iran

(12 wyniki)
  • Byłem w Iranie w 2001 roku. Już wtedy zadziwiały nas prowokujące spojrzenia i uśmiech spod peleryn młodych Iranek. W Mashadzie u Imama Rezy weszliśmy pod sam grób imama, a na dziedzińcach zostaliśmy do modlitwy wieczornej, gdzie stojąc pod ścianą obserwowaliśmy tysiąące pleców pochylające się w stronę Mekki. No i wielka szkoda, że nie można tam wnieść aparatu...
  • Wybieram się w ten rejon w sierpniu. Szukam chętnych, jestem otwarty na wszelkie propozycje. Wariant I Gruzja-Armenia-Azerbejdżan Wariant II Iran (przez Turcję) W zeszłym roku byłem solo w Chinach tartus.cba.pl w azji poza tym bliski wschód i mongolia. pozdr, Tartus
  • Wyjezdzam do Iranu w lipcu, szukam kogos z Polski kto chcialby sie zabrac ze mna. Jade pierw do Stambulu, potem stamtad autobus do Tehranu lub Tabrizu. Jezeli ktos ma podobne plany to piszcie! (moj kontakt fleszer@o2.pl , GG 5381539)
  • interesuja mnie wszelkie porady praktyczne, tych co byli :)) Marzena
  • Witam wszystkich (chociaz na razie niewiele nas)! Pod koniec stycznia/poczatek lutego wybieram sie do Afganistanu i wlasnie jestem w trakcie ustalania trasy. Troche trudno mi uwierzyc, ze bede miala szczescie i trafi sie ktos, kto ostatnio byl w Afganistanie, ale interesuja mnie tez kraje na trasie. A dokladniej: wiza iranska w Turcji, stosunek "tubylcow" do samotnie podrozujacej dziewczyny, rady dotyczace konkretnych hoteli i innych miejsc (mam dosyc ograniczony budzet). Z gory d...
  • Iran 2005(10)

ktoś się może wybiera, albo był niedawno i moze się podzielić informacjami? Będę wdzięczna, chciałabym tam się udać we wrześniu.
  • Poszukuję informacji na temat Iranu, polecane hotele, miejsca warte zobaczenia, wskazówki jak najlepiej podróżować po Iranie (plasnuję zobaczć Teheran, Ahvaz, Shiraz, Esfahan).
  • To pytanie przede wszystkim do Chrupo - jak załatwianiem wiz do byłym republik ? Podobno można przez internet ? Jak z kosztami na miejscu ? Pozdrawiam
  • Mam kilka pytanek, jeśli znacie jakieś ostatnie informacje byłoby mi miło. Po pierwsze fajny pomysł na forum. Co prawda mało luda, ale z czasem pewnie się rozrośnie. Dobra, to zaczne z czymś co mnie obecnie interesuje. Ogólnie w internecie krążą różne ploty na temat wizy do Iranu, więc ciężko coś ustalić O to parę moich niewiadomych, wątpliwości. 1. Jak się ma cena wizy tranzytowej i pobytowej w Warszawie, a cena tych samych wiz w Stambule? 2. Długość opisanych wiz (5 i 30 dni?)....
  • Czy ktos byl dojechal niedawno droga ladowa do Indii przez Turcje, Iran i Pakistan? Ja bylam w marcu/kwietniu br. w Iranie, podrozowalam po calym kraju, jest spoko. Natomiast nie wiem, jaka jest sytuacja w Pakistanie. Interesuje mnie przede wszystkim: 1. sytuacja na granicy iransko-pakistanskiej (otwarta? problemy? jak zalatwia sie wize pakistanska, trzeba ja miec z Polski?) 2. sytuacja w Pakistanie (czy mozna bezpiecznie przejechac przez ten kraj? mozna sie tam zatrzymac i ...
  • raczej nie samolotem (koszty) czyba ze jakims czarterem? Daniel
  • Szukam kogos kto tak jak ja ma ochote wpasc do Iranu na jakis miesiac we wrzesniu. Srodek transportu do uzgodnienia, tak samo jak miejsca do zwiedzania i trasa przejazdowa czy przelotowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się