Forum Komputery SAP R/3
ZMIEŃ
      inne

inne

(63 wyniki)
    • "konkurencja": www.goldenline.pl/grupa/sap-mm
    • czy ktoś ma doświadczenia z "migracji" z SAP do innego systemu ERP np proALPHA
    • Czy istnieje możliwość powielenia np. 20 pozycji z wcześniej istniejącego zamówienia?
    • Czy pole "sposób transportu" można przenieść do pozycji Zamówienia? Klinet twierdzi że bardzo często robi zamówienie na różne pozycje i każda pozycja przyjeżdza innym transportem. Tak przy okazji tematu Intrastatu: jak rozwiązujecie problm wyliczenia warunku GRWR?
    • mam maly problem i prosze o pomoc jaka transakcje uzyc do zmienienia przypisania uzytkownika do innego miasta/regionu gdzie szukac jakie sa miasta skonfigurowane (grupy) i jak dokonywac w nich zmian , a takze jak przypisywac do innych grup/miast juz istniejacych uzytkownikow dziekuje.
    • Witam. Tworzę raport, w którym cecha (0PLANT) jest ograniczona zmienną z obiektu autoryzacji (uprawnieniami). Oprócz tego muszę ją dodatkowo ograniczyć, używając wartości stałych, niestety gdy próbuję jednocześnie ograniczyć cechę zmienną i tymi stałymi wartościami otrzymuję komunikat: "Zmienna 'NAZWA_ZMIENNEJ' jest kompleksowa (typ 'opcja wyboru' lub 'zapytanie'). W wyborze nie można wykorzystywać żadnych innych wpisów” Czy istnieje jakiś sposób, aby ograniczyć cechę...
    • Witam, Zainteresowałem się tematyką SAP'a, zamierzam się trochę w nim obeznać (jestem na IV roku inf.) Obecnie udało mi się dostać na praktyki do firmy która ma wdrożonego SAP BO. -Jakie są różnice między Sapem R/3?, wiem, że BO jest dla mniejszych firm (z tego co "mówi" wikipedia, inne moduły). -Czy bez problemu da się w BO kodzić abapem? -W jaki sposób SAP wspiera e-biznes? Dzięki za odpowiedzi.
    • Witam, czy kotś ma w swoim R/3 system uprawnień oparty na strukturze organizacyjnej? chodzi o przypisywanie uprawnień do stanowiska a nie osoby. Sytuacja polega u mnie na tym że mając daną komórke organizacyjną a do niej przypisane stanowiska, nadajemy uprawnienia do komórki organizacyjnej a stamtąd są dziedziczone na stanowisko, tu oczywiście wszystko ok. Problem pojawia się w momencie gdy w podobszarze danej komórki organizacyjnej (K.O.) mamy oprócz stanowisk równiez inne K.O. a w ...
    • Wydruki(4)

Witam Mam pytanie czy istnieje jakiś sposób na powiększenie czcionki na wydruku np. zlecenia przeniesienia bez angażowania w to serwisu aplikacyjnego? Cz w smartforms można coś takiego wykonać jeżeli tak to w jaki sposób? Dziękuję za pomoc.
    • Witajcie! Moze ktos zna inne firmy niz SAP, ktore proponuja szkolenia. Bardzo prosze o wasze opinie na temat szkolen, w ktorych uczestniczyliscie. Spotkalem sie z opiniami, ze w SAP do szkolen wysylaja "nowych" bez praktychnej znajomosci systemu i to nie zawsze konczy sie szczesliwie ... Pozdrawiam i z gory dziekuje za Wasze liczne odpowiedzi!!!
    • Witam, Poszukuję pomocy w następującej kwesti. Regularnie otrzymuję dostawy od innych spólek należacych do jednej grupy, do której należy również przedsiębiorstwo w którym pracuję. Moim zadaniem jest wprowadzenie na podtstawie faktury na stan magazynowy dostarczonych pozycji. Jako że na fakturze są pozycje dotyczące wielu zamówień, muszę wywoływać każde z nich dla przyjęcia towaru. Poszukuje jednak rozwiązania, które umozliwiłoby mi wprowadzenie na stan magazynowy (po uprzed...
    • Witam, Proszę o podzielenie się informacją na temat cen jakie obowiązują na rynku polskim za 1 licencje programu SAP oraz obsługę za m-c. Posiadamy centarlę w innym kraju, korzystamy z programu SAP w całej grupie i co miesiąc dostajemy fakturę z centali za licencje i obsługę programu, jednak nie jestem pewna czy cena która jest ustalona w umowie jest cena rynkową, zbilżoną do ceny jaką musielibyśmy zapłacić gdybysmy korzystali z usług podmiotu niepowiązanego, tak żeby urząd s...
    • Witam! Włączyliśmy pole VATDATE w naszym systemie. Po wprowadzeniu różnych dokumentów (przez FB01, MIR4) w tym polu pojawia się wartość z pola data księgowania. Jest to ustawienie standardowe. Zastanawia nas, czy to ma jakiś sens. Czy w tym polu powinna pojawiać się jakaś inna wartość? Proszę o jakieś sugestie, a może są jakieś opracowania po polsku dotyczące tego tematu? Pozdrawiam wszystkich z forum
    • Jak rozumiem R/3 i SAP BO rózni kwestia skali i zastosowania, ale co jeszcze? -jest to całkowicie inna technologia? Jeśli będę znał coś z SAP BO to mi ułatwi poznanie R/3 ? Proszę o wszelkie sugestie dziękuję Pradziak
    • Witam: Użytkownik tworzy w SD faktury sprzedażowe, potem niektóre z księguje, a inne reszte anuluje (stornuje, bez księgowania). Potem w rejestrze VAT widzimy "przeskoki" w numerach faktur, gdyż nie wchodzą tam oczywiście faktury nie zaksięgowane. Księgowi się obawiają, że przyjdzie kontrola, i stwierdzi, że produkujemy na lewo jakieś faktury, które nie wchodzą do rejestru VAT. Miał ktoś podobne zagadnienie? Czy można wymusić żeby SAP "zwalniał" numery anulowanych faktur nie za...
    • www.computerworld.pl/news/78038/1.html
    • Witam, czy może ktoś z Was wie jak zapisać np. zamówienie albo inne dokumenty do .pdf? Pozdrawiam MR
    • Witam ponownie, czy zetkneliscie się z tym, że po imporcie LSMW do innego systemu otrzymujecie komunikat: program nie moze byc wygenerowany? Dokładnie chodzi o to, ze nie przenosi się wygenerowana przez system deklaracja danych. Jest: data: begin of MM06 occurs 0, TABNAME(000030) type C, TCODE(000020) type C, MATNR(000000) type C, VKORG(000000) type C, VTWEG(000000) type C, LVOVK(000000) type C, end of MM06 . powinno byc: data: begin of MM06...
    • No to teraz na rynku zostaja dwa rywale: Oracle i SAP. W Stanach Oracle jest bardzo mocny, a jak wyglada sytuacja w Europie?
    • przed wdrożeniem sapa opisywaliśmy faktury ręcznie, po wdrożeniu sapa dane o MPK są w systemie a księgowość dodaktowo wymaga opisu na papierowej fakturze. czy to nie jest dublowanie pracy? czy ręczne opisywanie faktur (podpis) jest wymagane przez prawo rachunkowe czy jakieś inne przepisy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się