14.04.06, 12:12
Czyli? Na kogo będziemy głosować? Przyznam, że autorzy "Leć Sokole" do Sokoła
zniechęcają skutecznie, natomiast do siebie - mnie osobiście nie przekonują
Obserwuj wątek
    • papirus22 Re: na kogo? 14.04.06, 12:13
      Ja na pewno nie będe głosował na Sokoła!
      • maciejka_73 Re: na kogo? 14.04.06, 12:46
        Tyle to i ja wiem!
      • ptasznik11 Re: na kogo? 14.04.06, 13:50
        Przepraszam , poprzedniego posta zacząłem pisać przed apelem o spokój i
        pojednanie. Zadzwonił telefon i dopiero po długiej rozmowie wróciłem do
        komputera i skończyłem posta nie wiedząć nic o rozejmie. Życzę wszystkim
        przyjaciołom, znanym i nieznanym współinternautom miłych Świąt.
    • esscort Re: na kogo? 14.04.06, 12:30
      Gdy zostaną ogłoszone wybory, będą musialy powstać komitety wyborcze, a one
      przedstawia kandydatow i programy. Tak to sobie z grubsz wyobrażam
      • kmsanczia Re: na kogo? 14.04.06, 12:44
        Pytanie czym się będziemy kierować, przynależnością do partii, nienawiścią lub
        uwielbieniem obecnie panujących, wyglądem, czy tym co człowiek zrobił i sobą
        reprezentuje.
        • maciejka_73 Re: na kogo? 14.04.06, 12:48
          A czy istnieje jakiś "front", który mówiłby zdecydowane NIE budownictwu
          wielorodzinnemu, hipermarketom i trasom szybkiego ruchu?
          • mwsylwia Re: Litosci :) 14.04.06, 12:54
            Tak przy Wielkim Piatku o polityce???

MOże jakiś przepis na mazurek, jaki wybieracie?

• papirus22 Re: na kogo? 14.04.06, 12:57
            Istnieje kilka stowarzyszeń, które w tej sprawie zabierają głos, uzyskują
            poparcie, radnych niezależnych. Te org. przewijają się w protestach przeciwko
            Sokołowi i jego szkodliwym działaniom. To ich zapewne Sokołowski
            nazywa "oponentami". Myślę, że cześc osób czytających forum i piszących należy
            do tych organizacji:)
            Co do tras to na pewno, co do bloków też, co do hipermarketu zdania nawet tu na
            forum są podzielone.
            • maciejka_73 Re: na kogo? 14.04.06, 13:06
              Ba, nawet w mojej rodzinie są podzielone ! Małżonek marzy o
              wielkopowierzchniowym kolosie, którym móbły się delektować pół niedzieli!
      • ptasznik11 Re: na kogo? 14.04.06, 13:37
        "Leć Sokole" spełniło już ważną rolę. Pokazało szerszej publiczności, że
        rządzący Łomiankami niekonicznie działają dla dobra mieszkańców, a niektóre ich
        posunięcia wydają się wręcz pozbawione sensu - np. wydatki na centrum rowerowe,
        zamiast na ścieżki rowerowe, chodniki i przyzwoity stan ulic. Twórcom tej
        strony internetowej należy się od nas podziękowanie. Ze smutkiem muszę
        stwierdzić, że w Polsce ludzie pchający się do władzy (ze wszystkich opcji
        politycznych), to bardzo często zachłanne, pozbawione honoru miernoty. Ludzie
        przyzwoici , którzy coś sobą reprezentują nie chcą taplać się w błocie, bo
        potrafią utrzymać siebie i rodzinę z normalnej pracy. Panu Burmistrzowi i jego
        wiernym radnym (tym którzy nawet najgłupsze pomysły popierali) napewno trzeba
        podziękować za dotychczasową służbę społeczną. Moim zdaniem nie wypełnili
        dobrze swojego mandatu. Niech wracają skąd przyszli.
        Mam nadzieje, że sąsiedzi ocenią ich działania tak, jak na to zasłużyli. Na
        kogo głosować nie wiem. Mam nadzieję, że w wyborach samorządowych nie będzie
        plebiscytu partii politycznych. Mnie tak naprawdę nie interesuje czy kandydat
        na burmistrza ma poglądy lewicowe, prawicowe czy kosmiczne. Chce by miał
        ambicje stworzenia nowoczesnej gminy w interesie jej mieszkańców. Wybranie
        takiego kandydata jest możliwe tylko w obywatelskim społeczeństwie. Interesujmy
        się tym co dzieje się wokół.
        • ptasznik11 Re: na kogo? 14.04.06, 13:52
          Przepraszam , poprzedniego posta zacząłem pisać przed apelem o spokój i
          pojednanie. Zadzwonił telefon i dopiero po długiej rozmowie wróciłem do
          komputera i skończyłem posta nie wiedząć nic o rozejmie. Życzę wszystkim
          przyjaciołom, znanym i nieznanym współinternautom miłych Świąt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka