Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      jordania

jordania

(116 wyników)
    • Witam!Do osób,które korzystały już z takiej imprezyz biura Alfa Star....Czy wszystkie punkty programu zostały zrealizowane?Czy w bardzo szybkim tempie, czy tak ze spokojem?Jacy trafiali się wam przewodnicy?Chcemy wykupić opcję na pobycie-3*opcja ALL i dopłacić do Hotelu Amar Sina lub Al Diwan w Sharem El Sheikh na dodatkowy tydzień-warto?Chcielibyśmy pojechać w czerwcu- czy ktoś był w takim okresie,da sie wytrzymać?No i jak jest w bezpieczeństwem tzn.czy można jechać spokojnie czy raczej radz...
    • Czy ktoś był z Alfa Star na wycieczce 7+7 Egipt/Jordania/Syria II 4 z pobytem w Sharm El Shajkh. Wraz z żoną wybieramy się z Wrocławia w dniach 03-17. 02. 2010 r. (hotel Sharm Holiday w części pobytowej). Będziemy wdzięczni za wszelkie informacje z pierwszej ręki. Szczególnie informacje dotyczące organizacji przez BP Alfa Star, hoteli i wyżywienia na objazdówce, rezydentów, przewodników itp. Liczymy też na pomocne rady i podpowiedzi.
    • Witam, chciałam się dowiedziec jakie macie zdanie na temat wycieczki ( objazdówki ) Sharm el Sheik Jordania i Jerozolima 7+7. Słyszałam że w czasie jednej wycieczki fakultatywnej do Jerozolimy z Sharm-u też dużo można zwiedzic. Proszę również o ocenę hotelu Savita ( La Vita ). Pozdrawiam PAULA -- "Podróże kształcą, ale tylko wykształconych"
    • Proszę o jeszcze ciepłe relacje. Bardzo mnie interesuje sprawa zwiedzania Jordanii. Hotel w Egipcie, to marginalna sprawa, gdyż w ofercie mam możliwość wyboru. Jak się spisała Triada na objazdówce po Jordanii??, czy warto, czy raczej szukać innego biura. pozdrawiam :)
    • Rodzice mają wielką chęć wybrać się w pazdzierniku na objazdówkę Jordania+Izrael z AlfaStar ale mają wiele obaw.Oboje są po 60-tce ale są sprawni fizycznie.Oto kilka pytań ich nurtujących: 1. Czy na trasie objazdu są do pokonania pieszo długie, męczące trasy ? 2. Nie znają w ogóle angielskiego, czy dadzą sobie radę z meldunkiem w hotelach, a w szczególności z przekraczaniem granic (wypełnianie dokumentów wizowych, pytania na granicy izraelskiej) ? 3. Mama ma lęk wysokości (samolotem już le...
    • Witam. 4 sierpnia wylatujemy na 3 tygodnie na Bliski Wschód. 1 Tydzień zwiedzie Jordani Amman, Madaba, Dżerasz, Ajlun, Umm Kajs, Góra Nebo, Betania, Plaża Amman (Morze Martwe), Kerak, Szobak, Petra - 2 dni, Mała Petra, Wadi Rum, Akaba. 2 Tydzień zwiedzanie Izraela Jerozolima i Betlejem - 3 dni, Nazaret, Akka, Rosz Hanikra, Hajfa, Cezarea, Tel Aviv (zwiedzanie nocne), Masada, Ein Gedi (Morze Martwe), Ejlat. 3 tydzień Egipt - tygodniowy pobyt w Tabie - wypady do Daha...
    • Czy ktos sie orientuje gdzie moge znalezc jakies informacje na temat formalnosci do zalatwienia przy wyjezdzie do Jordanii? Oczywiscie oprocz stron ambasady. Chodzi mi o wyjazd turystyczny, na wlasna reke, do znajomych ktorzy tam mieszkaja. Czy tam trzeba miec wize, zaproszenie, cokolwiek innego?
    • czy był ktoś na wycieczce objazdowej + pobyt w Sharm z Alfa Star - jakie wrażenia
    • Czy ktoś moze doradzić solidne biuro na taką impreze zwiedzanie + pobyt? co do zwiedzania to nie wiem czy wybrać Izrael czy Jordanie chyba, że jakieś biuro to łaczy (byłam 3 razy w Egipcie ale nie zwróciłam na to uwagi)dodam że chodzi mi o lato 2009 bo niedługo zaczną sprzedawać firsty. Czy może lepiej wykupić pobyt i wybrać sie na ww. wycieczki? Potrzebuje tego dla rodziców , są po 60ce Dzieki
    • Witam. Planujemy w przyszłym roku spędzenie urlopu na 7 dniowej wycieczce objazdowej w ziemi świętej a następnie 7 dni byczenia się na plaży. Jeszcze nie wiemy z jakim biurem - mile oczekiwana podpowiedź - ale wiemy, że ma to się odbyć w następujący sposób. Przylot do Taby ( albo Sharmu ). Przejazd i zwiedzanie Izraela. Przejazd i zwiedzanie Jordanii. Powrót do Egiptu i 7 dniowa balanga słoneczna. W związku z tym mam pytanie. Jakie są opłaty, które będziemy musieli należy ponieść, przekrac...
