inne

(58 wyników)
  • DROGIE KOLEŻANKI I KOLEDZY Pragnę podzielić się z WAMI informacją dotyczącą wielu WASZYCH wcześniejszych wpisów. Nie bezpośrednio ale zawsze. Kilka dni temu pierwsze, mam nadzieje dobre, zmiany zostały przeprowadzone. Ja teoretycznie nie powinienem się cieszyć. Bo to jakby nie patrzeć konkurencja. Mimo wszystko ufam niezmiennie, że mogę liczyć na dobrą współpracę z INNYMI. I wierzę, że się nie zawiodę. Sebastian Krajowy Związek Zawodowy Pracowników Powszechnej Kasy Oszczędności B...
  • znalazłam to na innym forum.smutne a prawdziwe :( forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46441&w=84219507&wv.x=2&a=87069384
  • Może by tak się porozumieć i dogadać z pracownikami innych banków i wtedy dać "CZADU"??? Co Wy na to? Ja już na wszystko idę. Dzisiejsze wiadomości mnie DOBIłY!!!!
  • Czy ktos wie jak to zrobic aby skutecznie przenies sie do innego oddziału, pisma nic nie pomagaja, chodzi mi o Warszawę
  • Cwaniactwo Proszę mnie źle nie zrozumieć... ale... Człowiek inteligentny powinien rozważyć wszystkie scenariusze i argumenty, dlatego też proponuję rozważenie, następujących działań, którym mogą być poddani uczestnicy i obserwatorzy tego forum. Manipulacje mogą dotyczyć następujących tematów: 1. Forum dla zwalniających się - gdy jestem raczej średniakiem w pracy i są lepsi, którzy maja lepsze wyniki, mogę wprowadzić trochę zamieszania. Mogę to zrealizować poprzez: wywołanie...
  • Witam Wiem , wiem , to forum powstało z myślą o tym , aby móc tu w jakimś tam stopniu odreagować szarą rzeczywistość związaną z pracą, ale..... Nie wiem czy akurat dobrze, ale jednak... niedługo rozpoczynam pracę w PKO. Stanowisko doradca. Proszę napiszcie co się tam nosi? Tylko wszelkiej maści garsonki i kostiumy przechodzą czy może coś jeszcze ? Z wywiadu dowiedziałam się, ze ze sweterków nici. No więc w czym wolno? Sama biała koszula na górę nie będzie powodem do upomnienia ...
  • pytanie(7)

Witam! Proszę pomóżcie i odpowiedzcie na moje pytanie czy pracownik PKO może z dnia na dzień bez szkolenia z rozpoznawania znaków pieniężnych siąść na kasę ( nigdy nie miał do czynienia z pieniędzmi) ? Pozdrawiam
  • No i pięknie !!!! Co Wy na nowe zasady MS-ORD a i tego nowego tworu ? Od 10.2010 to co wprowadzę do "mordki" , ktoś... tam.... będzie sprawdzał czy księgowo to naprawdę jest moje.Nawet Infokred. Już nie będzie możliwości korzystania z dobroci serca , czyli mam 150 % to dam temu kto nie ma , lub wymieni się na coś innego.
  • Jestem praownikiem OP na początku sierpnia złożyłam dokumenty na kredyt hipoteczny, na niewielką kwotę na remont mieszkania, został zarejestrowany kila dni później, po wielu telefonach i mailach dziś dowiedziałam się że nie wiadomo kto się nim zajmuje, że urlopy itp. generalnie nawet nie zaczęto rozpatrywania, u nas w oddziale nie ma wymówki że urlopy czy że ktoś chory mamy plany i basta !! Czuję się urażona takim traktowaniem, gdybym wiedziała to poszukałabym innego banku, najbardziej mi ws...
  • Witam. Mam do Was pracowników PKO i nie tylko pytanie..... Pracuję w PKO w MSP od 1,5 roku i teraz dostałam propozycję przejścia do innego Banku(zupełnie nowa placówka) na podobne stanowisko tyle, że płaca jest wyższa o jakieś 300 złotych. Mój problem polega na tym, że praca jest jakoś od sierpnia a ja muszę jutro dać odpowiedź czy sie zgadzam, no i chciałbym aby moje ewentualne odjście nie sprawiło,że napiszą mi nie wiadomo co w papierach. No nie wiem czy mówić o tej sytuacji t...
