iran

(10 wyników)
  • Witam - w lipcu wybieram się na 3,5 tygodnia do Iranu. Będę podróżowała na własną rękę i byłam bardzo wdzięczna za wszelkie rady i wskazówki dotyczące tego które miejsca warto odwiedzić (przepraszam za dość ogólne pytanie, ale dopiero zabieram się do opracowywania planu podróży)
  • Tak mi się zamarzyła wyprawa do Persji (Iranu) w 2009 roku (lato). Czy ktoś był tam ostatnio na własną rękę? Naczytałam się co nieco o komplikacjach z uzyskaniem wizy irańskiej... Może ktoś może się podzielić doświadczeniami?
  • Iran(9)

Kochani, jest nas dwoje; jedno chce pojechać do Iranu, drugie nie (objazd na własną rękę). Prosimy o opinie za i przeciw ( bezpieczeństwo, łatwość podróżowania, stosunek mieszkańców do turystów - oczywiście przy pełnym poszanowaniu obowiązków i zwyczajów wynikających z Islamu ). Dziękuję za zainteresowanie Hania
  • Czy ktoś mieszkał ostatnio (mieszkał - rozumiem rok, dwa, trzy lata) w Iranie, a dokładnie w Teheranie? Czy Teheran jest bardziej jak Kair (beznadzieja), czy Stambuł (do przeżycia)? Poszukuję osób które podzielą się swoimi wrażeniemi i doświadczeniami.
  • Witam! Poszukuje osob, ktore moglyby mi udzielic paru praktycznych wskazowek oraz podzielic sie swoimi wrazeniami z pobytu w Iranie. Co nalezy koniecznie zobaczyc? Jakich okolic (jesli w ogole) nalezy unikac? Czy podroz 2 dziewczyn "jest realna" czy lepiej jechac w mieszanym gronie? itd. Dziekuje.... jaonnak12@yahoo.com
  • "dziś stosunek studentek do studentów wynosi 65 do 45 proc., na korzyść kobiet". Niesamowite, w Iranie mają 110% studentów! Błąd trochę jak z Misia :) Całkiem spora kolekcja absurdów na www.gregpio.blox.pl
  • Pytanie, czy warto jechać na Otogar z samego rana, czy można sobie od razu odpuścić i poczekać do 14.
  • Witam! W przyszłym roku planuję wyjazd do Iranu. Czy ktos wie czy sa jakieś problemy z wizą do tego kraju. Chodzi mi zarówno o problemy z jej otrzymaniem jak i problemy wynikające z posiadania jej w paszporcie. Czy to prawda, że mając wbitą wizę irańską ma się problemy z wizą do USA i wizą do Izraela???
  • IRAN(7)

Wybieram się do Iranu na 3 tygodnie na przełomie sierpnia i września.Jeśli ktoś był prosiłbym o info : jakimi liniami najlepiej lecieć, gdzie jeść , gdzie spać - warunki w miarę przyzwoite, ile i jakiej waluty zabrać, co zwiedzać,co warto przywieżć, czym się poruszać po Iranie ewentualnie jak zdobyć bilety na wewnętrzne linie. Z góry dzięki za info. Pozdrawiam.
  • Czy wyjazd do Iranu we wrzesniu,pazdzierniku lub listopadzie to dobry pomysl? ktora czesc kraju nadaje sie wtedy najbardziej do lazenia po gorach? wreszcie czy ktos by sie pisal na taki, niestety niezbyt dlugi (2-3 tyg.), wyjazd? pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się