Forum Turystyka Europa Bułgaria
ZMIEŃ
      jezioro

jezioro

(3 wyniki)
    • Witam, Interesują mnie wszelkie informacje na temat Rilskiego Monastyru oraz znajdujących się w okolicy Siedmiu Rilskich Jezior. Z tego co wyczytałem w necie to pod Rilski Monastyr idzie dostać się samochodem, ale nic nigdzie nie umię znaleźć ile trzeb iść i jak dalek znajdują się te piękne polodowcowe jeziora. Jeśli ktoś umie podać mniej więcej długość w kilometrach (wiem, że w górach nie podaje się w kilometrach ale napisałem dlatego mniej więcej), lub bynajmniej czas potrz...
    • Nurtuje mnie od pewnego czasu kwestia wysokości fal w M.CZ. Czy są one wysokie, porównywalne z bałytkiem? jeśli wiecie w jakim rejonie najczęściej z takimi sporymi falami można się spotkać, to proszę o informację. planuję wyjazd w sierpniu, ale dzieci już zapowiedziały, że morze ma mieć duże fale, nie tak jak w chorwacji, bo tam prawie fal nie było - adriatyk jest wyjątkowo spokojnym akwenem:( proszę o radę i z góry dziękuję
    • po zeszłotygodniowych roztopach z zimowego sniegu zrobiło sie drugie morze :) całą prawą stronę drogi Varna-Burgas jak okiem sięgnąć aż pod Kableczkowo zajmuje jezioro :) wszystkie kompleksy apartamentowe po tej stronie stoją w wodzie z Fortem Knoksem na I linii :) ale ponieważ dzisiaj było koło 24-25 stopni w słoncu to pewnie do czerwca wyschnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się