inne

(22 wyniki)
  • System komentarzy jak wiadomo - służy do oceny zadowolenia z przeprowadzonej transakcji. Jest tez jedynym miarodajnym sposobem na zweryfikowanie potencjalnego kontrahenta. Przy pomocy zakładki "komentarze" możemy sprawdzić interesujące nas informacje u danego człowieka - wtedy można np. dostrzec skłonność do braku chęci finalizowania transakcji, czy bardzo długi czas wysyłki. W każdym serwisie aukcyjnym system komentarzy jest niezbędny, nie ma bowiem innej możliwości na wyrobienie s...
  • Wielu z Was zapewne miało podobą sytuację jak ja ostatnio. Kupiłem przedmiot za 100 zł i zaczęła się gehenna. Kasę przelałem tego samego dnia i nie mogłem się doprosić o wysyłkę przedmiotu. Sprzedawca najpierw długo sie nie odzywał, ignorował maile, potem jak zacząłem dzwonić to zwodził, kluczył, zwalał wine na pocztę (ale nr nadania paczki nie był w stanie podać) i wysłał przedmiot dopiero po 1,5 miesiąca czekania jak zagroziłem doniesieniem na policję. Oczywistym dla mnie było, ż...
  • mam kombinezon dla dziecka kiedy mam go wystawić? a inne przedmioty?
  • Mam pytanie w zw. z Allegro.. Ten sprzedawca odwolal, jak widac, ni stad ni zowad wszystkie oferty bo sprzedal telefon poza aukcja(??)... Czy to jest zgodne z regulaminem?? www.allegro.pl/item165094307_benq_siemens_al26_hello_kitty_cudo_hit.html
  • Na Allegro jestem początkująca, ale moje dotychczasowe doświadczenia nie były najlepsze. Kupiłam pozytywkę, która miała być "z porcelany lub innej ceramiki, nie z plastiku", a która okazała sie właśnie z plastiku. Zapłaciłam więc całkiem konkretną kwotę za zwykłą zabawkę. Inna aukcja - wazonik "w stanie bdb" okazał się być okropnie brudnym wazonem, najprawodpodobniej zwiniętym z jakiegoś cmentarza, którego z miejsca wyrzuciłam do kosza. Na trzecią rzecz czekałam znowu b. długo (na...
  • co wplywa na to ze dana aukcje oglada wieksza lub mniejsza liczba osob? przegladam aukcje konkurencji, uwazam ze niczego nie brakuje moim aukcjom, a jednak sa o wiele rzadziej przegladane moje aukcje charakteryzuja sie tym, ze maja: miniaturke w kolorowej ramce; tytul aukcji zaczynajacy sie od *****nazwa aukcji; zdjecia duze dobrej jakosci; szczegolowy opis produktu; w aukcji linki na strone o mnie i na inne moje aukcje; ceny staram sie nie brac z ksiezyca, obserwuje bacznie kon...
  • Właściwie wszystko,co mam do wykrzyczenia znajduje się już w samym temacie.Dlaczego w Sklepie allegro skazany jestem na jedną długość aukcji?Przcież to koszmar! Wiadomo,że im szybciej aukcja się kończy,tym wyżej jest w zestawieniu przedmiotów z danej kategorii.A tak to i małe zainteresowanie(liczba wejść) i stracony czas dla sprzedających-pieniądze idą bardzo szybko. Dodam tylko,że jestem zarejestrowany w Akademickim Inkubatorze Przedsiębiorczości,wiec to nie jest działalność gospod...
  • Czemu podbijacie cene nawet tydzien przed zakonczeniem aukcji? Przeciez to kompletnie bez sensu. I tak zostaniecie w miedzyczasie przebici. A po co zawyzac cene? Nie rozumiem tego kompletnie!!!
  • Właśnie próbowałam zalicytować aukcję, sprzedający wystawił coś tam fajnego, ale, że chyba nie bardzo kumaty, bądź nie zadał sobie trudu przeczytania regulaminu, lub z czystej oszczędności licytuje od przysłowiowej złotówki, więc cenny towar idzie pod młotek za bezcen - no chyba wie co robi, w końcu pewnie pełnoletni, zgodnie z regulaminem Allegro. Ja zgłaszam swoją ofertę - a mnie wycofują, bo nie spełniam oczekiwań, przepraszam za wyrażenie, młotka i nie mam tu na myśli "młynów ...
