Forum eDziecko Porozmawiajmy Prawo i pieniądze
ZMIEŃ
      kredyty mieszkaniowe

kredyty mieszkaniowe

(21 wyników)
    • dziewczyny, jakie trzeba miec dochody zeby wziac kredyt mieszkaniowy? taki na ok 80 000- 90 000. wiem ze to zalezy od banku i zarobkow, brala ktoras z was kredyt? ile trzeba miec wkladu wlasnego?
    • I w jakiej walucie? Będę wdzięczna za każdą życzliwą radę. Pozdrawiam, Aga
    • Czy w trakcie urlopu wychowawczego istnieje możliwość zaciągnięcia przez matkę kredytu mieszkaniowego?
    • Witajcie ! Jeżeli , któraś z was spłaca kredyt mieszkaniowy byłabym wdzięczna za wszelkie informacje jak to wygląda u Was w praktyce . Tzn. Jaki macie dochód , ile wynosi rata i na jaki okres wzięliście kredyt . Jak długo trwały formalności w banku ( i jak to bank ), czy szybko była decyzja. Jakie są mniej więcej opłaty przy kupnie ( np. notariusz ). Boję się wszelkich kredytów tak długi okres spłaty ( 20 , 30 lat ) dosłownie mnie przeraża .Ale nie mam żadnej szansy na własne mies...
    • witam chcemy kupić mieszkanie i zastanawiam się nad bankiem z którego wziąźć kedyt. Czy ktoś mi może coś polecić? Co sądzicie nad Millennium??
    • Witam, czy spotkalyscie sie moze z sytuacja, ze ktos bierze kredyt mieszkaniowy i mimo, iz ma dziecko, nie ujawnia tego faktu podczas zalatwiania formalnosci i wyliczania zdolnosci kredytowej? Tak zrobila 'znajoma znajomej' - jej maz ma dosc wysokie dochody, ale ona pracuje tylko w szkole na pol etatu a 'prawdziwe' pieniadze zarabia na czarno, udzielajac korepetycji. No i ponoc tych ludzi nie bylo stac wg banku na takie mieszkanie jakie sobie upatrzyli, bo maja dziecko. Poszli wiec do ...
    • Dziewczyny, bardzo Was proszę o radę W Polsce wiadomo, jest bank na banku, a ja wszystkich nie znam Jest nas tu dużo więc na pewno nie wszystkie mamy rachunki w tym samych bankach Otóż Chcę wziac kredyt na mieszkanie + ew. wykończenie Mam umowe o pracę na stałe Tylko, że na umowie mam tylko podstawę, czyli najniższą krajową Na rękę dostaję około 1000zł Do tego dostaję prowizję, której wysokośc jest zmienna, ale zwykle udaje mi się wypracowac jej okolo 1200zł + mam jeszcze w kwocie 220zl zas...
    • czy ktoras z was orientuje sie jak sie zalatwia kredyt na mieszkanie?
    • Witam kochane mamusie wieczorową porą, musimy z mężem wziąść kredyt na mieszkanie nic na ten temat nie wiem ale Wy napewno pomożecie, w jakim banku? w jakiej walucie? na jkich warunkach. Mieszkamy w tej chwili w domu należącym do jego rodziny ale już dłużej nie damy rady to jest toksyczne środowisko, patologia to nie miejsce do budowania rodziny i wychowywania dzieci chcieliśmy najpierw wynająć ale to się chyba nie opłaca, myslimy też o tym aby wyjechać gdzieś daleko i tam budować ...
    • Drogie e-mamy. Brałam kredyt mieszkaniowy 4 lata temu, ratę mam zawrotną (lepiej nie pisać jaką) - do spłaty jeszcze 12 lat. Oprocentowanie wysokie ponad 4 procent (franki). Przeglądając oferty banków teraz, widzę, że oferty są dużo ciekawsze. Zastanawiałam się czy nie iść do banku i nie porozmawiać o obniżeniu oprocentowania. Mogłabym powiedzieć, że ciekawszą ofertę ma bank x i jeżeli nie zaproponują atrakcyjniejszej niż obecna to tam przeniosę kredyt. Wolałabym tego oczywiście u...
