guz

(6 wyników)
  • Dziewczyny powiedzcie mi proszę jak wysoka PRL jest oznaką guza przysadki? Czy na podstawie badań można stwierdzić guza?Kurcze trochę mnie nastraszyli,że to może być guz przysadki:(( Mam nadzieję,że to niedoczynność tarczycy...
  • od 2 tygodni jestem na forum i z wielką uwagą śledzę wszystkie listy. ja mam też problem z zajściem w ciążę od 1,5 roku. mój problem polega na słabtm nasieniu mojego męża. nie pamiętam dokładnie wyników ale lekaż stwierdzi, że są średnie. mąż wykonał jeszcze badania hormonów i wyszło że ma podwyższony poziom prolaktyny 35 ng/ml przy normie 2,5-17.00. w pewnym poradniku przeczytałam że podwyższony poziom prolaktyny u mężczyzn oznacza guzy przysadki mózgowej (nie chcę opisywać co j...
  • O co chodzi? może być aż tak wysoka? badanie robiłam w 5 dc, we wcześniejszym cyklu po raz pierwszy brałam clo i pregnyl, czy po tych lekach może aż tak podskoczyć??
  • Witam Wszystkich, chcialam dowiedziec sie czegos o samym zabiegu laparoskopii. Czy moglybyscie mi kogos polecic do wykonania zabiegu? Podobno jestem w dosc nietypowej sytuacji, jestem mloda, a moj guz ma ponad 6cm promienia, jesli moge sie tak wyrazic. Poradzcie, prosze, jakiegos dobrego specjaliste w tej dziedzinie. Jak duze sa ciecia, ile ich jest? Jak szybko rany sie goja i czy zostaja blizny? Bede wdzieczna za wszelkie wskazowki. Pozdrawiam
  • chodzi mi o to że boję się strasznie gruczolaka i sobie już z tym nie radzę chcę tylko zeby ktoś mi napisał że wszystko będzie dobże i bedę miała dzieci...
  • Witam, Robiłam badanie w 8 dc. Moje wyniki to 12,3 przy normie (1,9-25,9) a po obciążeniiu 210. Poczytałam o hiperprolaktynemi i większość tego mnie nie dotyczy, np. Najczęstsze przyczyny hiperprolaktynemii Wyróżniamy przyczyny fizjologiczne: • ciąża - odpada • karmienie piersią (pierwsze 4-6 m-cy)- nie • stres - nie • sen - wysypiam sie • hipoglikemia - nie • spożywanie posiłków - nie jadłam przed badaniem • drażnienie brodawek s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się