Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      internista

internista

(14 wyniki)
    • Spokojnie, to nie kolejne oskarżenie pod adresem lekarzy, tylko pytanie studentki ostatniego roku medycyny:) Powoli nadchodzi już czas wyboru specjalizacji. Widzę siebie w internie, aczkolwiek zewsząd słyszę od lekarzy, osób ze studiów, od rodziny, od znajomych żeby darować sobie "królową nauk medycznych". Internista nierzadko traktowany jest jak nie-specjalista, kiedyś na pytanie znajomej niezwiązanej z medycyną "jaką wybierasz specjalizację", (odp że interna) uzyskałam odpowiedź "hmm to p...
    • jeżeli ktoś może mi polecić jakiegoś dobrego lekarza internistę w Warszawie będę wdzięczna oczywiscie lekarzy jest duzo ale znaleźć normalnego i dobrego nie jest łatwo dziękuję
    • Może ktoś się orientuje czy jest zapotrzebowanie na internistów w krajach UE. Czy lekarz z II,bez podspecjalizacji ma jalieś szanse na zatrudnienie????
    • Czy ktoś może mi polecić sprawdzonego internistę przyjmującego w przychodni na Abrahama? Odeszła stamtąd moja lekarka i nie wiem do kogo sie teraz zapisać.
    • dość pilnie poszukuję, takiego co się naprawdę zainteresuje i skieruje na niezbędne badania. Może być jak najbardziej prywatny, badania też prywatnie. Nie zależy mi na zwolnieniu. Polecicie kogoś?
    • Witam pięknie! Od jakiegoś czasu najprawdopodobniej coś mnie gryzie. Mam na ciele okropnie brzydkie ślady, żywoczerwone krwiaki. Szukałam pomocy na FZ: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=27021538 Dermatolog powiedział, że oprócz ugryzień to może być objaw jakiejś choroby. Zalecił wrócić do internisty po skierowanie na badania nerek, wątroby i ukł. krzepnięcia. Internista zdecydowanie odmówił, twierdząc, że skoro dermatolog coś podejrzewa to niech mnie bada. Wróciłam do derma...
    • Proszę o informację o jakimś dobrym interniście w Krakowie. Sprawa bardzo pilna.
    • Myślałam, ze traktowanie pacjenta przez lekarzy z przychodni rejonowych uległo zmianie na lepsze. Jaka ja jestem naiwna :)Postanowiłam, ze zrobię kompleksowy przegląd swojego organizmu, ponieważ na przegląd w szpitalu nie ma szans (choć dla ludzi pracujących byłoby to najlepsze rozwiązanie), umówiłam sie w przychodni (oczekiwanie na wizytę ok 2 tyg-zgroza)na wizytę do ginekologa (16,45) oraz internisty (17.20). Jak to bywa nie weszłam do gabinetu o czasie, więc zgłosiłam się do in...
    • Od czasu reformy służby zdrowia najpierw trzeba iść do lekarza pierwszego kontaktu, by on dał skierowanie do specjalisty. Wyjątkiem jest dentysta, ginekolog, dermatolog i pediatra. Napiszcie, z czego to wynika??? I czy to rzeczywiście, Waszym zdaniem, jest konieczne, czy tylko dodaje Wam niepotzrebnej pracy, a pacjentowi dodatkowego chodzenia. Bo tak na zdrowy rozum człowiek, który trzydzieści lat nosi okulary, i stwierdza, że szkła ma już za słabe i trzeba dobrać nowe, wie, że...
    • W ostatnim The New England Journal of Medicine jest ciekawy artykul polskich autorow (rzadkosc) dotyczacy coloskopii we wczesnym rozpozniu raka jelita grubego u pacjentow z pozytywnym wywiadem rodzinnym raka jelta grubego. Zadziwil mnie wysoki odsetek pacjentow w Polsce, u ktorych przeprowadzono coloskopie bez jakiejkolwiek anestesii. Czy jest to nagminna praktyka w naszym kraju? Dlaczego nie uzywa sie Midazolam (Dormicum), Propofol? Czy chodzi tylko o wzgledy oszczednosciowe? ...
    • A konkretnie ich źródła. Na stronie Ministerstwa Zdrowia pojawiła się lista dostępnych specjalizacji. I niespodzianka. Kilkakrotnie mniej rezydentur niż w poprzednich latach. A teraz uwaga, uwaga! Interna stała się specjalizacją ELITARNĄ. 4 rezydentury w woj. małopolskim. Warszawa może czuć się wyróżniona. Oni mają AŻ 5 miejsc. I jak w tym świetle brzmią słowa min. Religi o ułatwieniu w dostępie do specjalizacji? A dziury w budżecie trzeba było czymś załatać. Pooszczędzało się na ...
    • Jakie sa stawki godzinowe dla lekarzy w trakcie spec? Potrzebuje pilnych informacji Pozdrawiam
    • Chcę wybrać się z córką do homeopaty ponieważ ma problem z trądzikiem.Nie wiem czy wybrać do homeopaty dermatologa czy też wystarczy homeopata internista.Acha jakiś czas temu córa miała problem z ciągłym pokaszliwaniem trwało to kilka miesięcy teraz problem minął. Być może była to również jakaś alergia.Nie wiem czy ten problem również poruszyć u lekarza,dlatego zastanawiam się do kogo sie udać.Jeżeli mogą mi Państwo polecić mi kogoś najlepiej z Katowic to będę bardzo wdzięczna.
    • Może tu ktoś mi pomoże ;) Czy ktoś wie cokolwiek na temat klinik Lux Med?? Zbieram opinie, a najchętniej nazwiska lekarzy godnych polecenia (szczególnie internistów i laryngologów,ale innych również). Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się