inne

(24 wyniki)
  • Czy prawdą jest że żona nie moze założyć sobie konta na allegro kiedy zablokowano konto mężowi ? Jeżeli nie moze to jakim prawem ? Czy rozpatrujecie listy od użytkowników allegro w trybie podobnym do przydzielania mieszkań w Alternatywy 4 (czyli na zasadzie "a niech ma") Dlaczego w cywilzowanym kraju kiedy jadąc po 2 kieliszkach zabiorą nam prawo jazdy, zostanie nam ono po czasie zwrócone, a w Panstwa wspaniałym regulaminie nie ma wzmianki o rehabilitacji ? Jak to u Was jest ż...
  • Tym razem pytanie od mojego znajomego dotyczące punktu regulaminu: 5.11. Zabrania się korzystania z kont innych Użytkowników oraz odstępowania swojego konta innym osobom. On też ma firmę. Co lato wyjeżdża z żoną na miesięczny urlop. W tym czasie firma jest zamknięta, ale sprzedaż na allegro idzie nadal. Na czas wyjazdu przekazuje opiekę nad kontem, i kontaktami z klientami swojemu zaufanemu koledze, który notabene też ma konto na allegro. Dyskutowaliśmy na ten temat dość dł...
  • Co zrobić żeby w wyszukiwarce przedmiotów np allegro wyświetlał się ostatnio lub kiedyś tam wyszukiwany przemiot, chodzi mi o to żeby po np 2 literkach wyszukiwarka podpowiadała nazwę szukanego kiedyś przedmiotu, np szukam telewizor LG wpisuję te.. i wyskakuje od razu zebym nie musiała tego po sto razy wpisywać dzięki za rady, pozdrawiam!
  • Pomijając fakt, że od jakiegoś czasu trafiam na samych oszustów na allegro to jeszcze sam serwis ma głęboko w poważaniu Kupujących. Ostatnio kupiłam dla męża grę na Wii. Pieniądze przelałam tego samego dnia. Gry nie otrzymałam, ponieważ Sprzedający nie posiadał jej i twierdzi, że magazyn nawalił (często ma z tym problem, sądząc po komentarzach). Pieniądze mi zwrócił, gdy go postraszyłam policją. Natomiast on wystąpił do Allegro o zwrot prowizji za niesfinalizowaną transakcję! Podał powód -...
  • Witam proszę o jakąkolwiek pomoc w sprawie zawieszonych kont na allegro "pook" , "OUTLETSHOP" i "vila-sklep-pl" i innych zarejestrowanych na mnie lub moją firmę prywatne przeżyję ale z firmowymi ciężko mi się pogodzic . Dostałem w niedziel info o zawieszeniu kont + usunięcie z programu SS troszkę sie podłamałem bo argumentem do zawieszenia było rzekomo "Niedozwolone jest przebijanie ofert w swoich aukcjach bądź aukcjach innych Użytkowników, mające na celu sztuczne zawyżenie ceny ...
  • Witam mam taki problem ponieważ z mojego komputera korzystały z allegro 2 osoby (mam stałe IP) i zablokowali te dwa konta twierdząc że korzysta z niego jedna osoba co jest totalną bzdurą, bardzo się zdenerwowałem bo nie mogę założyć nowego konta! Moje pytanie brzmi na jakich podstawach allegro stwierdza takie rzeczy? I dlaczego przytakują swojej racji nawet jeśli takiej nie mają nie odpisują na moje wyjaśnienia itp. ?
  • Przypadkowo znalazłem to forum i pragnę dorzucić kilka uwag o moich doświadczeniach z allegro. Chodzi o zablokowane konta użytkowników. Konto firmowe założone w 2000 roku zostało w 2004 roku zablokowane. Obsługa allegro powołując się na punkt 5.11 i 14.2 napisała , że dostęp do konta ma inna osoba i tak jak wszystkim "Decyzja w sprawie Pańskiego konta nie ulegnie zmianie" . Tłumaczenia nie pomogły , że nikt nie logował się ani nie posiada innego konta. Założone w 2005 roku konto osobiste d...
