maciejka_73 14.04.06, 12:12 Czyli? Na kogo będziemy głosować? Przyznam, że autorzy "Leć Sokole" do Sokoła zniechęcają skutecznie, natomiast do siebie - mnie osobiście nie przekonują Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ptasznik11 Re: na kogo? 14.04.06, 13:50 Przepraszam , poprzedniego posta zacząłem pisać przed apelem o spokój i pojednanie. Zadzwonił telefon i dopiero po długiej rozmowie wróciłem do komputera i skończyłem posta nie wiedząć nic o rozejmie. Życzę wszystkim przyjaciołom, znanym i nieznanym współinternautom miłych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: na kogo? 14.04.06, 12:30 Gdy zostaną ogłoszone wybory, będą musialy powstać komitety wyborcze, a one przedstawia kandydatow i programy. Tak to sobie z grubsz wyobrażam Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: na kogo? 14.04.06, 12:44 Pytanie czym się będziemy kierować, przynależnością do partii, nienawiścią lub uwielbieniem obecnie panujących, wyglądem, czy tym co człowiek zrobił i sobą reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejka_73 Re: na kogo? 14.04.06, 12:48 A czy istnieje jakiś "front", który mówiłby zdecydowane NIE budownictwu wielorodzinnemu, hipermarketom i trasom szybkiego ruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Litosci :) 14.04.06, 12:54 Tak przy Wielkim Piatku o polityce??? MOże jakiś przepis na mazurek, jaki wybieracie? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: na kogo? 14.04.06, 12:57 Istnieje kilka stowarzyszeń, które w tej sprawie zabierają głos, uzyskują poparcie, radnych niezależnych. Te org. przewijają się w protestach przeciwko Sokołowi i jego szkodliwym działaniom. To ich zapewne Sokołowski nazywa "oponentami". Myślę, że cześc osób czytających forum i piszących należy do tych organizacji:) Co do tras to na pewno, co do bloków też, co do hipermarketu zdania nawet tu na forum są podzielone. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejka_73 Re: na kogo? 14.04.06, 13:06 Ba, nawet w mojej rodzinie są podzielone ! Małżonek marzy o wielkopowierzchniowym kolosie, którym móbły się delektować pół niedzieli! Odpowiedz Link Zgłoś
ptasznik11 Re: na kogo? 14.04.06, 13:37 "Leć Sokole" spełniło już ważną rolę. Pokazało szerszej publiczności, że rządzący Łomiankami niekonicznie działają dla dobra mieszkańców, a niektóre ich posunięcia wydają się wręcz pozbawione sensu - np. wydatki na centrum rowerowe, zamiast na ścieżki rowerowe, chodniki i przyzwoity stan ulic. Twórcom tej strony internetowej należy się od nas podziękowanie. Ze smutkiem muszę stwierdzić, że w Polsce ludzie pchający się do władzy (ze wszystkich opcji politycznych), to bardzo często zachłanne, pozbawione honoru miernoty. Ludzie przyzwoici , którzy coś sobą reprezentują nie chcą taplać się w błocie, bo potrafią utrzymać siebie i rodzinę z normalnej pracy. Panu Burmistrzowi i jego wiernym radnym (tym którzy nawet najgłupsze pomysły popierali) napewno trzeba podziękować za dotychczasową służbę społeczną. Moim zdaniem nie wypełnili dobrze swojego mandatu. Niech wracają skąd przyszli. Mam nadzieje, że sąsiedzi ocenią ich działania tak, jak na to zasłużyli. Na kogo głosować nie wiem. Mam nadzieję, że w wyborach samorządowych nie będzie plebiscytu partii politycznych. Mnie tak naprawdę nie interesuje czy kandydat na burmistrza ma poglądy lewicowe, prawicowe czy kosmiczne. Chce by miał ambicje stworzenia nowoczesnej gminy w interesie jej mieszkańców. Wybranie takiego kandydata jest możliwe tylko w obywatelskim społeczeństwie. Interesujmy się tym co dzieje się wokół. Odpowiedz Link Zgłoś
ptasznik11 Re: na kogo? 14.04.06, 13:52 Przepraszam , poprzedniego posta zacząłem pisać przed apelem o spokój i pojednanie. Zadzwonił telefon i dopiero po długiej rozmowie wróciłem do komputera i skończyłem posta nie wiedząć nic o rozejmie. Życzę wszystkim przyjaciołom, znanym i nieznanym współinternautom miłych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś