Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      kapusta

kapusta

(5 wyników)
    • Moja internistka powiedziałą mi ostatnio,że nie powinnam jeść kapusty i kalafiora, gdyż szkodzą przy niedoczynnośći. Czy wiecie coś na ten temat? Do tej pory prawie codziennie jedłam dużo kapusty, a tu takie info. Szukałam w treści naszych postó, ale wynik 0.
    • Nie wiem czy pisalyście już o swoich grupach krwi. Ja wyczytałam że grupa 0 ma większą niz pozostałe grupy skłonność m.in.do chorób tarczycy. a oto moje spostrzezenia: Mam grupę 0 i strając się odchudzić szukałam po róznych opisach diet. Otóz przy grupie 0 niewskazana jest np. kapusta i kalafior - pogłębia podobno niedoczynność. I faktycznie nagotowałam ( w ramach kapuścianej diety) gar zupy z kapustą - zupa była OK, ale ja po 3 dniach czulam sie coraz gorzej. Pisałyście że t...
    • Czy rzeczywiście dieta w hasi jest taka ważna i ile osób jej przestrzega z dobrym skutkiem? Pytam, bo mam mały dylemat, ponieważ moja córka jest również chora na cukrzyce i wykluczenie np. brokuł jest problemem, ona je uwielbia i jest to warzywo, które może jeść bez obawy o cukier.Kapusta kiszona jest również bardzo wskazana jak i pekińska. Nie pamiętam już wszystkiej zakazanej żywności,chyba były tam truskawki, ale wydaje mi się,ze to jest mała przesada, co do niektórych produk...
    • Dzisiaj stalam w sklepie nad pudelkiem z czerwona herbata i zastanawialam sie czy moze mi zaszkodzic. Chyba wpadam w paranoje :) Wycofalam z jadlospisu ulubione kapuste, kalarepke, brokuly i kalafior, podobno soja tez nie jest wskazana. A co z kielkami ? Rzezucha ? Zastanawiam sie co jeszcze moze mi zaszkodzic: sery, herbata, kawa, owoce, owoce morza, wedzone ryby, wino ? Miesa i fasoli raczej nie jadam, wiec z tym nie widze problemu. Jestem raczej chuda, moja waga, przy wzroscie ...
    • Proszę o dopisanie zakazane przy hashi: kapusta kalafior orzeszki ziemne ??? i co jeszcze? Dziekuję Pozdrawiam Joanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się