    • dziewczyny mam pytanie! jest coś takiego jak zwrot odsetek od kredytu, jesli sie rozliczamy z US. Na jakiej to zasadzie? Każdy dostaje taki zwrot? od czego to zależy i jakie to sa kwoty np kredyt na 150 tys i na 200 tys, jakie wielkości kwot sa zwracane? Prosze o odopwiedz, dziękuję
    • Mam pytanie czy orientujecie sie czy np.moj tata moze wziasc kredyt na mieszkanie pod hipoteke dla mnie podpisujac w banku ze te pieniadze sa dla mnie i ze to ja bede spalacala ten kredyt?? czy cos takiego istnieje???
    • Witajcie!!! Wiem, ze na Was moge liczyc!!! Chcemy z mezem wziazc kredyt na zakup mieszkania ale nie mamy wogole pojeci o tym. Jesli mozecie to poradzcie, poleccie jakies banki, ktore uwazacie za dobre. Nasza sytuacja niejest taka latwa bo ja jeszcze sie ucze i mamy dziecko. Wiec jedynymi dochodami w naszej rodzinie jest wynagrodzenie meza. Jesli mozecie to pomozcie bede bardzo wdzieczna. Powiedzcie na co uwazasz, zwrocic szczegolna uwage, gdzie jest najnizsze oprocentowanie, opla...
    • Super okazja kupienia mieszkania...zaciagac kredyt?Teraz w tak niestabilnej gospodarce?Gdzie moge dowiedzic sie wiecej?Kompletnie zielona jestem.
    • Witam, Proszę Was o pomoc w wyborze oferty kredytowej na mieszkanie. Który z banków ma dobrą propozycję? Co zrobić aby z zarobkami 900zł/brutto uzyskać kredyt? Mam odłożonych część pieniędzy ale potrzebuję ok 100tyś. Czy mam szanse na uzyskanie takiej sumy a jeśli nie to w jaki sposób można ją zdobyć (czy mogę wziąć kredyt np razem z moją mamą? ) Pomóżcie proszę!!!!
    • Wiem,że ten temat kilakrotnie pojawiał się na forum.Myślę,że są w takim razie mamy doświadczone w tej kwestii. Od kilku dni nie spimy z mężem,bo się zastanawiamy,jak to z tymi kredytami... Zamierzamy kupic (w koncu)mieszkanko.Mamy jakąs sumę pieniędzy ok.60%wartości mieszkania.Banki pięknie się reklamuja,że kredyt od 1,6% ale przecież w rzeczywistości taki kredyt jest niemożliwy. Z tego,co czytałam teraz prawie kazdy kredyt na mieszkanie jest hipoteczny,czyli rozumiem,że nasze za...
    • Czy ktos moze wie czy jakikolwiek bank da mi kredyt na mieszkanie, jesli pracuje w Anglii i rozliczam sie z angielskim fiskusem? bede bardzo wdzieczna za odpowiedz
    • drogie mamy i nie tylko, mam pytanie Czy jest możliwośc dostania kredytu przy dochodach 2 tys netto? (małżeństwo z dzieckiem?).Chodzi o to ze tyle nie mamy ale jest mozliwosc dorobienia przez mojego męża gdybysmy dostali zdolnośc kredytową.Interesuje nas kredyt obojętnie na ile lat, aby rata nie była wysoka do 700 zł lub we frankach.Wielkośc kredytu 150 tys. Proszę może któraś z Was dostała taki kredyt? w jakim banku? Dodam ze mąz pracuje niecały rok w tej firmie, wczensiej w in...
    • Dziewczyny,mam nadzieję,że nikogo nie obrazę,ale możecie napisać jakie płacicie raty za mieszkanie i na jak długi czas macie kredyt?I w jakim banku?
    • Proszę o przedstawienie wad i zalet, dlugo spłacalny, bo az 15 lat, można zmienić na inna walute w trakcie, ale ten we frankach tańszy az trzykrotnie! Co będzie w przyszłości? Czy ktoś umie przewidzieć koniungturę? No i jaki bank? Multibank, Kredyt Bank ....? Czy ktoś korzystał z pośrednictwa Expandera?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się