  • biznes.onet.pl/0,1712879,wiadomosci.html
  • Jestem klientka banku w murowanej goslinie,w tym oddziale mimo ze mamy juz xxi wieku unosi sie nadal duch czasów minionych. Wygląd katastrofalny, obsluga klienta odbywa sie w jednym pomieszczeniu ( osobiste, gospodarcze, miszkaniowe)i przez jednego pracownika gdzie jest reszta .... kasy przypominają te z filmu va bank ( kasjerka cie nie słyszy i na odwrót. Może ktoś zrob tam porządek
  • No i mamy praktycznie półrocze...jakże burzliwe i opiniotwórcze...obok nas pielegniarki, lekarze, kolejarze, górnicy...walczyli i beda walczyć o swoje..a PKO jak zwykle płynie pod prąd...Wielkie G wychodzi z Wielkiego Otwarcia, wielkie G wychodzi z tego masochistycznego forum...ah...nie...wy sie przeciez wspieracie...prawda..już chyba 2 lata? No kurcze...szmat czasu...i wielkie G znów z tego wycodzi...po robocie do domu...tam oczywiście jeszcze człowiek pomarszczony po pracy - n...
  • plan doradcy z oddziału podporządkowanego??????????, chyba o nich i o tym nikt nie pomyślał, powinno być rozgraniczenie oddział samodzielny i podporządkowany skoro doradca tutaj jest równocześnie i kasjerem głównym za co nie ma wagi ,a co do planu doradcy na podporządkowanym to tak 500000 kredytu 25 KK 25 KONT ,3 KONTA biznes partner, 90 tyś SLK ,75 TYś OBROTOWEGO -WAGA OD 12,5 -15 ,przyrost depozytów na który w ogóle nie masz wpływu - no i jak ? , oddziały podporządkowane piszcie o swo...
  • Prośba do pracowników bezpośredniej sprzedaży.Jak przyjdą trenerzy z ROD-u to zaprosić ich do bezpośredniej sprzedaży i niech się wykażą,niech pokażą co sprzedali a nie tylko na sucho są mądrzy w gabinecie Dyrektora G.M.Niech Pani Marta K.pokaże pracownikom jak się sprzedaje bo teorię to my mamy w jednym palcu.
  • Jutro nasz wielki dzień. Czytam, że tu i tam ktoś ma wątpliwości, ktoś się łamie, ktoś się zastanawia. Posłuchaj mnie jeden z drugim: nawet jak właśnie dostałeś stuprocentową premię, podwyżkę, czy awans, nawet jak siedzisz na wygodnej posadce w rodzie lub centrali - pomyśl o innych. O twoich kolegach i koleżankach, którzy muszą egzystować za 1000 zł miesięcznie (takie zarobki w banku to nasz wspólny wstyd, a hańba dla zarządu), o tych na lekach psychotropowych, ze strachem myśl...
  • Jak jest u was w odziałach ? U mnie marże w negocjatorz sa coraz wieksze, Ludzie chodzą juz raczej z przyzwyczajenia ale jak sobacza symulacje to juz nie wracają. Zarzad chyba odpuscił sobie ten rynek, stawia na gotowki. Tylko ze za rok bendzie za pozno, nowe kredyty maja bardzo duze marże, stare jeszcze wieksze, dojdzie do tego ze bank nie bedzie miał nowych kredytów a starzy klienci masowa uciekna do konkurencji. obnizenie marzy kredytowej kosztuje 0,5 % kwoty zadłuzenia, przy...
  • Droga Lauro piszesz, że byli pracownicy udają ,ze im jest tak dobrze i że wszystko jest świetnie że to tylko gra.I tu się mylisz piszę w imieniu swoich koleżanek i kolegów już byłych pracowników. Za nic w świecie nie wróciliby do tego bagna,do planów z sufitu, do mobingu, brania tabletek i bezsennych nocy.Przyjażnie pozostały i kotakty oraz spotkania.Masz w jednym rację jest trochę gorzej finasowo w kilku przypadkach ale w niewielu .Spokój jest tego wart.Wiele koleżanek i kolegó...
  • Słyszałam, że w Warszawie chcą złozyć doniesienie do prokuratury na prezesa i zarząd banku w związku z dotychczasowymi działaniami> Obecny Prezes i Zarząd, zdaniem donoszących działa na szkodę banku. Podobno to nie już nie kuźnia nowych kadr dla innych banków , ale również PKO to dostarczyciel nowych klientów, którzy masowo opuszczają bank. Chcą to ponoć zrobić przed wprowadzeniem nowej oferty z kontami. Bo wtedy to nawet emeryci od nas odejdą. To przecież spółka skarbu państwa. Czy to c...
  • Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć czy bycie do dyspozycji PKO poza godzinami pracy (czy to z tytułu posiadania kluczy do Oddziału i ewentualnego włączenia się alarmu w budynku czy z tytułu np. wdrożeń ZSI i np. próbnych logowań w Oddziale) jest zgodne z prawem pracy i w ogóle z prawem? Wkurza mnie coś takiego bo w tym momencie pracownik niby nie jest już w pracy niby jest to jego czas prywatny a np. nie może nigdzie wyjechać bo a nuż będą go wzywać do pracy - a przy tym za coś tak...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się