jezioro

(15 wyników)
  • Witam, czy możecie mi polecić jakieś czyste jeziorko z możliwością kąpieli na słowacji i fajnym ośrodkiem. Chciałabym się wybrać w lipcu z 2.5 latką i mężem i szukam czegoś godnego polecenia. Będę wdzięczna na info pozdrawiam
  • prosze o info nt pobytu okolo 4dni nad jeziorem w/w, ktore miejsce wokol niego polecacie, moze jakies noclegi, i czy warto i w jaki sposob zwiedzic tamtejsze okolice.. debreczyn, puszta.poruszamy sie samochodem... bardzo mi zalezy na szybkiej odpowiedzi i licze na pomoc forumowiczow,dzieki i pozdrawiam.
  • Marzę o wakacjach nad czystym jeziorem, z czeskim piwem w ręce ;) Czy ktoś może pomóc? Jakieś pomysły? będę bardzo wdzięczna...
  • Jak najlepiej dotrzeć do szczyrbskiego jeziora i skalatnego plesa, czy da się w jeden dzień. Może polecicie coś jeszcze w tych rejonach dla niezbyt wytrawnego piechura.
  • Wybieram się na wakacje pod namiotem w okolicach jeziora Neusiedlersee, konkretnie Hegyko (Węgry). Mam pytanie co ciekawego jest w okolicy – także w Austrii - żeby spędzić ten czas nie tylko nad basenem termalnym? Jedziemy z dziećmi w wieku 5-10 lat. Na pewno bierzemy ze sobą rowery, bo okolica to podobno „rowerowe eldorado” ale pytanie gdzie warto pojechać, co zobaczyć? Zwłaszcza coś ciekawego dla dzieci… Dziękuję za wszelkie informacje
  • Tegoroczny urlop chciałbym spędzić na Słowacji. Dość ciekawą propozycją wydaje się być Zemplinska Sirava(Mihalovce). Jeżeli ktoś tam był , proszę napiszcie co o tym miejscu sądzicie. W materiałach dostepnych w internecie widać że obok jeziora jest także kompleks basenów ze zjeżdżalniami - może ktoś wie w jakiej miejscowości one się znajdują i czy są ogólnodostępne?
  • j.w.
  • Planuję urlop na wakacje i interesuje mnie opinia na temat tego miasta, 60 km od Wiednia, warto tam pojechać, a może warto tam spędzić z tydzień czasu ?
  • Czy był ktoś nad Zemplinska Sirava w tym roku? Jesli nie w tym to w ubiegłych latach:)Interesuje mnie to jakie wrażenia?Co tam można robić jak jest piękna pogoda i wtedy kiedy jej nie ma? A miasto Michalovce? Daleko jest do Koszyc? I gdzie warto jechać tak mniej więcej do 50 km w okolicach Zemplinskiej Siravy? Nie interesuje mnie zbytnio zwiedzanie zabytków itp. Raczej plażowanie,spacery,pływanie i jakies atrakcje dla dziecka w wieku 10 lat i dorosłych:)Czy zatrzymywał sie ktoś w Hotelu "SIRA...
  • Witam, wybieram się z mężem i dziećmi (7 i 2 lata) na urlop nad Balaton i w związku z tym proszę o informacje, którą wybrać miejscowość. Wstępnie planujemy nocowac w namiocie więc może znacie godne polecenia pola namiotowe. Jeśli jednak okaże sie, ze kwatery prywatne nie są o wiele droższe to zdecydujemy sie na kwatere. Jak myślicie czy możemy jechac w ciemno i na miejscu szukac noclegów? Czy lepiej wczesniej coś zarezerwować? Jesli macie jakies namiary na sprawdzone kwatery bede wdzię...
  • jade do Budapesztu i oprócz pobytu tam mogę wybrać się jeszcze do jednego miejsca sposrod tych dwoch: Balaton i Eger, ktore z nich poradzilibyscie zobaczyc?
  • Witam. Na Węgrzech byłem wweekend majowy samochodem z żoną, córką 5 lat i dwójka przyjaciół. Wyjazd przekrojowy po całym kraju: Tokaj>Miscolc Topolca>Park Narodowy Hortobagy>Heviz nad Balatonem>Topolca nad Balatonem>plw. Tihny Poniżej zestwienie cen: kupiłem forinty w Wawie 100 HUF-1,65zł(żeby nie tracić na podwójnej marży przy wymianie zł>euro euro>forinty, opłaca się kupić od razu forinty. Wybierałem też z bankomatu na Węgrzech, 10 zł prowizji za jedną ...
  • Czy w jeziorze Liptovska Mara koło Tatralandi można się kąpać?? Jest tam jakaś plaża??
  • Mam konkretne pytanie na temat pobytu nad Balatonem. 5.08-7.08.08 byłam na campingu Nepfeny po północnej stronie. Balaton niewątpliwie urzekłby mnie gdyby nie latajace insekty. W ciągu dnia ich obecnośc była dokuczliwa ale to co działo sie o zmroku w nocy i nad ranem to koszmar.Od latających owadów było aż gęsto w powietrzu.Powiedz mi czy to zjawisko jest standardowe nad Balatonem, czy o każdej porze roku czy sezonowo? A może tylko po północnej częśći Balatonu? Z góry dziękuje za odpow...
  • czesc, w lipcu wybieram sie z rodzina na tydzien, do Spindlerowego Mlyna, zarezerwowalem juz Hotel/Hradec + sniadanie/. Wiem, ze jest to miejscowosc typowo dla narciarzy ale latem jest tam pewnie tez ladnie. Prosze o wskazowki, co tam zobaczyc?, gdzie pojsc? pojechac ? no i jak zagospodarowac te 7 dni, zeby nie bylo nudno. Mile by bylo tez o wskazowki praktyczne, czyli: gdzie dobrze i tanio zjesc objad, gdzie w poblizu jest jezioro/basen, co w okolicy zobaczyc itp.itd.... Dodam, ze ma...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się