Dodaj do ulubionych

in-virto a endometrioza+ hashimoto

13.09.10, 12:13
witam,
czy są szanse na in-virto ( z pozytywnym skutkiem) z endometrioza IIIst i prawdopodobnie hashimoto ( tak zasugerował mi inny lekarz robiac usg tarczycy, a wizyte u swojego gina mam pod koniec tyg)? Czy ktoś był w podobnej sytuacji?

Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • k_anilorak Re: in-virto a endometrioza+ hashimoto 13.09.10, 17:05
      U mnie stwierdzono kilka skupisk endo na macicy mniejszej i zrosty w macicy. Udało się za pierwszym razem.
      • reee-nia Re: in-virto a endometrioza+ hashimoto 13.09.10, 18:46
        a ja mam wprawdzie endo I lub II stopnia i też myślałam o in vitro, a udało się naturalnie. Jeżeli jajowody drożne to może warto próbować jeszcze naturalnie. Nie wiem ile się staracie, my prawie 2 lata. A co do hashimoto to przecież lekarz musi być pewien diagnozy, a nie coś takiego sugerować.
    • rewolka404 Re: in-virto a endometrioza+ hashimoto 13.09.10, 19:29
      ja mam ten zestaw i mi sie nie udalo. Jutro mam punkcje, 2. program ICSI , ale teraz mam tylko 1 pecherzyk, wiec szanse nikle. Tylko u mnie 4 stopien i prawie brak jajnikow - bardzo mocno obnizona rezerwa jajnikowa. Hashimoto leczone nie jest problemem, endometrioza to wieksze zmartwienie...
      • lillyput Re: in-virto a endometrioza+ hashimoto 17.09.10, 20:14
        Trzymam kciuki, trzeba wierzyć, że będzie dobrze.
        • lillyput Re: in-virto a endometrioza+ hashimoto 17.09.10, 20:24
          Jedno badanie, które może mimo wszystko napawać optymizmem, przynajmniej jeśli chodzi o wskaźnik implantacji i urodzeń.
          www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17349642
          Women with advanced-stage endometriosis and previous surgery respond less well to gonadotropin stimulation, but have similar IVF implantation and delivery rates compared with women with tubal factor infertility. (eng) By Matalliotakis IM, Cakmak H, Mahutte N, Fragouli Y, Arici A, Sakkas D, Fertility And Sterility [Fertil Steril], ISSN: 1556-5653, 2007 Dec; Vol. 88 (6), pp. 1568-72; PMID: 17349642;

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka