inne

(180 wyników)
  • Cześć, Norton uparcie sygnalizuje obecność Yontoo.C na komputerze. Pełny scan nortonem wychwycił ponadto: Trojan.Gen.2 , PUA.Gen.2 oraz wspomnianego Yontoo.C ale nie potrafi tego usunąć. AdwCleaner, CCleaner, ani Malvarebytes sobie z tym nie poradziły. Proszę o pomoc. Jak to usunąć z komputera? Wystarczą takie logi? OLT wklej.org/id/1579360/ EXTRAS wklej.org/id/1579364/
  • Witam, Komputer Win XP Home, SP2. Prosze o sprawdzenie logow, problem nastepujacy: Zasadniczo jedyny zauwazalny problem z komputerem, to powtarzajacy sie czesto i pojawiajacy sie po paru godzinach uzytkowania komputera spadek pamieci wirtualnej - czasami sa komunikaty o tym wlasnie braku pamieci, i ze czesc aplikacji nie bedzie dzialac prawidlowo, czasami komunikatow nie ma, ale po prostu aplikacje/funkcje nie dzialaja, co objaia sie przede wszystkim tym, ze z uplywem czasu ...
  • Witam Problem 1: Staram sie usunąć pewien plik z przegladarki Opery który jest uszkodzony i uniemożliwia jej otwarcie. Wszelkie próby usuwania koncza sie komunikatem "nie mozna usunąc cookies4.dat. Plik lub katalog jest uszkodzony i nieczytelny" , tak samo z plikiem opera6i.ini. Nie jestem ich w stanie usunąć z konsoli ani killboxem jak również eraserem. Problem 2: Od jakiegoś czasu przy przegladaniu stron na jakiejkolwiek przegladarce IE, FF, Opera użycie procesora wzrasta do 100%...
  • Uzywaliście może któregoś z tych antywirusów? Mam kupić jakiś do pracowni i zastanawiam się jaki antywirus jest najlepszy.Poradzcie coś
  • Netsecu, pisałeś że Outpost jest bezpłatny forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=430&w=14509272&a=16615642 jak równiez wynika to z tabeli www.agnitum.com/php_scripts/compare2.php Natomiast u mnie pojawił się dzis komunikat, że minęło własnie 15 dni używania programu (czy moze 15 dni do końca terminu używania?) bo test bezpłatny trwa tylko 30 dni. No i oczywiście jest tam 'kalwisz' aby zamówić. :-o Co się stanie po 30 dniach? Przestanie działać? co powinnam z tym zrobić? Bardzo dzi...
  • Od kilku dni zaobserwowałam dziwne zachowanie się mojego kompa (Windows Me, niestety). Otóż po połączeniu się z internetem gwałtownie maleje mi wolne miejsce na dysku, mimo, że niczego nie ściągam. Po każdym kolejnym połączeniu (które ograniczam do minimum) mój dysk coraz bardziej się zapełnia za sprawą katalogu _RESTORE, który dosłownie "puchnie w oczach" (od wczoraj zwiększył się z 0,99GB do 1,29GB przy kilku krótkich połączeniach). Co to może być i co robić? Jola
  • AVG Anti-Spyware wykrywa mi za każdym połączeniem z netem coś takiego. Poza tym kiedy nie ściągam żadnych plików to coś mi się non-stop wysyłała. Proszę o pomoc. avast nic nie wykrywa, arca microscan też nie... aha i jeszcze pojawiają mi się programiki a różnych dziwnych nazwach np. fhdjkfd.exe (każdy o rozmiarze 57 kb) w wiele folderach na dysku. Proszę o pomoc, bo sam już nie wiem co mam robić...
  • od rana mecze sie z roznymi zawiadomieniami. poza tym ciagle otwiera sie strona security center. podaje linka do loga i baardzo prosze o pomoc. wklej.org/id/40ca4920aa aha, dodam, ze na komputerach sie nie znam wiec prosze mi wszystko dokladnie tlumaczyc... ;) pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc
  • Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 17:39:26, on 2005-10-21 Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2600.0000) Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe C:\WINDOWS\system32\LEXPPS.EXE C:\Program Files\AV...
