malawi3 06.04.08, 18:38 interesuja mnie wszelkie porady praktyczne, tych co byli ) Marzena Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kornel-1 Re: Iran - przed 08.04.08, 14:50 malawi3 napisała: > interesuja mnie wszelkie porady praktyczne, tych co byli ) No, no... widzę, że nie tracisz czasu Iran... kraj piękny, tani i bezpieczny. Wszystko, co wiem o podróżowaniu po nim (AD 2006) zawarłem na swej stronie: kornel-1.webpark.pl Z perspektywy ostatniego wyjazdu do Indii dodam: Iran... kraj czysty i łatwy do podróżowania Kornel Odpowiedz Link
malawi3 Re: Iran - przed 16.04.08, 22:27 super, dzieki za adres )) poczytam, bede meczyc o wiecej informacji Odpowiedz Link
mainecoon Re: Iran - przed 14.04.08, 19:37 W miarę możliwości pomogę, ale poproszę o konkretne pytania. Pozdrawiam Hania Odpowiedz Link
malawi3 Re: Iran - przed 16.04.08, 22:25 Czesc najbardziej konkretne pytanie to mam o stroj - rozumiem, ze chusta i abaya. A co ze skarpetkami? Czy mozna ganiac np w japonkach? W Omanie nikomu nie przeszkadzalo, ale o Iranie wiem malo pod tym wzgledem Warunki sanitarne w tanich hotelach (np papier toaletowy). Jedzenie w restauracjach (wiem, ze maja osobne sale dla rodzin) - jak w praktyce? Bede miec wiecej pytan ) Marzena Odpowiedz Link
mainecoon Re: Iran - przed 17.04.08, 05:12 Witam, początkowo biegałam również w skarpetkach, ale potem nie zdzierżyłam temperatury i odważyłam się na same sandały. Nie spotkała mnie najmniejsza przykrośc z tego powodu. Reszta - jak piszesz: długie rekawy, nogawki, chusta. W temacie tanich hoteli ( takich np 10$ za pokój 2-osobowy ) - warunki rózne, czasem lepsze, czasem gorsze, ale zawsze był dostep do bieżącej wody ( prysznic )i gniazdka. Papier nalezy miec własny. Raz przeżyłam atak karaluchów, ale nadal zyję. Z jedzeniem nie ma w praktyce żadnych problemów. Pozdrawiam Hania Odpowiedz Link
kornel-1 Re: Iran - przed 17.04.08, 19:29 mainecoon napisała: > Z jedzeniem nie ma w praktyce żadnych problemów. Z tym ostatnim nie za bardzo się zgodzę. Dość powszechną obserwacją wśród trampingowców jest ta mianowicie, iż jedzenie - zwłaszcza to dostępne na ulicy i w tanich lokalnych knajpach - jest niesmaczne i monotonne. Oczywiście można być amatorem sandwiczy napakowanych mortadelą i baranimi mózgami ) k. Odpowiedz Link
cytrynowe_slonce Re: Iran - przed 18.04.08, 14:55 A ja mam pytanie odnośnie połączeń telefoniczych. Czy wstarczy mieć włączony tylko roaming? Słyszałam, że sieć Plus tam działa? Odpowiedz Link
malawi3 Re: Iran - przed 19.04.08, 18:20 z tego co widze w erze, to dziala. czyli plus pewnie tez, sprawdz na ich stronach. Odpowiedz Link
ola-999 Re: Iran - przed 04.08.08, 23:24 Orange nie działa? Znaczy będę miała 3 tyg prawdziwego urlopu - szef mnnie nie znajdzie Odpowiedz Link