jest

(2386 wyników)
  • Znalazłem gdzieś ofertę w internecie, wypełniłem formularz na stronie, po dwuch tygodniach przyslali mi dokumenty do wypełnienia i wysłania z terminem wyjazdu. Dzwoniłem, niby wszystko OK. Firma sie nazywa THIERMANN BYL TAM KTOS?
  • pracy ? chyba nie mam szczescia do tzw. "zalatwiaczy". rok temu znajomy z roku przez pewna osobe z hiszpanii dostal taka prace ze sobie zrobil wakacje do konca pazdziernika (student). w tym roku ja wyslalem ale cisza. juz jest za pozno chodz od kwietnia czekalem z nadzieja. o wszystkich innych posrednikach wystarczy ze poczytalem na oszukany.pl i mialem dosyc. czy ja w ogole mam jeszcze szanse na znalezienie "pewniaka" ? wydaje mi sie, ze juz za pozno. naprawde nie chce jechac "w ...
  • Witam Od kilku dni czytam to forum, oraz kilka innych, i normalnie włos mi się jeży na głowie:) Podjęłam decyzje o wyjeździe za granicę do pracy i rozglądam się: gdzie, za ile, za pośrednictwem jakiej firmy. I co znajdę jakieś oferty pracy, to okazuje się, że prawie każda firma pośrednicząca, na jaka trafiłam, albo robi jakieś przekręty, albo coś w tym stylu. A może tak dla odmiany ktoś pochwali jakiegoś pośrednika, albo coś podpowie mi w tym temacie? Komu można zaufać? Bardzo proszę ...
  • czy ktos moze napisac czy tam da sie wytrzymac.da sie zarobic i czy niewykfalifikowani znajda prace????????????
  • Sluchajcie! Strasznie denerwuja mnie ogloszenia typu praca w Niemczech dla Polakow.Czy wy nie widzicie co tam sie dzieje???Juz od paru lat tak szaleje bezrobocie ze hej.Kazdy ledwo wiaze koniec z koncem.Ceny sa kosmiczne i malo kogo na cokolwiek stac.Co rusz plajtuja firmy i ludzie laduja na harz 4.Dla Niemcow nie ma pracy a co dopiero dla nas Polakow.Pomijajac juz to ze traktuja nas parzsywie i przewaznie uwazaja nas za glupkow.Co wy mslicie ze w Niemczech jest tak rozowo?Oni si...
  • Heja wszystkim,zbieram info o firmie GOWORK z Warszawy,jesli cos wiesz o niej ,jesli miales z nia stycznosc napisz prosze o rzetelnosci i o doswiadczeniach z w/w firma.Otrzymalem oferte pracy na Cyprze a zabardzo niewiem co to za firma i co reprezentuje soba,z gory dziekuje oto moj adres bardon111@gazeta.pl
  • Pytam bo mój maż wybiera się w okolice Kopenhagi rozwozic gazety-czy to sie opłaca?
  • mam ogromna prosbe o info o bakkerze mam wyjezdzac w piatek 9 marca ale co chwile czytam jakies negatywne opinie o tej firmie jak ktos jest w holandi na miejscu lub w polsce to prosze o odp. dzieki
  • Od jakiegoś czasu uczę się angielskiego - ani w ząb - nic mi nie wychodzi. W związku z tym że podjęłam pracę w firmie z kapitałem zagranicznym - właściciel jest duńczykiem - chciałabym zacząć uczyć się języka duńskiego. Poradźcie czy jest on bardzo trudny? Czy ktoś może porównać czy jest łatwiejszy czy trudniejszy od angielskiego? Proszę o rady i z góry dziękuję.
  • Jestem zrozpaczony....szukam Pracy od 6 miesiecy w Holandii (intensywnie od 2 miesiecy-jezdze,dzwonie,zapisuje sie,skladam oferty) i nic. Nie posiadam paszportu niemieckiego (wiem ze to 90% powodzenia ale nie wierze by nie bylo innej mozliwosci) i.....i nie moge wyjechac pracowac do tego kraju:/.Znam prawie wszystkie agencje posrednictwa pracy (z Polski do Holandii) na pamiec ,codzinnie sledze nowe oferty...i nic. I co z tego ze od czasu do czasu pojawi sie na Pl paszport, jak tylko co ...
  • Czy da się przeżyć żarcie i noclegi itp.? O czym warto pamiętać? Leci tam ktoś na początku maja? A może ktoś z Was już był|?
  • słyszałem że było dużo jagód ale niskie ceny w skupach,czy to prawda?Dało się coś zarobić?pozdrawiam
  • Czy w UK pracodawca ma obowiazek placic za nadgodziny wyzsza stawke? Czy jesli tego nie robi mozna to jakos wyegzekwowac prawnie, czy w angielskim kodeksie jest taki zapis?
  • bardzo Was proszę ,jesli możecie powiedzcie mi jaka jest zazwyczaj zima na południu Anglii.Ogólnie jaka jest pogoda,jakie rzeczy warto ze soba wziąść,czy lato i wiosna sa podobne jak u Nas?? i może to śmieszne ,ale jak tam jest ze śniegiem??
  • Czy ktoś z was pracuje(pracował) w Wielkiej Brytanii z agencji ITC?Jak oceniacie prace załatwioną przez to pośrednictwo?
  • Mam pytanie do ludzi pracujących za granicą: - Jak się czujecie wykonując na zachodzie prace, których nikt inny wykonywać nie chce? - Jak to jest być na samym dole hierarchii społecznej, mimo dobrego wykształcenia? -Jak to jest nie mieć nadziei na awans (również społeczny)? - Jak to jest, wykonywać monotonne prace, bez możliwości podnoszenia kwalifikacji? Kim się będzie na starość? Rozumiem studentów, którzy zarabiają na studia, ale jednocześnie się kształcą i mają perspektywy...
  • ... jak mówicie o IRLANDII
  • Witam. Dostałam propozycję pracy w domu opieki w Anglii w Bristolu. Na początku oferta podobała mi się, ale zaczynam się obawiać, że wcale nie jest taka atrakcyjna, jak wydawało się na początku. Czy ktoś wie co to znaczy, że pracodawca gwarantuje wyżywienie w godzinach pracy? Jak można dzwonić tanio do domu? Do Polski. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. M.
  • Witam, wybieram się za tydzień do Anglii. Jak tam sytuacja w Londynie z pracą? Słyszałem niepokojące wieści, że nie najlepiej:/ Ktoś coś wie?
  • Proszę o informację, gdyż zamierzam tam wyjechać do pracy. Złożyłem cv w pośrednictwie. Dochodzą mnie słuchy, że Polacy są tam "białymi murzynami", żyją w podłych warunkach za głodowe - jak na tamte warunki - pensjach i przy totalnym wykorzystywaniu przez pracowawców. Jak jest naprawdę? Proszę o opinie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna