Dodaj do ulubionych

Firma doradcza/dotacje z UE

26.11.17, 14:53
Witam, poszukuje opinii na temat firm, które zajmują się pomocą w pozyskaniu dotacji unijnych, np takiej jak Krajowe Centrum Funduszy Unijnych www.kcfe.pl/.
Czy ktoś korzystał z takiej formy pomocy i może wyrazić swoje opinie w tym temacie?
Obserwuj wątek
    • 1lena_ewa1 Re: Firma doradcza/dotacje z UE 27.02.18, 13:47
      Ja korzystałam z usług firmy doradczej - nie było to KCFE, więc nie wypowiem się, ale była to firma AGM Konsulting - www.agm-konsulting.pl/oferta/dotacje/ . Mogę się podzielić z Tobą opinia na temat samej współpracy - na początku podchodziłam do niej sceptycznie. Twierdziłam, że w sumie z koleżanką ogarniemy to razem. Dopiero w trakcie pisania zaczęła wychodzić nasza nie wiedza i brak kompetencji. Nie potrafiłyśmy ruszyć przede wszystkim budżetu, a do tego okazało się, że wszędzie są kruczki, za które można nie przejść oceny merytorycznej wniosku. Dlatego też w środku pisania poszukałyśmy firmy, znalazłyśmy tę bo cena była na prawdę bardzo dobra i współpracujemy z nimi do dzisiaj. Jeżeli nie masz żadnego doświadczenia w pisaniu wniosków - odpuść .
    • parsi Re: Firma doradcza/dotacje z UE 25.07.18, 11:31
      Czasami warto przeczytać o tym jak złożyć wniosek, nie trzeba prosić firm o pomoc: www.niepoddawajsie.pl/fundusze-europejskie/
    • bartekkoh Re: Firma doradcza/dotacje z UE 15.10.18, 16:25
      Firm które pomagają zdobyć dotacje w PL nie brakuje, kwestia w tym, żeby wybrać taką, która bierze % od wygranej kwoty, a nie od przygotowania dokumentów. My swego czasu korzystaliśmy z MG Premium obecnie jest znowu duży nabór przez nich prowadzony - mgpremium.pl/dotacje-unijne-i-fundusze-dla-firm/poddzialanie-1-1-1-poir-badania-przemyslowe-i-prace-rozwojowe co z tego wyjdzie to się okaże. Ale warto zapisać namiar.
    • isha88 Re: Firma doradcza/dotacje z UE 17.01.19, 09:55
      Jeśli zależy Ci na rzetelności i skuteczności to polecam firmę Bona Fides - mi sporo pomogli przede wszystkim w wyjaśnieniu, jak dotacje funkcjonują. Dzięki ich pomocy założyłam firmę i uzyskałam wsparcie pomostowe. Na ich stronie można poczytać sporo na temat dotacji. Tu ich można znaleźć bonafides-krosno.pl
    • krzysiek78 Re: Firma doradcza/dotacje z UE 08.02.19, 11:57
      Korzystałem z usług tej firmy i są bardzo profesjonalni, na prawdę znają sie na rzeczy. Tyle pieniędzy ile udało mi się dostać z unii dzięki nim to się nie spodziewałem. Najpierw próbowałem sam coś wykombinować, ale wyszło mi praktycznie o połowę mniej niż to co oni przedstawili. Warto skorzystać z usług takiej firmy, bo znają się na rzeczy, wiedzą co gdzie i jak. Samemu łatwo się w tym pogubić. Na prawdę na rynku ciężko o tak uczciwą firmę jak kcfe, polecam!
      • krzysiek78 Re: Firma doradcza/dotacje z UE 04.03.19, 11:45
        Zgadzam się w 100%! miałem również okazję korzystać z pomocy tej firmy, ponieważ ubiegałem się o dotację na wymianę pieca. Dodatkowo udało im się załatwić też docieplenie budynku, więc teraz mam na prawdę ciepło i dużo więcej oszczędzam na ogrzewaniu. Teraz zaczyna się idealny okres na robienie takich rzeczy w domu, ale z tego co wiem mają dużo szerszą ofertę dlatego polecam każdemu sprawdzić co można uzyskać. skoro są takie możliwości to korzystajcie ludzie! www.kcfe.pl/ to ich stronka, sprawdzajcie
        • damian99 Re: Firma doradcza/dotacje z UE 03.04.19, 01:16
          A z jakiego programu pozyskałeś dotację na wymianę pieca i docieplenie? Ile udało ci się otrzymać dofinansowania? Bo z tego co się orientowałem to są bardzo niewielkie dotacje na budynki prywatne... Ile ta firma bierze kasy za pozyskanie takiej dotacji?
    • damian99 Re: Firma doradcza/dotacje z UE 16.04.19, 23:57
      Ponowię pytanie:
      A z jakiego dokładnie programu pozyskałeś dotację na wymianę kotła? Ile udało ci się otrzymać dofinansowania? Bo z tego co się orientowałem to są bardzo niewielkie dotacje na budynki prywatne... Ile ta firma bierze kasy za pozyskanie takiej dotacji?
      Dajcie jakieś konkrety bo wasze wypowiedzi obfitujące w uwielbienie do tej firmy zalatują kryptoreklamą;)
    • klasyczny55 Re: Firma doradcza/dotacje z UE 26.04.19, 12:46
      Grantera, znam i polecam.
      grantera.pl/
      Pomagają w dobraniu odpowiedniej dotacji, przy tworzeniu wniosku, współpracują w naukowcami i designerami. Polecam sprawdzić.
    • marmocwro Re: Firma doradcza/dotacje z UE 10.05.19, 07:27
      moje doświadczenie jeżeli chodzi o dotacje jest dobre bo dostałem dostację na rozwój firmy, jednak moim zdaniem procedura i wniosiki są dość skomplikowane, na pewno nie uzyskał bym dotacji gdyby nie pomoc ze strony biura rachmistrzowie.pl
    • malinaxoxoo Re: Firma doradcza/dotacje z UE 20.11.20, 09:10
      We Wrocławiu polecam elpartners.pl/, kompleksowo podchodzą do tematu i mają już spore doświadczenie
    • margorav Re: Firma doradcza/dotacje z UE 30.11.20, 13:32
      Jeśli chodzi o firmy doradcze to mogę polecić cashflowgroup.pl/ . Pomogli mi w dotacjach unijnych dotyczących innowacji. Mają naprawdę świetnych specjalistów, z którymi bardzo dobrze układała się współpraca. Dodatkowo nie było problemów z wnioskiem ani z jego realizacją.
    • kasia.bak81 Re: Firma doradcza/dotacje z UE 30.03.21, 20:57
      Firma w której pracuję, skorzystała z obsługi przez firmę abbeys.com.pl. Z tego co pamiętam, najpierw analizują czy w ogóle pomysł jest warto zachodu. Dopieszczają, dbają o wszystkie detale, byli obecni na każdej kontroli. Polecam, pomocni i rzetelni.
    • oglo80 Re: Firma doradcza/dotacje z UE 31.03.21, 14:13
      Polecam sipp.pl/opinie/ Firma doradcza, ale nie wiem, czy w kwestii dotacji też doradzają. Na pewno bardzo dobre doradztwo gospodarcze i prawne.
    • oglo80 Re: Firma doradcza/dotacje z UE 27.05.21, 11:33
      Ja znalazłam bardzo fajną firmę na goone.pl/. Polecam poszukać właśnie tu.
    • annabiednar Re: Firma doradcza/dotacje z UE 27.07.21, 14:38
      Słyszałem o Natalii Juchniewicz, ale do niej podobno ciężko się dostać, bo ma stałych klientów. Pisze wnioski LGD i RPO. www.biznesprojekty.pl.chyba ma też kanał na YouTube Natalia Juchniewicz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka