Forum Gospodarka Kredyty hipoteczne
ZMIEŃ
      kredyty mieszkaniowe

kredyty mieszkaniowe

(5 wyników)
    • Witam, chodzi mi o to, czy są banki, które udzielając kredytu mieszkaniowego wypłacają go do ręki (tj. w zasadzie na rachunek bankowy) a nie developerowi? Zamierzam nabyc mieszkanie, ktorego termin oddania to 2009 r. Standardowo moge splacac tylko odsetki do momentu wybudowania mieszkania, a mi zalezy na tymm, aby spłacać go już od momentu zaciągnięcia. Domyślam się, że jakieś przepisy ograniczają prawo banku do żądania spłacania kapitału kredytu w przypadku, gdy cały kredyt ...
    • Może któraś z Was mi pomoże i coś podpowie,a mianowicie ja jestem na urlopie wychowawczym a mąż pracuje(kierownik serwisu,firma komputerowa), ale do 21 sierpnia jest na okresie próbnym (trwa 3 miesiące).Po próbnym dostanie umowę na stałe i ma mieć pensję ok 4000-5000zł. Mamy trochę gotówki odłożone,ale niezbyt dużo, gdyż właśnie kupiliśmy samochód, chcemy wziąć kredyt na swoje mieszkanko..niestety nie dogaduję się z teściową i chyba już z nią dłużej nie wytrzymam!!! Dodam, ze w grę wch...
    • Witam!! Chcemy z dziewczyną pójść "na swoje", mieszkanie jest na rynku wtórnym, poszukujemy najkorzystniejszej opcji jeśli chodzi o kredyt, oboje jesteśmy zatrudnieni na czas nieokreślony, zarobki wspólnie 3800 netto, nie mamy innych zadłużeń, kart kredytowych itp., spłacony w terminie TV. Interesujemy się kredytem w walucie, z tego co wiemy rata w stosunku do pln była by korzystniejsza o 100- 150 zł, jednak banki mają znaczne wymagania co do tych kredytobiorców, nie wiemy czy ma...
    • Witam, Poszukuje porady odnośnie kredytu na mieszkanie.Jestesmy para, pracujemy i studiujemy na ostatnim roku.W jakim banku najlepiej/najkorzystniej//najłatwiej zwiac kredyt? Ile czeka się na takie przyznanie kredytu, no i w jakim banku jest najtaniej. Z gory dziekuje za pomoc Pozdrawiam vito KREDYT chcemy 300.000zł no najlepiej znaczy najniższy procent i okolo 1000zł spłaty miesiecznie, oraz mozliwosc szybszej spłaty kredytu jezeli chcemy, tzn. mozemy przeznaczyc 2000zł to ...
    • Witam, temat setki razy wałkowany ale każda sytuacja jest inna, więc proszę o wyrozumiałość. Chcemy z dziewczyną kupić mieszkanie, pracujemy w Irlandii od prawie dwóch lat, wysokość kredytu pewnie ok.450-500tys.zł (mieszkanie w Poznaniu), dochody razem ponad 4500 EUR miesięcznie. Dochodzi do tego możliwość pożyczki od rodziny do 350tys.zł. I teraz zastanawiam się czy nie kupować 2 mieszkań z zamiarem sprzedania jednego w przyszłości po wzroście jego wartości, co w Poznaniu w perspekt...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się