scorpio1956 05.06.07, 19:14 Ktoś ( admin ) skasował wątek n/t cen w Jordanii. Forum "Jordania" nie ma ,więc uważam ,że wcale nie jest grzechem jak ktoś na tym forum się pytał o tę sprawę. Odpowiadam, tylko uwaga szybko czytajta zanim nie skasują. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kadrom Re: Ceny w Jordanii 05.06.07, 20:18 Czy jesteś w stanie podać przykłady cen w Izraelu ? Jakoś ten budżet trzeba zaplanować. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Ceny w Jordanii 05.06.07, 20:26 Tam byłem 2 lata temu. Teraz już nie pamiętam. ale niektóre ceny opisałem w : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=24642343&a=24793726 A tak na "oko" ceny w Jordanii i Izraelu są bardzo podobne.Nie stresuj sie i żałuj na wakacje. Na prawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Ceny w Jordanii 05.06.07, 20:27 scorpio1956 napisał: > Nie stresuj sie i > żałuj na wakacje Oczywiscie miało być : NIE żałuj na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
kadrom Re: Ceny w Jordanii 05.06.07, 22:27 Dzięki za info. Nie stresuję się, ale mój kuferek ma niestety dno i muszę tak brać aby zobaczyć je dopiero ostatniego dnia na lotnisku w Sharm. Pzdr Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
kadrom Re: Ceny w Jordanii 05.06.07, 22:40 I jeszcze jedno pytanko bo nie mogę doszukac sie na forum: Czy w Izraelu i Jordanii potrzebne są jakieś "przejściówki" do gniazdek elektrycznych ? Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Ceny w Jordanii 05.06.07, 22:57 kadrom napisał: > I jeszcze jedno pytanko bo nie mogę doszukac sie na forum: > Czy w Izraelu i Jordanii potrzebne są jakieś "przejściówki" do gniazdek > elektrycznych ? Zawsze w te rejony biorę przejściówkę. Z trzech hoteli w Jordanii takową potrzebowałem. W Izraelu...hm...już nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszgr Re: Ceny w Jordanii 05.06.07, 22:52 Tam to ciezko ja kupic. Za to bezclowka na przejsciu granicznym jest jedna z lepiej zaopatrzonych i najtanszych jakie widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
kadrom Re: Ceny w Jordanii 05.06.07, 23:05 Sorry, pomeczę jeszcze temat nieszczęsnych przejściówek. Tak na wszelki wypadek. Scorpio, czy chodzi o przejściówkę jak w niektórych hotelach w Egipcie, tzn. kwestia wielkości otworów w gnieździe ? Czy może jest to zupełnie inny typ gniazd. Z drugiej strony informacja, że przejściówki nie są potrzebne... Nie lubie niespodzianek tego typu dlatego "marudzę". Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Ceny w Jordanii 05.06.07, 23:10 kadrom napisał: > Sorry, pomeczę jeszcze temat nieszczęsnych przejściówek. > Tak na wszelki wypadek. > Scorpio, czy chodzi o przejściówkę jak w niektórych hotelach w Egipcie, tzn. > kwestia wielkości otworów w gnieździe ? Czy może jest to zupełnie inny typ > gniazd. > Z drugiej strony informacja, że przejściówki nie są potrzebne... > Nie lubie niespodzianek tego typu dlatego "marudzę". Chodzi tylko o wielkość otworów. Polskie urządzenia z grubymi bolcami nie wchodzą.Roztaw jest ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszgr Re: Ceny w Jordanii 06.06.07, 00:04 scorpio1956, jesli z grubymi bolcami to moge sie zgodzic.W telefonach, ladowarkach do akumulatorkow itp. mam o normalnym rozmiarze i nigdy nie bylo z nimi problemu. Co do Izraela to podobnie jak i Ty mieszkalem w Scopusie, tam tez wszystko pasowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Ceny w Jordanii 05.06.07, 23:01 aeki napisał: > Gorzała za ile ???? Nie wiem ile kosztuje ,ani w Jordanii ,ani w Izraelu ,ani w Egipcie , ani na bezcłówce w Polsce ani w żadnym innym kraju. Mi do radości spędzania wakacji wystarcza klimat ,woda ,rafa i dobre towarzystwo. To jest dla mnie "gorzałka". Czasami piweńko i ...tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
gwa1 Re: Ceny w Jordanii 07.06.07, 13:35 Zastanawia mnie cena wycieczki do Petry -230 dolarów. W ubiegłym roku byłem w Jerozolimie i płaciłem 135 dolarów. Skąd taka różnica? Z tego co piszesz Jordania nie jest drogim krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio1956 Re: Ceny w Jordanii 07.06.07, 18:38 Samo wejście do Petry kosztuje 30$. To pierwsza sprawa. Druga to opłaty wjazdowe i wyjazdowe z Jordanii. No i odległości. Ale ta Jordania w jedeń dzień to jest trudna sprawa. Tyle godzin jechać, tyle granic przekraczać,żeby tam być 5-6 godzin. Nie zobaczysz nawet połowy tego co się powinno zobaczyć. I wrócisz zmordowany i to ...za własne ...grube pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś