i ENGYSTOL 3 tabletki dziennie.Nie mam żadnych objawów -mija 4 doba.
    • nie znalazlam nc na forum na ten temat czy jakas pomoc przy grypiejezeli chodzi o bol mięśni nie chcę dawac w kolko srodkow przeciwbolowych .... diecko 15 letnie
    • Chcę zaszczepić Olka ( skończone 6 miesięcy) przeciwko grypie-najpierw oczywiście zrobie mu test na alergię białka jaja kurzego.Mam pytanko czy szczepienie przeciw grypie koliduje z homeopatią i czy homeopaci zalecają szczepionkę??? W przyszły poniedziałek jaede do dr K. z Krakowa z synkiem.Juz w swoim krótkim życiu miał 2 ostre zapalenia uszka i jedno zaczynające sie.Potraktowany został Zinacefem,Bactrimem a teraz Augumentinem.Uszka wczoraj juz były ok a dzis cos mu wyskoczyło na wewnętrzn...
    • co zwolennicy homeopatii sądzą o szczepieniu przeciw grypie? szczepić się czy nie? pozdrawiam
    • Zaczelo sie w czwartek. Goraczka ok.39 i straszny kaszel, drazniacy, suchy. Od kaszlu boli mnie przepona i miesnie. Bralam oscillo i dagomed 2 na kaszel. Wczoraj bylo ok. Temperatura spadla do 36,6 kaszlu prawie nie mialam. Dzis ok. poludnia znow temp. 38,5, kaszel mokry, troche katar, wezly chlonne przy uchu powiekszone i glowa peka. Czy to grypa, co teraz mam wziac w tak zaawansowanej fazie?
    • Grypa(6)

Pomóżcie! Jak mogę ulżyć dziecku, które ma grypę? Wymiotuje, temp 38,2 i rośnie, ból brzucha.
    • Własnie jestem po 45 minutowej rozmowie tel.z naszym lekarzem Francuzem -teraz na odległosc.mam przeziębione dzieci który kaze dawać w czasie panującej grypy w Europie codziennie L 52(przeciw- wirusom)-1 raz dziennie-dzieciom tyle kropli ile maja lat.dodatkowo niezależnie Rexorubia i mercurius na gardło(lehninga).a i jeszcze każe podawać echinacea nr.40.Dużo tego ale to nie jest drogie a z drugiej strony warto spróbować.od lat się na nim nie zawiodłam
    • W koncu i mnie dopadla. W poniedzialek rano laskotanie w gardle i suchy kaszel (wzielam aconitum ale nie bylo roznicy), wieczorem bole miesni, stawow i uczucie ogolnego rozbicia +temp 38-39, wiec wzielam belladone. W nocy straszne dreszcze (pomimo dwoch kolder) i potworny bol glowy, nad ranek wzielam lek przeciwbolowy i wkoncu chwile udalo mi sie usnac. Obudzilam sie cala spocona i jak wstalam z lozka mialam straszne zawroty glowy, tak ze do lozka musialam przemieszczac sie na czworakach. Op...
    • Co można profilaktycznie zażywać przeciwko grypie? Pozdrawiam
    • Witam wszystkei mamy! Zdecydowalam sie zalozyc nowy watek. Jestesmy, a raczej moja 3-letnia coreczka pada ofiara wirusa ktory poklada ostatnio dzieci. Podobno to wirus grypy. Objawy- temp. do 39,9 udalo nam sie lagodnie przejsc dzieki homeopatii. Nie wlaczalam nic innego. Po dwoch dniach jest 36,6 ale niestety zaczyna sie kaszel i katar. Podalam syrop czosnkowy, imbirowy pomimo ze nie wspolgra z homeo. W odstepiach podalam l-52, kompleksy na katar i kaszel dagomedu. Ponadto syr...