  • Zostalo zawieszone moje konto w allegro ......podana przyczyna"Niedozwolone jest przebijanie ofert w swoich aukcjach bądź aukcjach innych Użytkowników, mające na celu sztuczne zawyżenie ceny lub zdobycie fikcyjnego pozytywnego komentarza." Ticket#: 13501437..... NIC TAKIEGO NIE MIALO MIEJSCA, ANI W PRZESZLOSCI ANI W CHWILI OBECNEJ. uSUNIETO 600 TRAWAJACYCH AUKCJI, NIE WSPOMNE NAWET JAKIE TO OZNACZA STARTY FINANSOWE. jAK DLUGO BEDE CZEKALA NA JAKIEKOLWIEK WYJASNINIE ZE STRONY ALLEGRO.
  • Jakiś czas temu allegro zablokowało moje konto,dopatrując się powiązań z kontem mojego męża,które zostało zablokowane dużo wcześniej,jeszcze przed założeniem mojego konta,też z powodu powiązań z kontem innej osoby...Wiem,że każde kolejne konto założone na nasze nazwiska zostanie prędzej czy później zablokowane,z powodu niewyjaśnienia sytuacji na wcześniejszych kontach,czego zresztą nie da się nawet wyjaśnić.Ale teraz chodzi mi o coś innego.Prowadzę sklep i chciałabym swój towar wystawia...
  • Witam! Wziąłem sobie udział w aukcji Allegro: www.allegro.pl/show_item.php?item=261980727 Zakończyła się ona dość rychło, a przedtem Sprzedający odwołał oferty 4 licytantom z powodu: "Zastrzegam sobie wcześniejsze zakończenie aukcji" Rozeźlony nieco naskarżyłem do Allegro. W krótkim czasie dostaję odpowiedź, że "(...) W określonych w punkcie 8.5 Regulaminu Allegro okolicznościach dopuszczalne jest odwołanie oferty w trwającej licytacji. Niestety, w tym przypadku nie mamy jednoznaczny...
  • Zaczynam sprzedawać ubranka mo moich dzieciach i dla uatrakcyjnienia ofert chciałabym oprócz zdjęć ubrań umieścić zdjęcia np. Anne Geddes, czy jeśli zdjęcie będzie podpisane, że jego autorem jest ta pani to nie naruszam praw autorskich? Na wielu aukcjach dziecięcych jest pełno takich zdjęć, jak to wygląda od strony prawnej?
  • Witam Dotychczas przyłączałem się do innych wątków, jednak nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi. Moje konto na allegro to abax Konto mojej żony to zazulo Miałem też dwa inne konta na swoje dane: netech i gigabat-serwis. Całą sytuację opisał mój znajomy w wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=934&w=68907632 Konto zablokowane dożywotnio? Konkretnie wiadomość z dnia 12.09.07, 23:46 Na koncie abax nazbierało się bardzo dużo komentarzy negatywnych. Zgadzam się z nimi i zga...
  • istna samowola. bez porozumienia ze mna,pomniejszył wpłatę o 5 zł...(śmiechu warte...) napisał,ze nie chce priorytetu tylko ekonomiczny.w aukcji był tylko priorytet odpisałam,ze jakim prawem bez konsultacji ze mną podejmuje takie decyzję,ze zgodził się na warunki czyli i na koszty wysyłki. twierdzi,ze chce go oszukać na 5 zł. tak naprawde to w d..mam te 5 zł,ale jak mi osobiscie cos na aukcjach nie odpowiada to tam nie kupuję i tyle. co teraz???nie mam ochoty ustępować bo i jakim pr...
