-
forum.gazeta.pl/forum/w,94641,107780623,,USg_prosze_o_interpretacje.html?v=2
W wątku powyżej wyniki USG, biopsja nie wykazała podejrzanych komórek lekarz jednak zaleca wyciąć. No i jestem umówiona na 5 października ale zastanawiam się czy dobrze robię. Najbardziej boję się samej operacji i tego co będzie po, tego że nie obudzę się z narkozy. Poza tym od kwietnia jestem na diecie schudłam 20 kg niemałym wysiłkiem i teraz boję się że to wszystko wróci, że znów będę tyć z powodu hormonów a teg...
-
Słuchajcie, czy to możliwe, żeby od tarczycy czuć taką kluchę w gardle i żeby sucho było wiecznie w ustach i chypę się miało? Tzn nie od tarczycy, ale od guzów. Jak już pisałam, mam z 9 (napisane przynajmniej 9 na usg) w tym jednego ok 3 cm, który uciska tchawicę. Jego biopsja wyszła póki co ok, więc trochę mniej się matrwię. Na dodatek jakimś takim się furiatem zrobilam,że zdarza się, że byle pierdoła doprowadza mnie do szewskiej pasji. Nie mam ani niedo, ani nadczynności...
Wydaje mi się, ...
-
Jak to jest własnie ze skutkami ubocznymi??? Czy jest tu ktoś, kto bierze hormony tak powiedzmy z 10 lat? Co może szwankować na skutek brania hormonów? Tak się właśnie nad tym zastanawiam.
Mam kilka guzów tarczycy, jeden lekarz określił ją jako patologiczna i kazał wyciąć, bo za dużo tych guzów i "coś" się może z nich wykluć. Robiłam biopsję największego guza, takiego, który na usg wyglądał nieciekawie. Wynik biopsji ok. Drugi lekarz twierdzi, że skoro biopsja ok, nie ruszać! Bardziej myślę...
-
Witam na forum i proszę osoby zaznajomione z tematem o poradę.
Mam 30 lat. W okresie dojrzewania przez 4 lata leczyłam
niedoczynność tarczycy (pediatra wykrył powiększoną tarczycę,
widocznego wola nie miałam). Startowałam z tsh na poziomie 3,5 a po
4 latach ustabilizowałam je (już bez leków) na poziomie ok 1,5.
Hormony nie były więc beznadziejne, tłumaczono mi, że leczenie było
bardziej zapobiegawcze na przyszłość, żebym w przyszłości nie miała
problemów z tarczycą.
Miesiąc...