guz

(3 wyniki)
  • Witam, wysalalam juz do Moniki emaila z krotkim opisem oraz dwa zdjecia mojego 10-tygodniowego synka. W tych samych slowach postaram sie opisac na lamach tego forum nasza sytuacje. Dopiero co odkrylam to forum i z jednej strony ciesze sie, ze to zrodlo cennych informacji, a z drugiej - jestem przerazona, dlatego przepraszam ze tak rozwlekle i chaotycznie pisze:( Mieszkamy obecnie w Irlandi Polnocnej-tutaj Patryk przyszedl na swiat. Urodzil sie juz z dwoma duzymi znamionami-na prawy...
  • 2 miesiące temu mojej córce "wyskoczył" siniak za lewym uszkiem. Pisze wyskoczył bo nie wiadomo skąd. Zignorowałam go ale on nie znikał wręcz przeciwnie zaczął rosnąć. Teraz ma już ok 3 cm średnicy, jest płaskowypukły, twardy i siny. Widziało go juz 4 lekarzy w tym dwóch chirurgów i nikt nie wie co to jest . Mamy wyznaczony termin pobrania próbki z guza ale ja cały czas mam nadzieje że to zniknie. Córka ma teraz 7 miesięcy. Umieściłam zdjęcie guza w albumie (Kamila). Czy może k...
  • Witam serdecznie, u mojej coreczki w 3 tygodniu zycia pojawila sie na glowce czerwono sinawa plamka,ktora w zastraszajacym tempie urosla do wielkosci truskawki,ma dlugosc ok.3 cm,szerokosc ok.2 cm,i jest wypukla na ok 1 cm.Wyglada jak spory siny guz pokryty czerwonymi plamkami,jest miekki.Pediatra uwaza ze zaniknie do 7 roku zycia.Ale mam obawy czy on nie peknie?Coreczka czasami dotyka go raczka.Poza tym czy majac tak duzego naczyniaka dziecko odczuwa bol?Staram sie nawet przy ka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się