Forum Gospodarka Fundusze Unijne
ZMIEŃ
      instytucji

instytucji

(10 wyników)
    • trzymaja i sprawdzaja dokumenty złożone 28 marca. Sprawdzaja tak, ze drugi raz dopominaja sie o dokumnety juz raz dostarczone, gubią faktury i inne dokumnety. A organizatorem naszego projektu (oraz kilku innych) jest pewnien uniwersytet, który właśnie rozważa które projekty przerwać... Dostaliśmy tylko tę pierwszą transzę, tę "na rozruch", projekt trwa już rok. Prawdopodobnie po prostu zwyczajnie nie mają kasy. Co robić?
    • Chciałam zaptać (nieobraźcie się proszę) czy z pozyskaniem funduszy dla działającej firmy to nie lipa? bo z tego co się dowiadywałam, to są jakieś terminy, ale i tak podobno trudno uzyskać dotację bo dużo chętnych, pytałam w biurze działającym przy urzędzie miasta i gminy i sie zastanawiam czy to pani była malokompetentna czy poprostu celowo chiała mnie zniechęcić? dzięki za wszelkie info
    • W Polsce ma powstać unijna instytucja, która będzie bezpłatnie doradzać w pozyskiwaniu funduszy strukturalnych - podaje GP - Za kilka miesięcy powstanie w Polsce unijna instytucja, która będzie bezpłatnie doradzać w pozyskiwaniu funduszy strukturalnych - powiedziała "Gazecie Prawnej" Danuta Hübner, Komisarz ds. polityki regionalnej. Instytucja ma być powołana jeszcze w tym kwartale - wspólnie przez Komisję Europejską oraz Europejski Bank Centralny. Według Danuty Hübner, z bezpł...
    • 2.1 ZPORR(15)

chcialaby, zrealizowac projekt szkoleniowy : szkolenia dla pracujących osób dorosłych zgłaszających z własnej inicjatywy chęć podwyższania lub dostosowywania kwalifikacji zawodowych do potrzeb rynku pracy, z tak dobrana tematyka by mogli w nim uczetniczyc pracownicy urzedu gminy, w ktorym pracuje. interesowalo by mnie przeprowadzenie szkolenia z zakresu glownie informatyki (podciagniete pod elektroniczy obieg dokumentow, i nauke obslug tego programu), moze dodatkowo w tym cos z za...
    • ...A gdzie jest ta reszta. Gdzie nie pytam, podobno już wyszły. Reśce mi ostatnio oapdły - oświeććcie mnie, gdzie jeszcze może szukać informacji (i kasy) mały przedsiębiorca albo rolnik indywidualny
    • Chcę legalnie prowadzić działalność polegającą na kojarzeniu różnych podmiotów, z których jeden jest zainteresowany uzyskaniem dotacji unijnej, a drugi przygotowuje takie wnioski. Ja sama mam tu być pośrednikiem, bo przygotowuje wnioski z innego zakresu. Czy ktoś ma pomysł jaka to powinna być umowa i gdzie ewentualnie znajdę jej wzór? W ogóle to nie wiem, czy to ma sens (czy przypadkiem nie jest to ovatowane), bo nawet nie wiem jak określa się taka działalność: agencyjna, prowizyj...
    • Jestem studentem 3 roku. Na wiosne pragne rozpocząć działalność gospodarczą i musze zdobyć fundusze. Chce skorzystać z działania 2.5 ZPORR z EFS. Niewiem jednak jak mam to zrobić. Gdzie moge znaleźć liste instytucji robiących nabór do programu na Mazowszu?
    • www.funduszestrukturalne.gov.pl/Wiadomosci/EFS+SPO+RZL/spotkanie_POKL.htm www.mrr.gov.pl/Aktualnosci/strona_glowna/koniec+niegocjacji+pokl.htm Koniec negocjacji - do pracy panie i panowie do wdrażania kapitału! :)
    • A więc i na mnie przyszła refleksja dotyczącą pracy. Z chęcią zamienię dotychczasową, ale w lepszym, bardziej optymistycznym kierunku. Mam na karku 4 lata doświadczenia w pracy w Instytucji Wdrażającej (w tym ocena wniosków i nadzór nad realizacją projektów), oraz współpracę z instytucjami niepublicznymi w zakresie pisania wniosków i rozliczania projektów. Z chęcią podejmę pracę dla instytucji myślącej poważnie o realizacji projektów miękkich, ale zmiana i nowe doświadczenia też by mi ...
    • Nie za bardzo wiem, czy można i wypada, ale chciałabym zachęcić do udziału w bezpłatnych szkoleniach z EFS, realizowanych przez ROSzEFSy. Na stronie www.koszefs.pl znajduje się lista takich ośrodków z całej Polski, które oferują za darmo szkolenia (moim zdaniem dobrej jakości, abstrahując od pewnego subiektywizmu tej wypowiedzi ;-). Wiem, że dużo osób i instytucji poszukuje informacji (najlepiej dostępnych za darmo) i akurat w EFS jest takie instytucjonalne wsparcie. Szkolenia są ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się