Forum Komputery Programowanie
ZMIEŃ
      inne

inne

(8 wyników)
    • Witam Serdecznie Chciałem zapytać się Was, czy wiecie jak zaprogramować bibliotekę, która współdzielona jest przez więcej niż jedną aplikację. Chodzi mi aby tylko jedna kopia takiej biblioteki była w pamięci operacyjnej. W zasadzie, tak dokładnie rzecz ujmując, potrzebuje napisać bibliotekę, która będzie silnikiem malowania kontrolek. W każdej chwili może nastąpić zmiana silnika, na inny. Tak więc wydzieliłem kontrolki do biblioteki dynamicznej podpiananej w run-timie, ale z niej m...
    • Chciałbym coś wiedzieć wiecej na temat wskaźnika pointer. Głównie chodzi mi o to jak wykorzystywać go do celów do których sie wykorzystuje wskaźniki wskazujące na zmienne danego typu. Np przypisujemy adres zmiennej statycznej (w:=@a;)i do tej zmiennej coś wpisujemy lub tworzymy zmienną dynamiczną wskazywaną przez wskaźnik (new(w)); i np coś tam wpisujemy, dodajemy itp. Operacje o których piszę można zrobić na wskaźnikach wskazujących jakieś typy a nie potrafię zrobić tego na point...
    • Chciałem programować w javie zainstalowałem borland JBuilder 2005 potem jeszcze nie chciał się uruchomić musiałem ściągnąć taką jakby nakładkę fundation ze strony borlanda po zarejestrowaniu. Program się uruchamia, ale programy w nim nie chodzą wyskakuje błąd, a programy są dobre.Następnie spróbowałem czegoś innego zainstalowałem jdk 1.3 i Forte i też nie chodzi powiedzcie co zainstalować jak skopmpilować najprostrzy program aby wszystko było już ok dalej polece sam z książki.
    • Witam Znacie jakieś strony z ciekawymi (tzn. może nie np. sortowanie) algorytmami? Np. kompesja, tworzenie krzyżówek itd. chociaż mogą być, jak najbardziej, również inne.
    • Witam. Jestem uczniem 3 kl LO. Interesują mnie komputery, ale jeszcze nigdy nie zabierałem się za programowanie. Od jakiego języka najlepiej mam zacząć. Może jakieś tytuły książek czy kursy w internecie?? Dziękuje i pozdrawiam.
    • Witam Chciałem zapytać o strategię wygrywającą - wogóle nie jestem w stanie jej pojąć - czytałem o grze "hex" i pochodnych w których stosuje się ją, ale nadal nie potrafię jej pojąć. Mam zadanie: Mam planszę o wymiarach n x 1 gdzie n to dlugość planszy. Jest dwóch graczy, każdy ma do dyspozycji kilka pionków. Na starcie rozstawiają je na dowolne pole, ale dwa nie mogą stać na tym samym. I teraz przesuwają te pionki o dowolną parzystą liczbę. Jak dojść do tego, który z nich ma strategię...
    • Załóżmy, że kompletnie nic nie wiesz o programowaniu i masz zamiar zacząć naukę. Jakie srodowisko bys wybral do nauki na poczatek aby uczyc sie w nim pisac programy pod windowsa ? Proszę o uzasadnienie swojego wyboru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się