Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      herbaty

herbaty

(10 wyników)
    • Dla mnie napój zawierający alkohol z definicji nie może być smaczny. Ale pozostałe bardzo ciekawe, dostałam ślinotoku.
    • błagam - to nie jest 'macha' tylko 'matcha'
    • może trochę nie na temat, ale jesli danie zawiera żelatynę, to nie jest to przepis wegetariański.
    • mam pytanie...6 łyżek herbaty liściastej... ale nikt juz nie napsiał, czy ta herbata ma być zaparzona czy w inny sposób zrobiona? prosze to uściślić...pozdrawiam
    • często pijam zielona herbatę z imbirem. Do wyparzonego czajniczka wsypuję zieloną herbatę + kilka plasterków świeżego imbiru. Zalewam wrzątkiem i parzę najwyżej 3 minuty.Polecam.
    • A co z "herbatą" pitą standardowo np. w New Dehli (Indie): w "kielonku" + dużo wszystkiego: herbaty, cukru i mleka? I u producentów tego surowca zwyczaje są ciekawe...
    • Czyli to taka kurkurma tylko barwi na zielono???
    • Kawa po Ubecku.
    • Imbir(7)

Uielbiam imbir, choć niestety wśród moich znajomych jest mało popularny. A wg mnie jest to wspaniała sprawa. suszony imbir dodaję do sosów pikantnych, przez co smak robi się ciekawszy, dodaję go tez do kawy lub kakao. Poza tym świeży imbir zaparzony z herbata lub zupełnie sam jest świetny w przypadku silnych bóli menstruacyjnych - kilka dni wczesniej zacząć pić 1-2 razy dziennie napar, a bóle znikają lub bardzo łagodnieją. Imbir jest świetny z drobiem, do indyka roię sosik smietanowy z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się