    • Czy ktos wrocił z Sharm i był na wycieczce w Jordanii i Izraelu-jaki koszt ? Ile trwa? Czy kupic u rezydenta?Czy mozna te wycieczki połaczyc w "jedna wyprawe"?
    • Egipt+Jordania+Izrael zastanawiam się czy nie lepiej rozbić tego na dwa wyjazdy Egipt&Izrael i Egipt&Jordania Chcialabym jak najwięcej zobaczyć Proszę o opinie
    • Jaka pogoda jest w Jordanii/ Syrii w listopadzie ? Czy lepiej jechac w pazdzierniku jesli sie lubi temperatury około 18-20 ? Dziekuje za ewentualne odpowiedzi.
    • Przeczytałam wątek z gazety.pl, ale nie znalazłam info o tym, co warto zobaczyć w ramach wycieczek fakultatywnych a co można odpuścić,ile czasu trwa i jak przebiega przekraczanie granicy (są tylko wzmianki sugerujące,ze nie jest to proste),co i gdzie warto kupić na pamiątkę,jak zajmuje się miejsca w autokarze-czy wg listy?...Zresztą będę wdzięczna za wszelkie informacje
    • Czy ktoś był na takim objeździe z Alfastar + pobyt w Sharm? Jak wywiązuje się biuro, czy są dobrzy przewodnicy i jakie zazwyczaj daja hotele 4* All na pobycie w Sharm? bo to fortuna?
    • Chodzi mi o objazdówkę 7+7 z Triady Jordania+Egipt. Wrażenia ogólne, a szczególne dot. Jordanii i Petry.... Proszę o opinie.
    • Ktoś ( admin ) skasował wątek n/t cen w Jordanii. Forum "Jordania" nie ma ,więc uważam ,że wcale nie jest grzechem jak ktoś na tym forum się pytał o tę sprawę. Odpowiadam, tylko uwaga szybko czytajta zanim nie skasują. -- Podam kilka cen w Jordanii. Najpierw przelicznik: 1$ = 0,709 JOD ; 1 JOD = 1,41 $ ; 1 JOD = 3, 99 zł A teraz przykładowe ceny: 1. Petra : 21 JOD 2. Mount Nebo : 1 JOD 3. Amman Citadel : 2 JOD 4. Karak : 1JOD 5. Madaba ,kościół św. Grzegorza ze słynną mozaiką...
    • Pierwsze wrazenia można streścic w jednym zadniu - wycieczka jest ekstra, mozna zobaczyc wszystkie ciekawe i warte zobaczenia miejsca na Bliskim Wschodzie, a potem odpocząc sobie w Sharm. Organizacja ze strony biura całkiem niezła, no mozna przyczepic sie co do hotelu w Damaszku (daleko na peryferiach miasta, nawet miejscowy kierowca autobusu nie mogł znaleźc tego hotelu Four Sesons Club, dosyc zreszta marnego - dwa noclegi).Hotele w Joradni bez zarzutu, a nawet lepiej niż mozna ...
    • Wróciłam z takiego wyjazdu. Z Alfą pojechałam juz nie po raz pierwszy ale nie podoba mi sie to, że w Sharmie wszyscy obsługujący nas rezydenci(a było ich wielu bo byłam tez na objazdówce) sa Arabami.Nie mam nic do Arabów ale rezydent polski musi mówić po polsku a to co reprezentują ci Panowie to jest gorzej niz "Kali być głodny"! Jeżeli Alfa w ten sposób obniża koszty to niech najpierw tych ludzi nauczy mówić po polsku i angielsku (bo niektórzy mają też kłopoty z mówieniem w tym j...
    • witam, jak wygląda sprawa wycieczki do Wadi Rom czy jest to fakultet czy też punkt obowiązkowy . Piszę o przypadku objazdówki w stylu Triady (7+7 Egipt-Jordania) . Pytam ponieważ pojawiło się kilka wątków , w których opisywano jakieś głosowania a mnie bardzo zależy na zobaczeniu właśnie tego punktu i trzaśnięciu kilku fotek - pora dnia też jest ważna .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna