inne

(42 wyniki)
  • Jest mnóstwo for (forów) o tworzeniu stron internetowych, w czym to forum jest lepsze od innych, a przeciż musi być lepsze, żeby ktoś je odwiedzał...
  • Muszę zrobić szybko stronę na własny użytek - dość prostą ale i ładną, nie wiem kompletnie nic na ten temat! Na jaki kurs pójść (czego się uczyć) - joomla czy html+cms - żeby szybko opanować podstawowe umiejetności... Z góry dziekuje!
  • Witam. Stworzyłem stronę na programie FrontPage 2003. Wszystko wygląda pięknie na Internet Explorer ale na innych przeglądarkach są przesunięcia, zmiany w czcionkach, teksty inaczej się zawijają. Przeczytałem w internecie, że ten problem rozwiązuje się poprzez użycie stylów CSS. Czy jeśli stworzę jeszcze raz tą stronę w innym kreatorze z ta opcją to wszystko będzie grało? Jest wiele programów do pobrania, czy ktoś mi poradzi który wybrać? Proszę o pomoc. Pozdrawiam
  • Witam, proszę o pomoc. Na swojej stronie umiesciłem artykuł z rozdziałem ksiązki która ma byc wydana niebawem na życzenie autora z tytulem i nickiem tej osoby, teraz ta osoba chciała żebym to usunął, ja usunałem ale zostało pod tym hasłem (są do niego prawa autorskie i dlatego wydawnictwo nakazało usunięcie) kilkanascie odnośników do mnie na stronę, (kliknięcie skierowuje na inne artykuły bo ten i którym mowa został wykasowany) w jaki sposób mogę to usunąć z google? skorzystałem z urząd...
  • Witam! Jestem początkującym w temacie tworzenia stron. Zrobiłem stronę w pajączku z gotowego szablonu. Otóż dopuki jej nie umieściłem na serwerze to otwierała się w operze, firefoksie i internet ekspl. Po umieszczeniu jej w sieci nie wyświetlają się niektóre zdjęcia i kilka podstron w tych samych przeglądarkach. Druga sprawa to jak zmienić domenę domyślną na swoją. Pozdrawiam.
  • chodzi mi o to co mam zrobić po stworzeniu strony, wiem że moge ją wypozycjonować żeby była do odnalezienia w internecie a co z podatkami ... czy mam odrazu zakłdać firmę, odprowadzać podatki czy najpierw mam szukać klientów...jak to jest z prowadzeniem istniejącej już strony a moze wogole sie nie zaklada firmy jesli prowadze ją w domu i zbieram przez nia tylko chetnych do nauki jezyka i tlumaczen, bo ta dziedzina mnie interesuje...prosze o rady
  • FONT(4)

Chciałbym dodać inną czcionkę niż jest. Muszę zaimportować na stronę. Najpierw , jednak, z tego co się orientuję, to muszę pakiet z czcionką umieścić na swoim serwerze. Kiedy GO już umieszczę, co muszę wpisać w arkusz CSS ??? JAKI KOD ??? PAMIETAM, ŻE COŚ Z IMPORTED, ale nic dokładniej. Szukałem, ale nie znalazłem, dlatego proszę o pomoc... Pozdrawiam - Piotr
  • Witam wszystkich forumowiczów, Chcilabym sie dowiedziec co myslicie (jak w temacie) o tym czy nie jesteśmy zbyt zaślepieni standartami wytyczonymi przez w3c i czy potrafimy spojzec na to bardziej obiektywnie. Calkiem niedawno poprosilem o ocene nowo zrobionej przez siebie strony na usnecie. Jedna z osob podeslala mi link do efektu walidatora xhtm, w3c i post wlasciwie byl bez zadnego komentarza. Co zabawne strone wrzucilem na darmowy serwer interii i jak wiadomo mnostwo niechcianego kodu ...
  • Witam! Zauwarzylem ciekawam, ale to bardzo ciekawa rzecz. Gdy jestem na swoim komputerze i odpale google i wpisze "Łukasz Słowak" to pojawia sie strona jako pierwsza z Forum3D. Gdy moj kolega pod Firefoxem wpisuje te samo slowo pojawia mu sie na pierwszym miejscu info.wsisiz.edu.pl/~slowak/ i to jest rezultat, ktory bardzo, ale to bardzo mnie satysfakcjonuje. No, ale idzmy dalej ten sam kolega na tym samym komputerze wpisuje te same slowa i pod IE znajduje jako pierwsza strone ta, kto...
  • strona się ładuje, tekst też, a zdjęcia nie, co robię źle ? mam konto na interii, i korzystam z serwera do robienia stron na interii, ładuję plik word, na ten serwer, zapisany jako strona sieci web, gdzie znajdują sie również wspomniane zdjęcia. Zdjęcia ładuję osobno na serwer interii oraz plik worda, jako sieć web, index.html, strona się wyświetla, tekst również, ale zdjęcia już nie!! co robię źle ? wie ktoś ? bardzo dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
  • Witam Mam skryot PHP, ktory wysyla ze strony e-mail'e z zalacznikami. Skrypt ten wysyła tylko zalączniki, ktorych sciezki dostepu sa'zaszyte' na stale wkodzie tego skryptu, a same zlączniki znajdują sie na serwerze www. Chcialbym, aby uzytkownik mogl wysylac e-mail'em zalaczniki, ktore znajduja sie na jego lokalnym komputerze. Ni mam jednak bladego pojecia jak z poziomu PHP wywolac okienko dialogowe Windows'a do wybrania ploku, ktory ma byc zalacznikiem i co po takim wybraniu zalac...
  • Allo Wszystkim! Na poczatku chcialbym powiedziec, ze nie wiem czy temat jest potrzebny i za ewentualne uwagi zupelnie sie nie pogniewam. Ale do rozpoczecia nowego watku (nowego jak nowego...) sklonilo mnie kilka rzeczy. Po pierwsze zauwazylem, ze na forum wiele razy padaja pytania na ktore odpowiedz mozna znalezc w internecie w ciagu zaledwie kilku sekund - wystarczy zalozyc na nos gogle... Niemniej forum to jest o tyle wyjatkowe, ze pytajacy o zupelne podstawy nie sa prawie nigdy wy...
  • Postaram sie napisac szybko i jasno:) Mam glowa stone co zaczytuje "klasyczny" template [menu gorne, menu lewe, stopka i glowny kontener]. Po kliknieciu na jakis link w url strony podmienia sie zmienna go np. na index.php?go=aa, a w glownym kontenerze php'owy include rozwiazuje go=aa i include'uje pozadana strone. Chce ograniczyc dostep do kliku stron wymagajacy zaogowana. Mam zatem strone login.php, gdzie pobieram user/pass i decyduje czy wraca do strony logowania, czy moze smigac po...
  • Mam pytanie do tworcow stron www i osob, ktore znaja sie na najnowszych "tryndach" w robieniu i designie stron: czy moglibyscie wskazac strone www, ktora jest wedlug was zrobiona wedlug najnowszych standardow, nowoczesna, nieprzeladowana mrugajacymi i skakajacymi bajerami, ciekawa, po prostu dobra? Najlepiej gdyby to byla strona jakiejs organizacji, czasopisma, wydawnictwa, czegos raczej zwiazanego z kultura, a nie np. strona sklepu czy czegos biznesowego - (to chyba spora roznica w charakte...
  • Przepraszam za pewnie głupie pytania, przyznaję, nie znam się na tym, nie mam czasu na szersze zgłebianie problemu (matka dwojki maluchów), ale proszę, pomóżcie mi Chcę zarejestrować domenę (komercyjnie) i umieścić na niej swoją stronę (firmową) znalazłam adres www.mojanazwa.pl oczywiście w miejscu"mojanazwa" będzie moja nazwa :) Adres jest wolny i kosztuje 49,90 za rok. Myslalam, ze to wystarczy, ale przy procesie rejestracji tu zaczely sie schody. Pytaja mnie czy chce jakies mie...
  • Pomocy:)(10)

Witam. Mam stronę Moja strona kurs html Potrzebuje porady co do wypozycjonowania jej. Chodzi mi o to ze w onecie index jest na 3 stronie ale inne podstrony np pod hasłem // Aby pogrubić tekst należy \\ jest na pierwszym miejscu. jak zniknie należy to spada w dol. jak to poprawić i jak zrobić żeby google i wp widzało bo jej w ogóle nie indeksuje. Tylko narazie onet. Proszę o naprowadzenie na blędy. pozdrawiam
  • Chciałbym stworzyć zwykłą, niezbyt skomplikowaną stronke www (FrontPage- niestety dopiero się uczę). Mam tylko dwa pytanka tyczące się tej operacji. Mianowicie, czy istnieje "program", dzięki któremu mógłbym każdego dnia dopisywać nowe news'y, w panelu właśnie tego programu, zamiast wchodzenia w strukture html i zmieniania tekstu ?? A drugie pytanko, to jak połączyć główną stronke z pod stronkami ? Mam główną stronke index.html i podstrony zatytułowane np. samochod.html, motocykl.h...
  • pytanie(5)

kupilam sobie domene. chcialabym, zeby kierowala mnie do jakiegos darmowego serwera, na ktorym beda pliki moje (jakas stronka). macie pomysl i sznureczki, jak moglabym to zrobic? chce zaoszczedzic na kupnie serwera, moge gdzies oddelegowac dns za free?
  • Mam zdefiniowane w arkuszu css style dla a, a:link, a:hover, itp. Dołączam je do strony przy pomocy "link rel". Chciałabym, żeby dla pewnego fragmentu strony obowiązywał inny styl dla tych znaczników. Próbowałam dołączyć poniższy kod przed fragmentem dla którego ma być inaczej niż w arkuszu: <style type="text/css"><!-- a:hover { color: #ff0000; } --></style> ale tak nie działa. Jak to można zrobić? Z góry dzięki, E.
  • jak sobie z nim poradzic?? po krotce: loguje sie do panelu adm. strony (joomla). probuje jak zwykle opublikowac tekst. nie ma do niego zadnych zdjec ani innych dodatkow. czysty tekst. oryginalnie autor owego tekstu przyslal to w Wordzie. juz sobie wyczyscilam formatowanie wszelkie... no wiec wrzucam co gdzie trzeba i jak wybieram "save" to mi wyskakuje, ze nie moze opublikowac i ze blad HTTP 406... no i co robic? kolega admin przyslal maila, ze mam sprobowac w innej przegladarce (...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się