-
Witajcie, bardzo proszę o radę dotyczącą wyboru kanapy do spania. Kanapa ma być w pokoju gościnnym, więc będzie używana okazjonalnie. Mam na oku dwie, jedna z bokami o powierzchni spania 140x190 i druga bez boków, taka całkiem płaska z 3 poduchami an oparciu o pow. spania 150x196. I tu moje pytanie, czy lepiej kupić kanapę, która posiada boki, czy nie? Jaka będzie wygodniejsza? Bardziej podoba mi się z bokami, jest jakaś taka bardziej klasyczna, fajniejsza, ale do spania mniejsza, no i nie wi...
-
Muszę przykryć moją kanapę narzutą (z rożnych powodów), ale jak narazie wszystkie narzuty ślizgają się po kanapie i trzeba je bez przerwy poprawiać, co doprowadza mnie do szału. Macie jakieś doświadczenie lub pomysł w tej kwestii? Jaką narzutę kupić, żeby siię nie ślizgała?
-
Drogie WDPD,
Muszę uprać kanapę i fotel. Ma sporo plamek, ogólnie jest brudna. Nie stać mnie obecnie na pana od profesjonalnego prania kanap. Może poradzicie czym i jak uprać taką kanapę?
MAteriał jest zwykły, żadna skóra itp, dobrze z niego schodzą plamy.
-
Drogie Panie, które uzywały odkurzacza piorącego do czyszczenia kanapy: jak długo schnie potem kanapa? Bo moja słuzy także do spania, więc muszę sobie opracować awaryjny plan spania :-)
-
Pytanie do kociar- czy kojarzycie z czego mogłaby być kanapa do salonu, poza skórą, żeby nie wbijały sie i nie zostawały na niej kocie kłaki?
Teraz mam jakiś zwykły materiał i niestety nie chcą wyłazić nawet odkurzane, przyczepności idealna....
-
Niedlugo będę kupować do nowego mieszkania nowy narożnik i kanapę. Proszę doradźcie jaką firmę wybrać, na rynku jest zatrzęsienie tego typu produktów, ale cięźko się zdecydować.Może macie jakichś sprawdzonych sprzedawcow np. na allegro?
Kanapa/sofa będzie służyła nam do codziennego spania, duzi nie jesteśmy ale lubimy w łóżku przestrzeń:). Zaleźy nam na czymś niezawodnym, ładnym i niedrogim, mamy małe dziecko więc tapicerka musi nadawać się do prania. Kolor beź, fiolet jeszcze nie zdecydow...
-
pokrowiec, tapicerka, nie wiem jak to się nazywa kiedy jest zdejmowane. Chodzi mi o kanapy typu ikeowskiego ektorpu. Czy jest to faktycznie praktyczne? czy pierze się w pralce czy czyści chemicznie? czy zdejmowanie i zakładanie jest kłopotliwe? czy tkanina zmienia się po praniu itp
-
Czym najlepiej wyczyscic tapicerke kanapy?
Nie chcialam skorzanych kanap, wolalam obite materialem....przy 2.5-latku w domu, dazacym za wszelka cene do samodzielnosci w kazdej dziedzinie to jest dramat.
Bede wdzieczna za podpowiedzi jak te kanapy wyczyscic.
-
Witam, napiszcie proszę czy macie jakieś fajne, pomysłowe nakrycia na złożoną kanapę ? Jeżeli tak to jakie ? W jaki sposób rozwiązałyście ten problem ?
Zastanawiam się czy z metra dostanę jakiś materiał o fajnej strukturze, szeroki i jeszcze taki , który mogłabym wyprać w pralce. Kanapa się już tak zniszczyła, że jest mi wstyd a czeka mnie wydatek w postaci remontu kuchni- niestety nie jestem w stanie na razie kupić nowej. Mam też na omawianej kanapie 2 duże poduchy, które stanowią dodat...