idea

(9 wyników)
  • "Gazeta Krakowska": Jeden procent podatku na rzecz Kościoła lub gminy wyznaniowej - to pomysł abp. Stanisława Budzika, nowego metropolity lubelskiego. Obywatele mogliby przekazywać część podatku w taki sam sposób jak na organizacje pożytku publicznego. W zamian za pieniądze z jednego procenta Kościół zlikwiduje tzw. Fundusz Kościelny.
  • Dziś w autobusie grupka młodych ludzi pomstowała, że jeśli prezydent ogłosi żałobę narodową to może w sobotę nie być dyskoteki. Czym dla nas jest ogłoszenie żałoby narodowej, czasem zadumy, czy przeszkodą w codziennym funkcjonowaniu?
  • czyli ORANGE. No to ja dziękuję za takie super udogodnienie po połączeniu owych firm.Wczoraj za nic!!! za nic nie udało mi się dodzwonić na Ideę,dzwoniło i rozłączało.Ja rozumiem,ze może to był problem jednego numeru bo coś tam.Ale jak się już na dwa nie dało dodzwonić to chyba coś nie tak jest??
  • W blisko 2 tys.szkol ponadgimnazjalnych rozpoczyna sie wlasnie ogolnopolski program edukacji ekonomicznej pod haslem "Moje finanse".Mlodzi ludzie maja szanse dowiedziec sie czym jest pieniadz,jak dobrze wybrac lokate,konto bankowe,czy zaciagnac kredyt. Program jest realizowany przez NBP,Fundacje Mlodej Przedsiebiorczosci,Fundacje Bankowa.Przeszkolenia beda sie odbywac w placowkach oswiatowych i oddzialach bankow.Nadrzednym celem programu jest pomoc uczniom w podejmowaniu racjonal...
  • czy całkiem przepadamy (po katolicku - idziemy do nieba)?
  • Czy ta krowa jest szczęśliwa? Już niedługo Unia Europejska będzie chciała wprowadzić wymóg, aby na produktach mięsnych znajdowały się informacje, że zwierzę żyło w komfortowych warunkach, bez stresu i zostało zabite w humanitarny sposób. Czy polscy hodowcy są na to przygotowani? wiadomosci.onet.pl/1918544,69,zwierze_ma_byc_szczesliwe__zanim_trafi_na_stol,item.html
  • Elton John to legenda muzyki, wspierająca ruchy na rzecz tolerancji wobec osób homoseksualnych. Artysta-gej jest cenionym twórcą na całym świecie. Pozycja pozwala mu na wiele. Prawdopodobnie dlatego w wywiadzie stwierdził: "Jezus był superinteligentnym gejem". www.dziennik.pl/zycienaluzie/article553766/Elton_John_Jezus_byl_gejem_.html A ja myslałem, że On ten teges z Marią M.?
  • Nie martw się Marcin, wszystko będzie dobrze ! Słusznie podjąłeś decyzję o zmianie nazwy, chociaż, moim zdaniem, mógłbyś to zrobić bardziej radykalnie i zmienić ją np. na: "Zielone Zacisze Sloggiego". Odrzućmy salony ;) Jak mówią Anglicy: "refreshment ist immer gut ! " ;) Trochę świeżości i ożywienia przydałoby się w samej formie pisania w naszym forum, ponieważ " modne " się stało ostatnio kopiowanie artykułów ze źródeł netowych i wrzucanie do wątka bez opatrzenia tego własnym kome...
  • jeśli Was to nie interesuje, to wybaczcie i usuńcie wątek, jeśli choć trochę Was obchodzi, to: Szanowni Panstwo, w serwisie sztuka.net dostepny jest elektroniczny wniosek o wpisanie Supersamu w Warszawie do rejestru zabytkow architektury. Licze na Panstwa pomoc i szersze rozpropagowanie tej idei wsrod Waszych przyjaciol i znajomych. czasu pozostalo niewiele... wniosek znajduje sie pod adresem: www.sztuka.net.pl/palio/html.run?_Instance=www.sztuka.net.pl&_PageID=683&_RowID=1&_TopI...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się