  • We wcześniejszym wątku poruszyłem ten temat. Sprawdziłem , że bardzo często wystawienie komentarza negatywnego komuś , kto jest w "Obsłudze allegro" (nazwa allegro specjalnie z małej litery) skutkuje zawieszeniem konta osobie wystawiającej taki komentarz.Zobaczcie np. konto nicol-e, doguss, jankiel lub innych z zespołu allegro . Jest to nagminne i wygląda na odwet. Po prostu mają taką możliwość i z niej korzystają. Więc zanim wystawisz negatywa to sprawdź komu . Nie jest ważne czy masz...
  • witam zakupiłam od osoby spodnie dziecięce. w aukcji stan spodni określony jest na bardzo dobry, w rzeczywistości nie są nawet w stanie dostatecznym. Mnóstwo plam na kolanach i z tyłu, przetarcia na dole spodni i kieszeniach ,dziury, brak guzików, przetarcia w pasie że gumę widać, bardzo sprane, spodnie ogólnie brudne i śmierdzące ciuchlandem. Dziecko dostało od nich uczulenia. I dlatego nie zostawię tak tej sprawy! Najważniejsze w tym wszystkim chyba jest to że nie są to w ...
  • Mam konto na Allegro, które nie może być uzytkowane w świetle obowiązujących przepisów.Zastanawiam się nad likwidacją tego konta. Mam jednak pytanie zanim złożę formularz o adnotacje na karcie użytkowanika. Z uwagi na fakt, że nazwa użytkownika jednoznacznie kojarzy się z działąjącą firmą chciałabym wiedzieć czy lepiej pozostawić konto martwe bez logowań czy też zwrócić się o usunięcie danych i rozwiązać umowę.Właśnie z powodu nazwy klienci będą wielokrotnie trafiać na to konto,...
  • Witam! czy tez macie przykre doświadczenia z obsługą użytkowników na Allegro? Ja mam jak najgorsze... Czasami wydaje mi sie, ze nie pracują tam żywi ludzie, tylko komputery, które wysyłają wszystkim użytkownikom te same odpowiedzi... Najgorzej jest jak sie człowiek zostanie oszukany przez tzw. Super Sprzedawce... Można zapomnieć o jakiejkolwiek reakcji Allegro na łamanie regulaminu przez użytkownika przynoszącego im gigantyczne zyski z prowizji.. Co innego "zwykli" kupujący- im Allegro...
  • A ja o komentarzach z innej strony. Zrobiłam chyba pięćsetny już zakup na allegro i trafiłam na paskudnego sprzedajacego. Powinnam mu wystawić WIELKI NEGATYW, no ale ja też taki w zamian dostanę. Nie akurat zasłużony. No i po co ten cały system komentarzy? Kiedy i tak wielu waha się z wystawieniem negatywa? Nie wiem co robić, bo wypadałoby ostrzec jednak innych. Ale mam same pozytywy bo kupowałam u uczciwych ludzi i sama uczciwie sprzedawałam. Mam dylemat
  • ... oszukuje ludzi! Czy macie jakies doswiadczenia z rozwiazywaniem problemow z Kupujacymi/Sprzedajacymi na Allegro? Dnia 2 grudnia kupilam na aukcji sprzet sportowy.Otrzymany towar byl inny, niz przedstawiony na zdjeciu. Zwrocilam sprzedajacemu uwage, ale nie dostalam w odpowiedzi zadnego wyjasnienia. Ponadto, w paczce brakowalo licznika. Zostal doslany po kilku dniach. Produkt byl jednak wadliwy i nie dzialal. Poinformowalam sprzedajacego, ze jestem niezadowolona z aukcji...
  • negatyw(7)

Mam pytanie zostałam oszukana przez sprzedającego nie mogę się w żaden sposób z tym panem dogadać.Chcę mu wystawić negatywa.Pan mnie straszy że jak ja wystawię negatywa to on tez i teraz pytanie:co mogę zrobić w tej sytuacji,nie chcę mieć negatywa tym bardziej niezasłużonego(z mojej strony było wszystko ok)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się