  • Pomocy!! Nie jestem za bardzo kumata w tych sprawach... Chciałam ściągnąc sobie nowszą wersję programu anty, no i pokazało mi, że powinnam usunąc avasta bo może blokowac. Więc odinstalowałam.... No i teraz nie mogę zainstalowac zadnego antywirusa:( Ani Combo ani nic. Sciągane pliki są puste. Poradźcie coś, proszę
  • już miałem gdzies tu zaczęty wątek welchii ale go nie mogłem znaleźć więc nowy zaczynam. a więc tak, jest juz duzy postęp, bo przy skanowaniu stingerem w trybie awaryjnym wykrywa mi tego drania i usuwa, i jest wszystko dobrze dopóki mam włączonego wewnętrznego firewalla (xp) . tyle ze z tym firewallem nie moge np przesylac plików przez gg, ani grać po sieci. więc czasem go wyłączam, no i zaraz po tym moje cyrki z welchią zaczynają sie na nowo, znów restart, znów tryb awaryjny, no ...
  • Hej. Od tygodnia mam taki kłopot. Otwieram gazeta.pl, a tu wydanie sprzed 3 dni. Przykładowo dzisiaj na starcie wyświetla się strona z 6 sierpnia. A w drugim oknie otworzyło się wydanie wczorajsze. Dopiero po odświeżeniu jest wydanie dzisiejsze. Czy to jakaś akcja gazety, czy u mnie w systemie dzieje się się coś innego/złego? Czy u kogoś z Was też tak jest?
  • Komputer bardzo często się zawiesza, albo sam się restartuje po bluescreenie. Poradzono mi skan OTL-em i wklejenie logów tutaj... Bardzo proszę o opinię, czy jest w nich coś niepokojącego. Mam Asusa F5GL - pod Vistą 32-bit. LOGI: www.wklej.org/hash/e08ca7f4cc8/ www.wklej.org/id/497384/
  • www.google.com/search?sourceid=ie7&rls=com.microsoft:en-US&ie=utf8&oe=utf8&q=%s Jak to naprawic?? Ciagle szuka "%s" co bym nie wpisal.... Szukam jablka a on mi ciagle strone MC donalds wyswietla? czego bym nie szukal to mc donald sie pokazuje... Jak to naprawic to na pewno jakis wirusik:]
  • Witam. Dwa dni temu używałam ComboFix (trojan).Operacja zakończyła się sukcesem, ale nie mogę odinstalować Combo. Po wpisaniu w uruchom ComboFix/u jest komunikat: System Windows nie może odnaleźć pliku ComboFix/u itd.Ikona combo na pulpicie jest zmieniona na zwykłą win. Druga sprawa - nie mogę zalogować się do banku. Po wpisaniu hasła Firefox zawiesza się.Inne strony działją. Proszę o pomoc.
  • Proszę o sprawdzenie loga bo może to pomoże na problem który u mnie powstał (nie wiem czy to przez jakiś wirus czy coś z kompem): komputer chodził przez kilka dni, ściągałem filmiki i od paru dni jest coś takiego, że wyłącza się nagle, pisze że komp. odzyskał sprawność po poważnym błędzie, że cos jest z jednym z dysków i należy sprawdzić, dzisiaj po wyłączeniu - przeskanował mi tak szybko (na niebieskim tle) i znowu poinformował o pow. błędzie, oprócz tego było napisane exproler....
  • otóż wszedłem na serials.ws i zaczęło coś pokazywać w avaścia ale brałęm usuń. Zminiła się strona startowa, niektóre strony sie nie otwieają tylko jest białe tło. Nie mow w alcoholu120% utwzorzyć obrazu płyty bo komp sie resetuje, przy próbie deinstalaji deamona tez reset. Próbowałem programami ale dalej to samo: a2 spy sweeper spybot search i destroy xoftspy spyware doctor ms antispyware nod32 hijackthis cwschreder POMÓŻCIE
  • Witam, zmuszony zostalem do poszukiwan i znalazlem cos takiego: "transscout-trojan horse" Oprocz trojana jeszcze: "navipromo.bzl" oraz "exitwin.a" Na temat tego trojana jest bardzo niewiele w necie, prosze o wszelkie mozliwe szczegoly. Zrobilem PC-towi "sciezke zdrowia", ale nie mam pewnosci, czy nie podeslal mi moj PC bez mojej wiedzy innym respondentom. Ukryty byl w pliku exe: "Web media player" Pozdrawiam-rezeda52
  • Witam. Ostatnimi czasy trochę dziwynych rzeczy dzieje sie na komputerze - niektóe programy działają wolniej, inne się wieszają, inne znowu nie łączą się z siecią. Proszę na wszelki wypadek sprawdzić loga. Dziękuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się