Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      jezioro

jezioro

(105 wyników)
    • Witam . Jakoś nie mogłam się zabrać do pisania, bo ciągle gdzieś w drodze. Aktualnie na niemieckiej stronie internetowej jest fajna Propozycja wyjazdu za 400 złotych. www.urlaubsguru.de/hotels/kurzurlaub-am-gardasee-hotel-florida/ Ja będąc na wyjeździe miałam domek (Neckermann) na tydzień czasu. Było co zwiedzać. Jezioro Garda można objechać dookoła. Widoki są cudne, a miasteczka powalają urodą. Miasto Wenecja cudne. Do miasta wjeżdża się przez most. Zaraz są duże parkingi poziomowe,...
    • Rozglądając się nad wypoczynkiem gdzieś w północnej części Adriatyku trafiłem w Google Earth na jezioro Garda. Pooglądałem zdjęcia i spodobało mi się! Nawet do tego stopnia, że wstępnie postanowiłem aby podzielić wyjazd na tygodniowy pobyt nad jeziorem, a następnie tydzień nad Adriatykiem. Jeżeli chodzi o termin to wybieramy się gdzieś od 1 września wraz z dwójką dzieci (1 i 3 lata). Nad jeziorem znajduje się sporo różnych miejscowości chociaż wydaje mi się, że jeżeli chodzi o wrażenia ...
    • Wróciłam z campingu Gasparina nad jeziorem Garda.Camping mogę polecić z czystym sumieniem.Byliśmy z dziećmi 4 i 6 lat, mieszkaliśmy w mobilhome. Domek super, czysty, przestronny, z tarasem. W środku czysto, wyposażony w sprzęty kuchenne, duża lodówka z zamrażalnikiem.łazienka spora, duży prysznic. Camping oddalony od głównej drogi, nad samym jeziorem, piękny widok na Sirmione. Baseny czynne od 10 do 19, czepki obowiązkowe. Przy barze organizowane są animacje dla dorosłych i dzieci od 20 d...
    • Poszperałam, wiem co mnie interesuje, ale na znawcach Italii można polegać, co proponujecie, prócz Mediolanu, Montza
    • Bardzo proszę o wrażenia z pobytu w tej miejscowości. Zastanawiamy się, czy tam pojechać w lipcu razem z dziećmi. Na obrazkach wygląda cudownie, a jak jest w rzeczywistości ?
    • [i][/i] Witam serdecznie, Możecie polecić w tych miejscowościach jakieś noclegi, mam na myśli domki, lub apartamenty z kuchnią, żeby było można samemu coś zrobić do jedzenia. Wybieram się tam we wrześniu, ale ceny za noclegi wówczas są "high sezon" ;/ Macie jakieś doświadczenia, jeżeli chodzi o wypożyczenie łódki nad Gardą, żeby pożeglować po akwenie? Co ciekawego można zobaczyć w okolicy? Pozdrawiam, M.
    • Proszę podpowiedzcie - będziemy w okol. Cavallino, chcielibyśmy pojechać nad jezioro Garda na 1 dzień , ile damy radę zwiedzić i którą stronę jeziora lepiej zobaczyć od zachodu czy wschodu . Na co warto zwrócić uwagę a co ominąć . czy starczyło by nam czasu na jakiś rejs statkiem ? Wyszukiwarkę znam , przejrzałąm wątki, ale chodzi mi o odpowiedź na konkretne pytanie. Z góry dziękuję ;)
    • Podczas pobytu w Mediolanie w lipcu planujemy na jeden dzień wyskoczyć nad jezioro Como. Jaką miejscowość najlepiej odwiedzić? No i oczywiście jak najlepiej się tam przemiesić? Czy jest jakiś szybki stały transport, a może najlepiej po prostu wynająć samochód? Będę bardzo wdzięczna za pomoc:)
    • Właśnie wróciłem z campingu Bella Italia, jeśli ktoś ma pytania chętnie odpowiem.
    • Chiałabym sie dowiedzieć czy nad jeziorem Como w miejscowości Como jest plaża - skalista, zwirowa, piaszczysta - obojętnie - taka na której można sie poopalać,popływać? Nie potrafie znaleźć info na ten temat. Z góry dziękuję za odpowiedź!
    • Miał być Rzym + Toskania we wrześniu a będzie chyba Garda + Toskania. [b]Plan jest taki:[/b] 11 wyjeżdżamy z Krakowa nocujemy w okolicach Wiednia 12 przyjeżdżamy na miejsce, chcemy się zakwaterować niedaleko południowego brzegu jeziora 13-18 pobyt i wycieczki: * Werona * Park Sigurta * Malcesine i wyjazd kolejką w góry. * Madonna della Corona Nie mam pojęcia jaka wówczas może być pogoda. Czy we wrześniu jest realna szansa na to, żeby popływać w basenie hotelowym czy poleniuchow...
