Forum Turystyka Świat USA i Kanada
ZMIEŃ
      jezioro

jezioro

(5 wyników)
    • Witam Wybieram się we wrześniu do Chicago na 3 tyg. Chcę zwiedzić miasto i okolice. Niestety poza Niagara o objechaniem jednego z jezior nie mam lepszych pomysłów na zwiedzanie. Chciałbym pojechać również na zachód (Dakota ?, Mt Rushmore ?) ale nie wiem czy jest tam w ogóle coś ciekawego do zobaczenia :) Liczę na wskazówki. I pytanie nr 2: jak długo (ze zwiedzaniem ciekawych miejsc) może zająć przejaz autem z NY na Florydę wzdłuż wybrzeża ? Z góry dzięki !
    • Witam, od dluzszego czasu czytam dosc intensywnie wszystkie posty, jakie pojawily sie a propos wyjazdu do stanow, szczegolnie na zachodnie wybrzeze. W zwiazku z tym, ze planujemy wreszcie jechac na nasza zalegla podroz poslubna i z tego co widze uzytkownicy tego forum moga duzo dodatkowych informacji wniesc do zaplanowania podrozy, dlatego pisze co wymyslilismy liczac na komentarze, opinie, uwagi :) Wiec tak, wylatujemy 7 wrzesnia rano, jestesmy kolo 13 w LA. Chcemy wynajac samoch...
    • Co mozna ciekawego zobaczyć w stanie Wisconsin oraz pobliskich stanach?? Dzięki
    • co ciekawego mozna zobaczyc w okolicach chicago, gdzie mozna się wybrac przy ograniczonych zasobach finansowych:)))
    • Z ciekawostek: 20/2/1796 otworzono drogę zwaną potem ulicą Yonge St. od jeziora Ontario do jeziora Simcoe. Droga miała na początku znaczenie militarne. Potem szlak pociagnięto dalej. Obecnie ta ulica (mająca początek w Toronto) jest uznawana za najdłuższą na świecie (także w Księdze Guinnessa), i jakkolwiek dziwne to się może wydawać, ma ponad 1900km!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się