Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      jeep

jeep

(15 wyników)
    • Co wybrać? Chciałabym jeszcze pojezdzić na wielbłądach, czy podczas wycieczki quadami jest to przewidziane?
    • Szukam zdjęcia jednego chłopaka chyba właściciela biura z którym jeździ się na wycieczki na jeep safari. Najprawdopodobnij ma na imie Nader ale wiecie jak jest z tymi ich imionami - dla każdego mają inne. pomocy wiem, że na was moge liczyć. jak nie znajde go szybko to koleżanka mnie zabije - zniszczyłam film na którym on był i teraz juz przepadło chyba, że mi pomożecie??
    • co proponujecie?w czym bedzie wygodnie?
    • Która wycieczka fakultatywna jest bardziej emocjonująca - na quadach, czy jeepami? A może jeszcze inaczej, motocyklowo-wilbłądowe safari? Jakie macie wrażenia z tych wycieczek?
    • proszę o radę :-))
    • Na wstępie wyjaśnię, że z uwagi na naszą pracę i wakacje dzieci (9 i 10 lat) żaden inny miesiąc nie wchodzi niestety w grę. Nie jest to ich pierwszy pobyt w ciepłych krajach latem, wiec są zaprawieni ;) Raczej lubimy aktywnie spędzać czas na wakacjach, więc chcielibyśmy doświadczyć czegoś więcej niż tylko plażowania, ale czy w Egipcie latem jest to możliwe? Przyjrzałam się ofercie wycieczek i niestety jestem zaniepokojona, z tych mniej męczących w tych temperaturach wybrałam wstępnie j...
    • Pewnie już o tym było, ale znajduję tylko informacje z kim jechać, a nie gdzie naprawdę warto. Pytam, bo będziemy z 6-letnią córką nie chcę jej za bardzo przemęczać (chociaż czasami jest bardziej wytrwała ode mnie). Czy zarówno Kair jak i Luxor z Hurghady zaczyna się w środku nocy? Czy jak wybiorę wycieczkę 2-dniową, to będzie wyjazd późniejszy, czy to jest może ten sam autokar? A czy może ktoś wie, czy w Hurghadzie jest jakiś aquapark? Bardzo proszę o wszelkie wskazówki.
    • Jestem na etapie zastanawiania się co zabrać ze sobą do Egiptu :-) I myślę co powinno się ubrać na Jeep Safari? Coś ciemnego, jasnego, spodnie krótkie, długie???
    • Na razie tylko krótko, bo szczególnie nt. Kairu i Petry napiszę trochę więcej, ale jak odeśpię :))) Leciałam z Alfą - w obie strony LOT, na pokładzie jest zimny posiłek, lot spokojny, chociaż mam wrażenie, że stewardesy zrobiły się w LOCie jakieś mało sympatyczne. Inna sprawa, że część turystów na pokładzie była już mocno pijana po zakupach na wolnocłówce, więc użeranie się z takimi "pacjentami" do przyjemności nie należy - ani dla obsługi ani dla współpodróżujących. Na 3 panów...
    • W lipcu wybieramy się do tego hotelu 4 dorosłych i 3 dzieci (4,5,10), będziemy tam 2 tyg, może zaproponujecie nam jakieś sprawdzone wycieczki lub inne atrakcje. Czytałam o wycieczce wokół 4 wysp podobno jest super, pierwszy raz lecimy z dziećmi i nie wiemy na co warto je zabrać. Oczywiście jest tez możliwość pojechania i zwiedzania bez dziecka jak co to będziemy zmieniać dyżury przy dzieciakach. Dzięki i pozdrawiam.
    • witam przed wyjazdem rozmawialismy sporo nt safari i wiele osob pisalo tutaj, ze "tylko quady" gdyz Jeep to wycieczka dla strszych pan :o) niezupelnie tak jest wykupilem safari na Jeepach z uwagi na zone i corke, pojechalismy grupa ok 12 Jeepow na pustynie no i ... myslalem ze wytrzasna z nas wszystkie wnetrznosci, a przy paru przejazdach przez ostre wzniesienia co niektorzy zaniemowili z wrazenia. Sam, musze przyznac, po jednej takie akcji, tzn. podjazd pod gore i zeskok w dol ...
    • QUADY(7)

Jak wygląda jazda na quadach ?? Czy to jest trudne ?? Człowiek który nie jeździł motorem nigdy w życiu (coś w rodzaju fobii), za to przemierzył setki tysięcy kilometrów samochodem, da sobie radę ?? Jaką prędkość osiągają ? Po jakiej nawierzchni się jedzie ? Czy druga osoba na dwuosobowym quadzie ma wystarczająco miejsca ? No i najważniejsze - czy w sierpniu lepiej udać się do beduinów quadami, czy też lepiej w klimatyzowanym wnętrzu jeepa ?
    • Dajcie mi znać, czy na pustynię dam radę pojechać z córką 6-letnią. Jedziemy razem z żoną i żona sama na quadzie, a ja z córą.... myślicie, że to ma sens? Dwa lata temu byliśmy (tylko z żoną) jeepem (myślałem naiwnie, że sobie sam posiedzę za kierownicą - jak na przykład rok wcześniej w Grecji, wypożyczyłem sobie jeepa i sami sobie zrobiliśmy safari!). Wtedy żałowaliśmy, że to jednak nie były quady. Ale teraz Olcia... co myślicie? Bogdan
    • CHCĘ SIĘ WYBRAĆ NA JEEP SAFARI ABU GALUM.CZY KTOS BYL?BARDZO PROSZĘ O INF JAK WYGLADA MNIEJ WIECEJ TA WYCIECZKA.I ILE JEST DO DAHAB?PROSZĘ O JAK NAWIĘCEJ INFORMACJI!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się