kark

(8 wyników)
  • Witam, moja córka urodziła się z dwoma naczyniakami, na karku i między brwiami, które powstały ponoć podczas porodu. Córka ma teraz 3,5 roku. Teoretycznie są one bledsze niż na początku, ale nie zniknęły. Czasem są bardziej widoczne, czasem mniej. Słyszałam, że do około drugiego roku życia pownny zniknąć. Zaczynam się martwić. Czy coś z tym robić? Czy mogą być groźne? Pozdrawiam Iwona Wojciechowska
  • Mój dwuletni synek urodził się z naczyniakami płaskimi na czółku i karku, miały zniknąć i zniknęły do 3 roku życia. Ostatnio kiedy byliśmy u lekarza, ponieważ złapał jakąś infekcję pani doktor, która przez niespełna dwa lata przyjmowała go w poradni ryzyka okołoporodowego (cukrzyca ciążowa) pierwszy raz zauważyła u niego coś w rodzaju kuleczki okoł 1 cm średnicy, na żyle na szyjce, pojawia się to podczas emocji lub wysiłku, powiedziałam że ma to od zawsze, na co ona, że to...
  • Ponieważ jestem zupełnym laikiem w tej dziedzinie chciałam poprosić o Was pomoc. Córeczka ma od urodzenia znamię, naczyniaka (?), które było określane jako " dziobnięcie bociana". Umiejscowione jest na czółku- międz brewkami, jednej powieczce i z tyłu na potylicy. Na początku miało barwę malinową, teraz (ma już 16 mies) jasno różową (jedynie przy płaczu się zaczerwienia).Jeżeli to jest naczyniak, to jaki rodzja- jamisty, plamisty? Czy jest szansa, że się wchłonie (mówiono nam, że ...
  • Witam Panie doktorze, po krótce przypomnę historię córki: Urodzilam corke silami natury, 7 dni przed terminem. Waga to 3750g i 55cm. dlugosci. Porod trwal 52 godziny tj. od mojego krwawienia i pierwszych skurczy do urodzenia dziecka. Poniewaz nie postepowalo rozwarcie, ale byla akcja skurczowa przebito mi pecherz plodowy i po tym urodzilam po 5 godzinach. Samo parcie trwalo okolo15 minut. Leki w czasie I i II porodu to KN z oxytocyna, Dolargan. Corka urodzila sie z leekkoowineita pepowi...
  • Bardzo proszę o poradę. Nasza 4 miesięczna córeczka urodziła się z naczyniakami (najprawdopodobniej są to naczyniaki płaskie)...jednym dużym na środku tyłu główki , a na karku jest ich kilka, jeszcze ma na powiekach i pomiędzy brwiami , ale to są malutkie slady, słabo widoczne. Raz naczyniaki są bardzo widoczne, aż emanują kolorem czerwonym, innym zaś razem są blade prawie niewidoczne.Nie jestem pewna czy te naczyniaki są od urodzenia, zauważyliśmy je dopiero w piątym dniu po po...
  • Witam, Jestem nowa na tym forum. Mam 3 miesiecznego synka Przemusia, ktory urodzil sie z naczyniaczkami na twarzy i glowce. Ma malutkiego naczyniaczka na prawym uszku, wiekszego pomiedzy brwiami i pod noskiem, malutkiego nad prawym oczkiem i pod lewa brewka a takze z lewej strony noska. Ma takze duzego naczyniaczka z tylu glowki i na karku. Lekarz mowi ze sa to naczyniaczki plaskie i znikna. Te pod noskiem i miedzy brwiami oraz na uszku juz znacznie wyblakly. Reszta jakby troszecz...
  • witam dziewczyny, jak dobrze ze odnalazłam taki watek bo myslałam ze tylko ja sie borykam z problemem..jak przeczytałam moja małą ma tzw "uszczypniecie bociana" cociaz w szpitalu nazywano to naczyniakiem..ale nie wtym rzecz..chodzi o to ze teraz tam gdzie miała na powiece czerowna plamke robi sie jej troch esine i nie wiem czy to prawidłowy objaw czy jakies zagrozenie...powiedzcie mi tez do jakiego specjalisty udac sie w razie czego?? dermatolog, okulista czy poprostu pediatra.. pozdr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się