  • Witam, Kilkakrotnie mi allegro zawieszało konto,ostatnio chciałem żeby mi odwiesili ale nie dali się przekonać,mam pytanie co zrobić żeby zarejstrować nowe konto,czy da się ich oszukać:P? Pozdrawiam
  • Mam z mężem pewien problem.. Kiedyś mój mąż mieszkał razem ze współlokatorem.. oboje mieli własne konta na allegro ale korzystali z tego samego IP. Jego współlokator oszukał parę osób. Teraz nie mieszkają już razem.. mąż ma własną firmę i chciałby rozszerzyć działalność o sprzedaż na allegro jednak ... "oni" blokują konta KAŻDEGO kto ma cokolwiek wspólnego z moim mężem lub jego byłym współlokatorem (jego rodziców, siostry, moje ... ). Próbowaliśmy to już wyjaśnić z Allegro jednak nie d...
  • jak choćby u tego sprzedawcy allegro.pl/my_page.php?uid=10265444 jeden przedmiot 10zł, drugi 16zł, u innych sprzedawców pen drivów każdy kolejny w paczce to kolejne 6zł kosztów przesyłki, czy oni z byka pospadali? jak dla mnie jest to oszustwo, bo mało kto czyta strony o mnie
  • mozna sie denerwować zawyżonymi opłatmi za wystawienie towaru lub za wysyłkę , ale jeszcze bardziej wk...ia mnie olewactwo sprzedawców!Upatrzyłem sobie jedną rzecz i coś mi nie gra z opisem na aukcji.Wysłałem w ciągu 2 dni 3 maile "zapytaj sprzedającego" i zero odzewu a osoba sie loguje. Olałbym tą "sprzedawczynie" tylko ten towar rzadko chodzi i mam ochote go kupić a chcę być na 100% pewny że to jest ten towar(jest przekłamanie miedzy opisem a zjęciem)
  • się raz za przesyłkę? Wystawiłam dwie aukcje na obu podałam koszty wysyłki i ani słowa nie było o tym, że przy zakupie na innej mojej aukcji za przesyłkę zapłaci się raz. Allegrowicz wylicytował otrzymał automatycznie generowane e- maile gdzie była napisana kwota z aukcji plus koszt przesyłki. Nie zapytał, nie negocjował tylko wpłacił za obie rzeczy i za jedną przesyłkę. Koszty skalkulowałam tak: priorytet plus koperta bąbelkowa. Muszę kupić większą kopertę a wagowo to nie wiem jak...
  • Od ponad pol roku poluje na e-bayu na pewien mebel. Codziennie ogladam oferty i nic. W koncu pare dni temu znalazlam to o czym marze. Problem jest w tym, ze wsrod licytujacych jest jeden specjalista, ktory ( z tego co zauwazylam studiujac jego dzialalnosc) jest handlarzem mebli, zawsze licytuje w ostatnich sekundach i wygrywa. Wiem, ze moge zrobic to samo, dac jakas wysoka sume i licytowac powiedzmy 14 sekund przed koncem, ale boje sie, ze to jest wlasnie jego metoda.Mebel chce al...
  • ja nie mam oporu wystawiać neutrala czy negatywa za coś co nie spełniło moich oczekiwań. zauważyłam że ludzie się boją dawać negata, czy oni myślą że allegro to towarzystwo wzajemnej adoracji ??? sorry ale jak kupuję bluzkę za 40zł, okazuje się że nawet na ścierkę się nie nadaje, to wystawienie pozytywnego komentarza to pomyłka- wprowadzam przez to w błąd innych kupujących. tak samo jest z oczekiwaniem na przesyłkę, jeśli wysyłam kasę po zakończeniu aukcji i wiem że jest na drug...
  • od jakiegos roku duzo kupuje na allegro. 99% to super transakcje i super ludzie. ostatnio tez sprzedaje. i nie moge przestac sie dziwic: nikt "normalnie" nie licytuje mojego przedmiotu,a codziennie mam ok. 3 wiadomosci na maila, ze chca kupic, ale poza allegro i ze chca sie spotkac i ze pieniadze dadza do reki, ze to pilne, najlepiej jeszcze dzis itp... Nie zgadzam sie na to bo boje sie oszustow. osoby do mnie piszace- to przewaznie nowi allegrowicze lub osoby z jednym komentarzem. Cz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się