    • Czy mogę influenzinum 9Ch podawać na bakterie Haemophilus influenze, który jest pałeczką grypy? W innym wątku pisałam, że w/w bakteria wyszła synowi z wymazu z nosa i postanowiłam zastosować to inluenzinum. Stosuję parę dni ale poprawy jak na razie nie ma. Jest to rodzaj szczepionki na wirusa gypy a ja dawkuje to jak normalne leki homeopatyczne (5razy dziennie po 3granulki. Skoro to rodzaj szczepionki uodparniającej to czy to dawkowanie jest dobre? czy coś namieszałam??
    • Przede wszystkim skutecznie. Zachorowałam raz: lekarz mi zapisał antybiotyk i dał tydzień zwolnienia a potem po dwóch tygodniach znowu mnie dopadło (uczę w szkole - wiry dookoła)i było sto razy gorzej bo miałam bardzo wysoką gorączkę i słabo kontaktowałam. Na złość rodzinie ;), która nie wierzy w homeopatię, postanowiłam nie wziąć ani jednego lekarstwa typu polopiryna, wit c, gripex itd. Moja homeodoczka wyleczyła mnie tak: Na nogi stawia mnie w kilka godzin (!!!!) zastrzyk Echina...
    • dziecko wróciło z bólem głowy ze szkoły, nie wiem, czy to ból ze zmęczenia, czy ból przeziębieniowo/grypowy, czy w takiej sytuacji podać L52 i z większą, czy z mniejszą częstotliwością?
    • witam dawno nie pisałam ale bardzo proszę o pomoc.Córcia od piątku ma gorączkę tylko po południu 38-38,5.mega katar i kaszel.postawiłam 2 razy bańki kaszel teraz bardziej mokry ,katar rano zielony potem żołty i zapchany nos.robię inchalacje z soli fizj.jak na chorą to całkiem dobrze je.Byliśmy u lekarza i powiedział że to wirusówka.Jak mogę jej pomóc bo martwi mnie ta goraczka.Dawałam jeszcze gripp-hell.
    • tak się zastanawiałam, czy zacząć brać Oscillo raz w tygodniu, ale ciągle się wahałam, bo to dopiero wrzesień był i całkiem ciepło... no i mnie dopadło :( wczoraj przed południem zrobiło mi się zimno, ale za bardzo się tym nie przejmowałam, bo u nas w biurze ciepło nigdy nie jest. ale później było coraz gorzej, dostałam gorączki i dreszczy, trzęsłam się z zimna. pierwszą dawkę Oscillo wzięłam dopiero po powrocie z pracy, ok. 18. w aptece powiedzieli mi, że to nie działa na ból g...
    • Mam pilny problem, moze pomożecie? Mąż rano wstał z bólem głowy, w ciągu dnia narastała goraczka do max.38,1, ból pleców, dreszcze i obfite pocenie i cały czas ból głowy. Ponadto dostał biegunki, która trwa do dziś - kręcenie w brzuchu, częste,wodniste i furczące stolce.Podawałam Oscilli po 1/3 ampułki co 2 godz i Nifuroksazyd 2 tabl co 6 godz. dziś w nocy jeszcze były poty ale bez gorączki, do teraz utrzymuje się lekki ból głowy oraz ból brzucha i biegunka. Nie wiem co moge jeszcz...
    • szukam jakiś leków na anginę, ale żeby to były leki homeopatyczne. nie chcemy dawać z żoną żadnych antybiotyków dziecku i wolimy zastosować coś z homeopatycznych. tylko średnio się orientuję, bo do tej pory rzadko stosowałem tego rodzaju leki. może ktoś mi pomóc w temacie? -------------- "będąc zerem – w Warszawie można być geniuszem prawie (...)"
    • witam cieplutko, mam prośbę o podanie jakiegoś sprawdzonego środka na początek grypu-bóle mięsniowe,ogólne rozbicie-pierwszy dzień,czy oscilococinum wystarczy? podawane w częstszej dawce? z góry dziękuję pozdrawaiam aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się