Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      imbirem

imbirem

(6 wyników)
    • Kupiłam:) Zastanawialam się czy mogę mieszać wywar np.z sokiem owocowym??? Znajoma z Senegalu(ciemnoskora)dała mi do sprobowania tamtejsza specjalność był to własnie wywar z imbiru z jakim sokiem i wiesz co? smakowal mi bardzo- jak drink:):):) pozdrawiam
    • Imbir(7)

Ostatnio słyszałam, że wypuszczono na rynek imbir w tabletkach. Próbował ktoś? Pozdrawiam meg22
    • Ja cierpię na migrenę od dzieciństwa.Niedawno urodziłam dziecko i po ciąży moja migrena przybrała postać potwora.Nic mi nie pomagało, nie mogłam tygodniami wyjść z domu.Spróbowałam imbiru.Na mnie to działa, znosi część objawów, a głównie mdłości i uczucie osłabienia.Podobno stałe zażywanie imbiru zmiejsza częstotliwość ataków.Spróbujcie!!!Warto! Wczoraj zaczynała się u mnie aura, okropne mdłości, zawroty, drętwienia, wziełam aspirynę i trochę imbiru w proszku po 15 minutach przeszło.
    • Zastanawialam się jaki to ból,ciężko mi określić jeszcze gdy boli mnie głowa jaki to ból i gdzie dokładnie się znajduje... Poszperalam trochę i znalazłam w necie o tym bólu i innych, poczytajcie sobie. www.przychodnia.pl/bole/index5.php3?s=3&d=27&t=5 Jak mam potworny ból głowy bez aury to nie wiem czy to migrena czy nie i nie wiem jak to rozpoznać:( jak mam aure to jasne,ze to migrena:(
    • Zauwazylam ze wlasciwie przez caly czas trwania mojej choroby jedyny czas kiedy czuje dobrze (tzn w miare normalnie, bez bolu glowy, z jaka taka energia) to jest poznym wieczorem. Godzina 20-ta, zaczynam odzywac. (od z-zet z kropka) Zachciewa mi sie sprzatac, prac, robic w ogrodku itd, niestety okolo 23-ciej trzeba przestac halasowac bo dziecko musi sie wyspac do szkoly, a wczesniej robi sie zbyt ciemno zeby kontynuowac ogrodek. Rano wstaje i od nowa - najpierw przewaznie bol ...
    • Ostatni atak dwa dni temu, po 10 miesięcach przerwy. prosiłam Boga, żeby mnie dobił... A najgorsze jest u mnie to, że tak długo utrzymują się u mnie zaburzenia widzenia, dretwienie rąk i twarzy, trudności w mówieniu, nie mogę wykonywać precyzyjnych ruchów... Już niby jest po a przez miesiąc - dwa nie mogę normalnie funkcjonować, boję się prowadzić samochód, a jak coś nie tak zrobię przy maluchach - Misiek ma dopiero rok... nawet klawisze mi się mylą... Jak ciężko tak żyć...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się