    • Witam, w czerwcu lub wrześniu chcę z dziewczyną wybrać się samochodem na ca. 10 dni do Włoch. Wyjazd z Gdańska, plan wstępny: 1. wyjazd z Gdańska, nocleg w okolicach Memmingen, ew. kawałek dalej (?) 2. przyjazd do Mediolanu około południa, zwiedzanie 3. zwiedzanie, około południa wyjazd; Verona; na wieczór chcemy z Verony wyruszyć nad Gardę, jakieś sugestie odnośnie idyllicznego miejsca :) ? może jakieś sprawdzone miejscówki ? 4. dzień nad Gardą 5. dzień nad Gardą, popołudniu wyjazd w s...
    • wybieram się w tym roku nad jezioro Garda z dziecmi, szukam sprawdzonego, rodzinnego apartamentu z basenem i blisko plaży i jeziora. Moze ktoś coś mi doradzi? dzięki z góry!
    • witam, na pewno chcę tam jechać:-) to pewne ale szukam - moze moglibyście mi coś polecic" 1. czyste, ładnie i gustownie urządzone apartamenty z wyjściem wprost na basen - tak, żeby mozna było sobie z kawką zejść prosto na leżak 2. spory basen (moje dziecko uznaje tylko baseny - miorze i jezioro niekoniecznie:-)) 3. i właśnie pytanie - czy lepiej szukać hotelu all inclusive - czy dobre jest jedzenie w hotelach we Włoszech? czy lepiej szukać apartamentu z kuchnia? poradż...
    • Witam. Mam pytanko. Tegoroczny urlop spędzam nad Jeziorem Garda. Czy są tam organizowane jakieś przejazdy do Wenecji (busy, autokary) albo jakieś wycieczki całodniowe? No i oczywiście proszę o koszt takiej wyprawy :) Pozdrawiam
    • Serdeczna prośba do wszystkich, którzy wiedzą coś na temat wolnych miejsc na kempingach nad jeziorami w pn. Włoszech w sierpniu. Przejrzałam inne wątki, ale nie znalazłam potrzebnych mi informacji. Jedziemy w trzy osoby z własnym, niewielkim namiotem, samochodem. Czy znacie spokojne, niebyt duże kempingi? Czy w sierpniu rzeczywiście jest straszny tłok? Jakie temperatury nad jeziorami? Czy można się kąpać? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. W ubiegłych latach wielokrotnie wyjeżdżaliśmy d...
    • Witam, właśnie wróciłam z urlopu w Chorwacji i tak nam się spodobał namiot Eurocampu, że w przyszłym roku chcemy też skorzystać z ich oferty. Tym razem wybór padł na jezioro Garda. Mam do was pytanie - jakie kempingi na południowym brzegu jeziora możecie polecić? Wstępnie wybrałam Bella Italia albo Del Garda. Chętnie poczytam opinie osób, które te miejsca odwiedziły. Pozdrawiam, Dagmara
    • Krąży po mej głowie jezioro garda jako cel wakacyjnego wyjazdu - nie ukrywam, że Włochy prócz zwiedzania kojarzą mi się ze słońcem, plażą i ciepłą wodą - dotychczasowe pobyty były zawsze nad jakimś morzem. Czy mogę liczyć, że Garda zaoferuje podobne warunki - tzn na tyle ciepłą wodę aby bez przymusu się kąpać - pod koniec sierpnia? Czy ktoś, kto był gdzies nad Gardą mógłby się podzielić informacją na temat temperatury wody w jeziorze w sierpniu? Przy okazji pytanie drugie - czy Tor...
    • Juz wkrotce, bo 16 czerwca jedziemy do Cannero nad jeziorem Maggiore. Pobyt przewidziny jest na tydzien. I teraz prosba-pomozcie mi, prosze, zagospodarowac czas.Dokad koniecznie trzeba sie udac,ktorych z pobliskich miasteczek nie nalezy pominac, gdzie pojechac po piekne widoki, gdzie mozna robic wycieczki polaczone ze spacerem nad jeziorem, ktore wysepki nalezy zobaczyc i skad udac sie kolejka w Alpy, aby podziwiac widoki na jezioro.Bardzo prosze, pomozcie, bo z wyszukiwarki nie wynika ...
    • Będę nocował tylko jedną noc nad Garda, ok 20 kwietnia[jadąc z Vicenzy do Innsbrucka] i po przeczytaniu opinii na tym forum zamierzam nocować w Limone. Mam zamiar dojechać tam jadąc wschodnim brzegiem i przez Riva del Garda dojechać do Limone od północy. Która strona jeziora jest bardziej widokowa/malownicza? Może warto dojechać do Limone jednak zachodnim brzegiem? Będę wdzięczny za wszelkie komentarze. Miałem jechać do Toskanii i ewentualnie Rzymu, ale po trzęsieniach ziemi ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się