Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      kredyty mieszkaniowe

kredyty mieszkaniowe

(23 wyniki)
    • Czy ktoś może mi polecić w jakim banku brac kredyt na mieszkanie?
    • Opis sytuacji: Kupiłem moje pierwsze mieszkanie na kredyt dwa lata temu. Kredyt spłacany regularnie i bez problemów. Rok temu odziedziczyłem mieszkanie po rodzicach. Chciałbym sprzedać mieszkanie po rodzicach i spłacić mój kredyt pieniędzmi uzyskanymi ze sprzedaży mieszkania rodziców. Pytanie: czy zapłacę w takim przypadku podatek od sprzedaży mieszkania rodziców?
    • Pamiętam, jak opisywano dwa lata temu, że nie warto korzystać z kredytu mieszkaniowego w wyniku oszczędzania w kasach mieszkaniowych. Argumenty były bardzo rzeczowe. Niestety, nie pamiętam ich. Mój znajomy chce się wpakować w taki kredyt. Czy możecie przypomnieć, dlaczego nie warto tego robić? A może coś się zmieniło i teraz warto go wziąć?
    • W dzisiejszy "Dzienniku" bardzo ciekawa wypowiedź Krzysztofa Rybińskiego, byłego wiceprezesa NBP. Powiedział, że liczba udzielanych kredytów mieszkaniowych spadnie nawet o dwie trzecie. Ciekawe, jak to wpłynie na ceny?
    • banki.onet.pl/1484552,wiadomosci.html W Polsce mamy jedne z najtańszych i najbardziej dostępnych kredytów hipotecznych w Europie. Jeśli sprawdzą się przewidywania analityków, wkrótce może się to zmienić - ostrzega "Życie Warszawy". - Dobrze, że biorą państwo kredyt właśnie teraz. Za kilka miesięcy ceny mogą zacząć rosnąć, a tak tanio jak teraz już nigdy raczej nie będzie - takie zdanie można coraz częściej usłyszeć od urzędników w bankach czy od doradców finansowych. Czy to plotk...
    • Witajcie! Bardzo proszę o radę dotyczącą kredytu mieszkaniowego. chodzi nam (kupuję mieszkanie z mężem) o kredyt na zakup mieszkania o wartości ok 120 tys. zł przy wkładzie własnym powyżej 50 procent. Nie zarabiamy najlepiej, więc kwota kredytu też nie będzie duza - chcemy uzyskać kredyt w wysokości ok 50 tys. Poradźcie który bank wg Was ma najlepsze warunki i jest najbardziej przyjazny dla klienta. No i jaką walutę najlepiej wybrać - złotówki, czy walutę obcą? Wiem, ze to indywi...
    • Coraz więcej ludzie bierze wysokie kredyty mieszkaniowe często na 100% wartości mieszkania, Czym się kierujecie w swoich decycjach? 20-30 lat to długi okres, nawet jesli dzisiasj się ma dobrą pracę to czy tak będzie przez 20 lat? Co w przypadku utraty pracy? Czy się nie boicie? Jak żyje się ze świadomościa kredytu 100, 150 tysięcy czy więcej? Ja jakoś nie mam odwagi. Czekam na Wasze opinie.
    • Prosze o podanie banku, ktory udziela (najtanszego) kredytu mieszkaniowego.
    • Hej Kupuję mieszkanie od developera, własnościowe - hipoteczne. Wartość mieszkania jakieś 180 000 PLN. Mam swój przygotowany wkład w gotówce 35 000 PLN na 20% wartości mieszkania, która będzie wpłacana przy podpi. umowy przedwstępnej. Kolejne raty muszę zapłacić już przez kolejne 2,3 misiące, gdyż odbiór mieszkania przypada na lipiec/sierpień. Reszta wymaganej sumy około 145 000 PLN jest w tej chwili zamrożona w mieszkanie w którym aktualnie mieszkam oraz garaż. Oczywiścię intens...
    • Moze ktos z Was wie, w ktorym banku jest najmniejsze oprocentowanie na kredyt mieszkaniowy w pln? Dzieki i pozdr.
    • "Hipoteki i karty kredytowe mogą być groźną mieszanką Jeśli banki nie będą monitorować sytuacji osób, które mają jednocześnie kredyty mieszkaniowe i karty kredytowe, mogą mieć kłopoty - ostrzega były szef nadzoru Wojciech Kwaśniak, doradca prezesa NBP. Stopniowe "psucie się" kredytów udzielonych w okresie boomu z ostatnich lat jest faktem. Wartość złych kredytów dla gospodarstw domowych była w kwietniu o 15 proc. większa niż rok wcześniej. To najszybszy przyrost od jesieni 2003 ...
    • cześć,gdzie sa najlepsze kredyty hipoteczne, w ktorych bankach. Proszo o info i opinie. Dzieki
    • CO SĄDZICIE O KREDYCIE W PKO BP WE FRANKACH SZW?
    • Czy ma ktoś jakieś opinie na temat kredytu na mieszkanie w Kredyt Bank? I jaką zaleca wybrać walutę? pozdrawiam
    • Jakie są wasze doświadzcenia i rady jeśli chodzi o te banki. W jakiej walucie wziąć kredyt, a moze w złotówkach. Na co zwrócić uwagę, itd. Z góry serdeczne dzięki
    • Bardzo prosze o pomoc i informacje na temat kredytow mieszkaniowych?W jakich bankach najlepiej wziasc kredyt we frankach szwajcarskich
    • Ta manifestacja w sposób klarowny pokazuje, jak zmieniło się podejście do posiadania mieszkania w naszym kraju. Parę lat temu student mógł mieszkanie co najwyżej wynająć, a w ogóle nie przyszedł mu do głowy pomysł zakupu mieszkania. A teraz - proszę: student bogaty człowiek więc mieszkanie też mu się należy. Jeszcze pozostał etap szturmu na mieszkania licealistów, potem gimnazjalistów no i może trochę się schłodzi koniunktura. Ale to jeszcze ładnych parę latek. Co z tą Polsk...
    • biznes.onet.pl/0,1485805,wiadomosci.html
    • GE policzył mi o wiele większą zdolność kredytową niż inne banki, ale mają wyższe oprocentowanie. Nie maja za to prowizji od wcześniejszej spłaty. Sam już nie wiem co jest lepsze. Czy ktoś z Was się na tym zna. Pomocy
    • Witajcie ! Zdecydowałem się na kredyt hipoteczny na zakup mieszkania. Wciąż jednak nie mogę się zdecydować KTÓRY BANK WYBRAĆ? Kolejne pytanie to w JAKIEJ WALUCIE ? Proszę WAS o opinie na ten temat. Będę wdzięczny za każdą podpowiedź. Pozdrawiam ! Piotr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się