infekcje

(5 wyników)
  • witam, ile czasu musi minąć od infekcji leczonej antybiotykiem, aby mogla byc przeprowadzona operacja? Malutka ma s. Robina i bez przerwy mamy infekcje dróg oddechowych. wlasnie zachorowała znowu, a na 18- tego lutego mamy termin operacji. Przyczyną infekcji jest rozszczep. i kolko sie zamyka....
  • kolejne moje absurdalne pytanie: szesciomiesieczne dziecko, jeszcze przed operacja - musimy odbyc w przyszlym tygodniu dluga (300 km) podroz. odradzaja nam pociag, bo podobno dziecko z rozszczepem nie powinno - ze wzgledu na wieksze ryzyko infekcji - jezdzic publicnzym transportem. na prawde tak jest, czy to juz przesada? wezmiemy pierwsza klase, srodek tygodnia, pusto bedzie... podroz jest niezbedna.
  • Na 10 dni przed operacją moja córeczka złapała katar. Czy jest szansa, że jeśli on przejdzie operacja się odbędzie? Czy też jest już pewne, że nie ma na to nadziei. Czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji. Jak długie są przesunięcia terminu na Koziej? Proszę o informacje.
  • Martusia się rozchorowała. 8 dni po zabiegu córcia zaczęła gorączkować, bez żadnych innych objawów. Lekarka zleciła badanie krwi i moczu i wsk. CRP. Na podstawie wyników orzekła, że jest stan zapalny w organizmie. Udało się w trakcie płaczu zajrzeć Martusi do gardła i okazało się żę jest zaognione,"prawie jak przy anginie". Mam pytanie czy u kogoś też miała miejsce podobna sytuacja. Bardzo wysoka temp. około 40 st. i ogólnie dobry stan. Zastanawiam się czy to może być jakiś negatywny ef...
  • moja coreczka ma od tygodnia katar a wielkimi krokami /bo w przyszlym tygodniu/ zbliza sie planowany termin operacji w IMiD. Sonia bedzia miala operacje podniebienia miekkiego na ulotce informujacej o przygotowaniach do operacji jest miedzy innymi 'brak infekcji w okresie 6 tyg przed operacja', czy jakos tak czy zatem katar, bez temperatury jest rowniez takim przeciwskazaniem? jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie? bede wdzieczna za szybka odpowiedz pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się